T.B. Florusse

tb florusseSmoke and Mirrors
download-ep
singer/songwriter / jazzy pop

Stel je voor: het is een koude avond en je zoekt een leuke kroeg om een biertje te drinken. Hoe langer je over straat loopt hoe minder kritisch je wordt en je bent al bijna geneigd zo’n smerig afzakcafé (eentje waar je naartoe gaat als alles dicht is, waar je de dag erna altijd spijt van hebt) binnen te gaan. Maar dan hoor je ergens verderop jazzy piano klanken uit een donker café komen. Je komt binnen, hoort de warme stem van de zanger en besluit hier te blijven.

Dit zou de ideale manier zijn om kennis te maken met de twintig jarige T. B. Florusse en zijn onlangs uitgekomen ep Smoke and Mirrors. Live, in de kroeg. Tot die tijd is er gelukkig zijn Bandcamp pagina waarop de ep te vinden is.

Deze vijf nummers tellende ep gaat van rokerige jazzy popsongs naar subtiele piano ballads. De afwisseling houdt het luisteren spannend. Zeker als er tijdens het laatste, op het eerste gezicht rustige pianonummer When Stars Turn Into Dust, plots een scheurende gitaarsolo tevoorschijn komt.

Leuk om te weten is dat Thomas (daar staat die T dus voor) vrijwel alles zelf heeft gedaan. Bij twee nummers heeft hij hulp ingeschakeld. Van Ruben Burger (bas, Moog-bas en elektrische gitaar op Never Ever) en Mario Miracolo (elektrische gitaar op When Our Stars Turn Into Dust) die op een smaakvolle manier de nummers versterken.

Toch vraag ik me af of Thomas niet af en toe iets meer hulp had moeten inschakelen en dan vooral op het productionele vlak. Sommige dingen lijken immers wat onnodig afgeraffeld, zoals een vals klinkende gitaar in Smoke and Mirrors. En de drums klinken soms te nadrukkelijk als ‘drums uit de computer’. Zeker in de bandnummers Smoke and Mirrors en A Certain Kind of Innocence doet dat laatste af aan het bruine kroeg gevoel wat deze muziek zo goed past. Wat mij betreft zouden live drums en een betere productie deze ep sterker hebben gemaakt.

Maar veel talent heeft Thomas zeker en met het liedjes schrijven zit het helemaal goed. T.B. Florusse is een singer/songwriter in hart en nieren. Ik zeg: de volgende plaat wordt een live plaat!

Meer informatie over T.B. Florusse vindt je op zijn website of Facebook.
Deze ep kun je downloaden via Bandcamp.

Sophie Reekers

Vlaardingse band Shrude lanceert ep

shrudeDe rockband Shrude geeft op zondag 1 maart een releaseparty voor de ep Because The Sun in De Kroepoekfabriek, Vlaardingen. Eerder won de band al de titel Vlaardingen Supertalent 2014.

Na wissels in de bezetting en veel getimmer en geschaaf aan de nummers, is het de leden van Shrude gelukt een sound te creëren waar zij naar op zoek waren: Stevig, energiek, dansbaar en toch toegankelijk. Met vier koppen vol ideeën en een overdosis inspiratie zijn de rockers nu klaar om zich regionaal te laten horen.

Afgelopen jaar speelde het viertal op onder andere Festival Aangeschoten Wild in Delft en waren zij te gast bij omroep OPEN Rotterdam en Omroep Vlaardingen. Op zondag 1 maart wordt de lancering van de ep Because The Sun gevierd met een releaseparty in de Kroepoekfabriek.

Met het winnen van Vlaardingen Supertalent 2014 kreeg Shrude ook de kans van de Kroepoekfabriek om T-shirts van de band te laten drukken. Deze zijn, net als de fysieke ep, tijdens de releaseparty te koop.

Because The Sun is vanaf nu te streamen op internet, via: Youtube en Soundcloud. De cd is ook te downloaden en te bestellen via Bandcamp.

Lees binnenkort ook de recensie van deze ep op onze website!

Extra informatie
Datum: zondag 1 maart
Locatie: Kroepoekfabriek, Koningin Wilhelminahaven ZZ 2A, Vlaardingen
Aanvang: 20.00 uur: start voorprogramma – 21.00 uur: ep presentatie
Entree: vvk € 3,-  en € 5,- aan de deur, heb je een Rabobankpas? Dan betaal je de helft. Koop je kaarten alvast hier.
Meer informatie vind je op de website van de Kroepoekfabriek, het Facebookevent of de Facebook-pagina van Shrude.