Thomas Florusse

ThomasFlorusseEver Changing Colors
cd-ep
singer/songwriter

Drie weken lang zijn Thomas Florusse en zijn bandleden te gast geweest in de Sub-Bass Studio’s in Zwijndrecht. Tot in de kleinste details is alles voorbereid om de opnames zo goed mogelijk te laten verlopen. En dat is wat Thomas typeert. Een enorme perfectie, die ook terug te horen is op deze ep.  Zes wonderschone liedjes die zorgvuldig en zeker niet met toeval uitgekozen zijn want het zijn namelijk de eerste zes liedjes ooit die Thomas met zijn band instudeerde.

De opener van het album is When The Skies Turned Grey. Een liedje met een duidelijk verhaal. Het zit even tegen, je wacht op die dag dat het weer wat beter gaat. Klinkt cliché, maar Thomas schrijft de teksten en speelt zo dat niets meer cliché lijkt. Vervolgens is daar Seasons. Het warme, gevoelige nummer wat hij speelde tijdens zijn auditie voor de popacademie. Na dit heerlijk rustige liedje komt Change of Day. Een ware Wall Of Sound met een herkenbare melodie (die dagen in je hoofd blijft hangen). Ook is in dit lied te horen hoe goed Sylvester Huffnagel zijn gitaar de baas is. Even verderop op het mini-album staat Changing Colors. Een track die klein begint, en uitgroeit tot iets wat een goed popliedje vereist. Pakkende tekst, goede melodie, lekker ritme.

Zoals Thomas deze ep ziet als het afsluiten van een bepaalde periode, is ook het laatste nummer erop een mooie afsluiter. De ep die gaat over de liefde, het leven en alles wat dat met zich meebrengt wordt namelijk afgesloten met I Can Let Go Now, een wonderschoon duet met achtergrondzangeres Karin Canters van de Rotterdamse act Diona Fox and her Ragdolls.

Samen met de eerder genoemde gitarist Sylvester, Tim Wondergem op basgitaar, Barend Lippens op toetsen, Sebastiaan Brouwer op drums, Johan Wesdorp op cello, en producer Remco de Moor heeft Thomas Florusse een enorm mooi palet aan liedjes afgeleverd. Zo mooi, dat je zou willen dat er meer dan zes liedjes op het schijfje staan.

Meer weten over hoe het opnemen van de ep is gegaan, en hoe de ep-release was? Thomas was te gast bij ondergetekende en ik vroeg hem het hemd van het lijf.

Josh van den Berg

Interview: DieselBurner

dbhoofdenHet Rotterdamse duo DieselBurner is onlangs de studio in gedoken om nieuwe tracks op te nemen. Dit weekend is de stonerband te bewonderen in Rotterdam en Roelofarendsveen. De Popunie sprak met drummer Ronald en gitarist/zanger Barry.

Kunnen jullie wat vertellen over de nieuwe tracks?
De nieuwe tracks zijn Deadstop en Scelestus Magistra. Deadstop is instrumentaal. Nadat de riffs en drums  klaar waren, hadden we niet het idee dat zang daar nog wat aan toe zou voegen. Scelestus Magistra is een verhaal over opgekropte seksuele verlangens, genoeg mensen zullen zich dus hiermee kunnen identificeren. De tracks zijn opgenomen in de Linden studio in Maasdam.

Hoe zijn jullie aan de keuze van de studio gekomen?
Op 6 april 2013 hebben we meegedaan aan de bandbattle van Maasrock en deze hebben we gewonnen. Daarmee wonnen we een dag in de Linden studio en een optreden op Maasrock op 19 oktober in Puttershoek.

P1060418

Kun je iets vertellen over de ontwikkeling van de band in de afgelopen jaren?
Vrij weinig, wij bestaan pas sinds januari 2012. De eerste 9 maanden zijn we vooral bezig geweest met het schrijven van materiaal en hebben we nagedacht hoe we de band wilden presenteren.  Op 22 september 2012 was onze eerste gig een feit; Baroeg Open Air. Nu is het doel om zoveel mogelijk mensen te bereiken door op podia en festivals door heel Nederland en later hopelijk ook andere landen te spelen.

Wie zijn jullie grote voorbeelden?
Dat zijn er nogal wat! Onder andere: Nirvana, Melvins, Soundgarden, Budgie, Rainbow, Mastodon, Machinehead, Therapy?, Lady Gaga, The Stooges, Kyuss, Alice Cooper, Brainbox, Cuby & the Blizzards, Ramones, Beyoncé, Alice in Chains, David Bowie, Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple, King Crimson en Slayer.

Wat is jullie favoriete plek in Rotterdam om te spelen?
Dat moet toch wel de Baroeg zijn. Ook om te bezoeken een aanrader, er staat altijd wel wat leuks op de agenda.

In welke zaal en op welk festival zouden jullie graag willen spelen?
Het festival waar we zouden willen spelen is Bospop. We zijn daar in het verleden regelmatig als bezoekers te vinden geweest en het is voor ons het gezelligste festival van Nederland. Tot nu toe althans! Het podium waar we nog eens willen knallen is Tivoli Oudegracht. Die zaal riekt gewoon naar rock & roll.

Welke lokale band moeten wij goed in de gaten houden volgens jullie?
Lastig om er één te noemen, dus we noemen er lekker een aantal: Green Disease, The Indestructible Lumpia, Liar’s Dice, As the World Burns en Death in Technicolor

Speellijst
21 juni Vibes Live > met The Indestructible Lumpia
22 juni Splotz > met The Grand Astoria
18 okt Speeltuin Breda > met A Giant A Genius
19 okt Maasrock in Puttershoek
10 nov Baroeg > met The Quill / Mammoth Mammoth

website