Rotterdam Music Awards uitgereikt in bomvol Rotown

Tijdens de Rotterdamse Popweek werden op vrijdag 14 november voor het eerst de Rotterdam Music Awards uitgereikt. In een volgepakt Rotown kregen de winnaars de Award uit handen van wethouder Adriaan Visser. Het publiek heeft de winnaars bepaald via een speciale stempagina.

Er kon gestemd worden in vijf categorieën; Beste Podium, Beste Festival, Beste Clubavond, Aanstormend Talent en Beste Track. Het was een nek aan nek race en er is ruim 9500 keer gestemd. Afgelopen dinsdag stopte de stemming en gister werden de winnaars bekend gemaakt. De Awards zijn door de Popunie in het leven geroepen om Rotterdamse artiesten en muzieksector in het zonnetje te zetten tijdens de Rotterdamse Popweek.

In de categorie Beste Podium won BIRD, het podium liet de concurrentie ver achter. Baroeg Open Air ging er vandoor met de Award voor Beste Festival. Het succesvolle festival, dat jaarlijks wordt gehouden in het Zuiderpark, wist haar fans massaal te mobiliseren. Ook voor de Rotterdamse nachtcultuur was er een Award, onder de titel Beste Clubavond. Deze Award werd gewonnen door de populaire dansavond Yardbird, die maandelijks in BIRD plaatsvindt. Dubbele winst dus voor dit podium.

Voor de Rotterdamse artiesten waren er de categorieën Beste Track en Aanstormend Talent. Van de twintig beste tracks won The Kik met hun liedje Schuilen Bij Jou. De band kon helaas niet bij de uitreiking zijn dus zij kregen de Award al eerder overhandigd. Tenslotte was er de uitreiking van het Aanstormende Talent onder de 20 jaar. Deze Award werd gewonnen door Atlas and The Fox, het duo won eerder dit jaar de Kunstbende Zuid-Holland in Rotterdam.

Alle winnaars hebben een prachtig industrieel vormgegeven beeldje gekregen, vormgegeven door het Rotterdamse vormgeversburo Het Echte Werk en bovendien 500 euro.

Kijk hier wie er allemaal genomineerd was.

Foto’s: Megin Zondervan

The Kik - Beste Track

The Kik – Beste Track

 

YardBird - Beste Clubavond

YardBird – Beste Clubavond

 

Atlas & The Fox - Aanstormend Talent

Atlas and The Fox – Aanstormend Talent

Baroeg Open Air

Baroeg Open Air – Beste Festival

BIRD

BIRD – Beste Podium

Mark Blomsteel wint prestigieuze Dutch Country Music Awards

Mark BlomsteelMark Blomsteel heeft zaterdagavond 8 november twee prestigieuze Dutch Country Music Awards gewonnen. De Rotterdamse zanger ontving de prijzen voor Beste Zanger en Meest Belovende Act. Mark was bij de Dutch Country Music Awards in goed gezelschap; Ilse de Lange won de Award voor de Beste Zangeres van het jaar.

Mark bracht onlangs zijn nieuwste album Crank It uit. De zanger woont en werkt momenteel in Nashville TN en nam daar samen met een groep topmuzikanten de twaalf songs voor Crank It op in de fameuze Treasure Isle Studio’s van Fred Vail. De beroemde voormalig Beach Boys manager en producer werkt sinds 2010 samen met Mark en herkent in hem een zeldzaam soort “international star quality” en fungeert daarom als Mark’s mentor.

Mark zal in december in Nederland zijn voor een aantal optredens.

Meer informatie op de website.