Rotterdamse acts geselecteerd voor Popronde 2021

Popronde heeft in een drie uur durende uitzending van 3voor12 Radio de namen van de 2021 selectie bekend gemaakt! 101 acts gaan komend najaar op tour met de Popronde, het grootste reizende festival van Nederland. Vanaf zaterdag 11 september trekt de Popronde karavaan het land door, hopelijk als vanouds met optredens in poppodia, theaters, kroegen, kerken, kledingwinkels en kapperszaken.

Uit meer dan 650 aanmeldingen werden de 101 aangekondigde talenten geselecteerd door een selectiecommissie, samengesteld uit meer dan 160 sleutelfiguren uit de Nederlandse muzieksector. 101 acts in plaats van de circa 145 die de afgelopen jaren werden geselecteerd. Dit heeft alles te maken met het afgelopen coronajaar, waarin de horeca en middenstand harde klappen hebben gehad. Daardoor zijn er komend najaar mogelijk minder speellocaties.

In de selectie komen een aantal acts terug die in 2020 ook mee zouden touren. Doordat de reguliere editie in 2020 niet doorging en ze niet hebben kunnen spelen kregen zij de kans zich weer in te schrijven voor 2021.

Van pop tot rock, hiphop tot dance, songwriters tot metal en alles wat daar tussenin ligt, Popronde biedt een actueel overzicht van wat er gebeurt op livemuziekgebied in Nederland. Popronde toont je dé talenten om in de gaten te houden. Niet voor niets treedt de selectie van 2021 in de voetsporen van o.a. Kensington, De Staat, Jeangu Macrooy, Rondé, My Baby, Chef’Special, Wies, Haevn, EUT en Froukje; zij tourden allemaal mee met Popronde voordat ze doorbraken naar een groter publiek.

Rotterdamse acts
Tussen de geselecteerde acts is er ook dit jaar weer een hoop Rotterdams talent te vinden. Maar liefst 22 van de 101 acts: 

Acoustic Asshole, Alison Jutta, , Indigo Pastel, Jessy Yasmeen, Josimar Gomes, Kalaallit Nunaat, KEES, KUZKO, Le Motat, Liza Weald,  LUCAS, Lucky Blue, Nana M. Rose, Philippine, Sammie Sedano,  Socks;SportsSocks, Son de Aqui, Thyrza, Tiziana, VULVA, Wowi en YoungRubbi, 

Popronde 2021: 42 steden in 11 weken
Popronde vindt dit jaar plaats in 42 steden gedurende de periode van 11 september t/m 27 november. Popronde 2021 trapt traditiegetrouw af in ‘thuisstad’ Nijmegen, waar op zaterdag 11 september de gehele binnenstad in het teken van het rondreizende festival staat, en waar het boek ‘25 jaar Popronde’ wordt gepresenteerd.

Na de aftrap reist het festival door naar steden als Alkmaar, Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Leiden, Rotterdam, Sittard, Tilburg, Utrecht en meer. De Rotterdamse stop van de Popronde vindt plaats op zaterdag 6 november. Op 27 november wordt het festival afgesloten met een groots eindfeest in de Melkweg, in Amsterdam.

Popronde en corona.
Vanwege de maatregelen rond het coronavirus kon de 2020 editie van Popronde niet doorgaan zoals bedoeld. Alternatieven werden gevonden in de Popronde Poppodium Pre-Parties (liveconcerten voor publiek binnen de maatregelen), livestreams en testevenementen.

Popronde 2021 start op 11 september, de organisatie is hoopvol dat de maatregelen betreffende het coronavirus tegen die tijd toelaten dat de deuren van horeca, poppodia, kapperszaken, kerken, koffietentjes, musea en galeries weer open zijn voor artiesten en publiek, zodat er gezamenlijk en zonder afstand van livemuziek genoten kan worden. De ontwikkelingen rond het virus worden nauwlettend in de gaten gehouden en de richtlijnen van de overheid en het RIVM worden gevolgd.

Luister naar de Spotifylijst van de Popronde om naar alle acts te luisteren! Voor alle info check je de site van de Popronde.

Popunie’s Choice Playlist | mei 2021

We zijn alweer aangekomen in mei en met de start van een nieuwe maand is het ook tijd voor een nieuwe editie van onze Popunie’s Choice playlist! In de Popunie’s Choice Playlist op Spotify vind je, in willekeurige volgorde, een aantal (home) office favoriete tracks gecureerd door het Popunie team!

Martin:
1. Dragonfruit – Know Better
2. Démira – New Voodoo
3. Downtown Boys – A Wall
4. Safa Liron – Hold Me
5. Roi Soleil – Cake

Jessica:
1. TDC INC. – The Flames Decide Your Fate
2. Black Nazareth – Cold As Stone
3. The Shivvies – Goodnight Baby
4. Golden Caves – Black Hound
5. While She Sleeps – Nervous

Judith:
1. Nagasaki Swim – Company
2. Troy Dominiq – Stil
3. April Bourne – Synthetic Vitality 
4. Elephant – Bird’s Eye View
5. Selma Omari – Niet Impressed

Tom: 
1. The Eddysons – Ups And Downs
2. The Free – Try, Try, Try (part 1)
3. Heart – Sister
4. Bonny St. Claire – Tame Me Tiger
5. Machine – Lonesome Tree

Yemima:
1. L Ciano & Max Wallin – Melanin Skin
2. Miss Anj – Keep The Fyah Burning
3. Phill-E – Fight 4 The Bag
4. Phillippine – Did You
5. Denzel Curry – Clout Cobain

Lisanne
1. VVARD – Toast
2. Max Horak – I Don’t Need You Anymore
3. After Elmer – Look Alive
4. Froukje – Goud
5. Julia Michaels – Little Did I Know