Nishe

nishe new meThe New Me
cd-album / download-album
nu-soul / funk / hiphop
Moko Records

Nishe (Sietske Heun voor de vrienden) draait al een tijdje mee, al doet ze dat niet altijd onder eigen naam. Ze was een aantal jaren geleden nog frontvrouw van de neo-soul act Jagged Soul, en deed met die act onder andere North Sea Jazz en het Amsterdam Dance Event aan. Ze heeft na een avontuur in Londen waar ze onder een ander pseudoniem voor het Jalapeño-label schreef besloten om op eigen benen te staan, en nu is er dan de debuutplaat.

The New Me staat naar eigen zeggen voor het afsluiten van een heftige en gewelddadige periode in haar leven (die nu gelukkig achter haar ligt). Ze wordt in dat proces op dit album bijgestaan door een aantal grote namen, waaronder Unorthadox (o.a. Kyteman), Shirma Rouse en drummer Yori Olijslagers (o.a. Secret Rendezvous). Naast deze mensen is ook te horen dat producer Budy Mokoginta flink zijn best heeft gedaan om van het album een nogal dikke nu-soul/hiphopplaat te maken. De invloeden van Beyoncé, het oude materiaal van Me’Shell Ndegéocello en zelfs hier en daar wat D’Angelo vliegen om je oren. En hoewel dit soort muziek niet per se favoriet is bij ondergetekende kan ik toch maar moeilijk stil blijven zitten.

http://www.youtube.com/watch?v=vUy2EznHTJw

Echter ondanks dat het bijna allemaal singlewaardige nummers zijn met stuk voor stuk een dikke beat, wordt The New Me door de ietwat bozige toon en songs die op een enkeling na (bijvoorbeeld het toepasselijk getitelde Slowly) ongeveer in hetzelfde tempobereik liggen wel een wat vlak album. Voor mij ligt het hoogtepunt dan ook aan het begin, waar je door de titeltrack verrast wordt door de waanzinnig lekkere beat met een soort Chris Dave-achtige timing en een opvallende modulatie in het refrein.

Dit terzijde geschoven kan Nishe bijzonder trots zijn op deze debuutplaat. En voor de band die ze veelal meeneemt, met Eddie Kuiper, Jornt-Jan Bras, Eni-Less en Bruno Ferro Xavier da Silva, zullen de lastig getimede nummers geen enkel probleem opleveren waardoor een liveuitvoering ongetwijfeld een te gekke ervaring zal zijn.

Download The New Me via iTunes.

Hidde Roorda

Kunstbende Zuid-Holland op Swan Market

swan marketOp maandag 21 april strijkt het Swan Market Festival weer neer in het Museumpark in Rotterdam van 12:00 uur tot 18:00 uur. Hier is Kunstbende Zuid-Holland ook bij aanwezig, met twee stands voor de winnaars uit de categorieën Expo en Fashion.

Op zondag 16 maart en zondag 6 april vonden de voorrondes van Kunstbende Zuid-Holland plaats in Theater Zuidplein in Rotterdam en het Paard van Troje in Den Haag. Jongeren in de leeftijd van 13 tot 18 jaar deden mee in de categorieën Fashion, Expo, Dans, Taal, Theater&Performance, Muziek, Film&Animatie en DJ.

Als onderdeel van het prijzenpakket mogen de eerste prijswinnaars uit de categorieën Expo en Fashion hun eigen werk tentoonstellen in twee Kunstbende stands tijdens het Swan Market Festival. Zo zal eerste prijswinnares Fashion, Roos Key uit Rotterdam, onder andere modellen laten rondlopen in haar outfits en versierde vazen tentoonstellen. Eerste prijswinnaar Fashion Robin Ramos uit Den Haag zal een aantal schoenen, ontwerpen en accessoires laten zien. Marijn Brussel, eerste prijswinnaar Expo, houdt het spannend: hij onthult pas op de dag zelf wat voor werk hij tentoonstelt!

Kunstbende Zuid-Holland is dé wedstrijd voor jong en creatief talent. Op zaterdag 3 mei kun je Roos, Robin en Marijn bewonderen tijdens de landelijke finale in de Melkweg.

Extra informatie
Datum: maandag 21 april
Locatie: Museumpark, Rotterdam
Aanvang: 12:00 uur
Entree: € 1,-

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de Facebook pagina van Swan Market en/of de Facebook pagina van Kunstbende Zuid-Holland.

Kunstbende Zuid-Holland is een productie van de Popunie