Live-verslag: Thomas Florusse @ Dolhuis

thomasflorusse-1Op Valentijnsdag had singer/songwriter Thomas Florusse de eer om in het voorprogramma te staan van Anny! in het Dolhuis.

Even na negenen betreedt Thomas Florusse het podium. In zijn eentje achter zijn piano start hij met het liedje Somewhere Further On, wat net als zijn andere liedjes een mooie melodielijn bevat.  Pas wanneer het derde liedje, Change Of Day, ingezet wordt betreedt de rest van de in totaal zes-koppige band het podium.

De band heeft elkaar leren kennen op de Popacademie van Rotterdam.Tijdens het nummer Seasons verruilt Thomas de piano in voor een gitaar en ook dit gaat hem prima af. Gevolgd door het wonderschone I Can Let Go Now, waarbij achtergrondzangeres Karin Canters ineens prachtig als duet-zangeres fungeert .

Tussen de liedjes door vertelt hij duidelijk waar de liedjes over gaan, zo vertelt hij dat hij het liedje This Ocean nog geen week geleden heeft geschreven en daarom de band weer even het podium verlaat, omdat ze dit liedje nog niet samen ingestudeerd hebben.

thomasflorusse-2Bij het laatste liedje komt nog èèn keer de volledige band het podium op om Changing Colors te spelen, wat ook een waardig afsluiter is. In maart duikt Thomas met zijn band de studio in om in mei de eerste ep te releasen. Conclusie? Zuid Holland is een topband rijker.


Thomas Florusse – Changing Colours live @ Dolhuis Dordrecht 

Gezien: Donderdag 14 februari, Dolhuis, Dordrecht

Sp. 91 / Josh van den Berg

The Jam Reunion Party in Club LIVV

Eindelijk is het zover, op zaterdag 2 maart vindt in Club LIVV de lang verwachte Reunion Party plaats van een van de meest roemruchte R&B clubs in history; The Jam!

thejamIn 1999, net voor het Millenium opende discotheek The Jam haar deuren in de R&B hotspot, Rotterdam. Het was de toptijd van de R&B met artiesten zoals Jay-Z, 50 Cent, Kanye West, Destiny’s Child, Jah Rule en Ashanti die de dansvloer domineerden. Maar ook de Dutch R&B acts zoals Dignity, Ke-Shaw, Re-Play, Romeo en Sat-R-Day beleefden in deze periode hun grootste successen.

Vanaf de Grand Opening was The Jam een enorm succes en de club was iedere week Jampacked met R&B liefhebbers uit heel Nederland en omstreken die afkwamen op de meest hype sets van de resident deejays. The Jam neemt zijn plaats in in The Hall of Fame als de meest hype R&B Club die Nederland ooit gekend heeft met internationale naam en faam.

The Jam heeft veel succesvolle deejays voortgebracht zoals Dj Superior, Sir Edward en Dj Menace.  En ook voor een van de grootste dj’s ter wereld van dit moment; DJ Chuckie, is het allemaal begonnen in The Jam waar hij iedere week op onnavolgbare wijze de crowd ‘rockte’ met zijn ABC Click!

The Jam was toen en is nu nog steeds ‘the place to be’ dus mis de kans niet om op zaterdag 2 maart oude en nieuwe “Jam-vrienden” te ontmoeten en los te gaan op alle R&B en Carribean bangers van toen en de beste urban floorfillers van nu!

Extra informatie
Datum: Zaterdag 2 maart
Locatie: Club LIVV, Delftsestraat 21/23, Rotterdam
Aanvang: 23:00 uur
Entree: 15 euro

Voor meer informatie bezoek je de website van The Jam Reunion.