As Prayers Fail

as pryers faiHigh Hopes & Heavy Hearts
cd-album
metalcore
Clenched Fist Records

Het lijkt goed te gaan met As Prayer Fail. Na in 2012 de full-length Shipwrecked te hebben uitgebracht, is er nu alweer de opvolger: High Hopes & Heavy Hearts.

Wederom wordt de cd sfeervol geopend met The Island. Eigenlijk is de hele cd sfeervoller dan de vorige, de nummers worden gedragen door de melodie. Ik hoor hier en daar melodieën die me doen denken aan de Finse band Ghost Brigade, bijvoorbeeld de opening van Compass en II. Maar wees gerust, de metalcore invloeden zijn nog volop aanwezig!

De zang van zanger Thomas is goed te verstaan en heeft een open en heldere klank. Zijn duistere en gekwelde teksten completeren de muziek. De nummers an sich blijven spannend, er zit veel afwisseling in de songs en ook tussen de nummers onderling. Bovendien is het album enorm goed geproduceerd en de cd verveelt dan ook geen moment.

As Prayers Fail – Hollow Stare

Ik blijf geboeid luisteren en kan er werkelijk niets op aanmerken. Mooie prestatie om neer te zetten, krap een jaar na Shipwrecked. De vorige cd heeft een Europese tour opgeleverd dus dat belooft wat voor wat deze meer dan waardige opvolger!

Koop High Hopes & Heavy Hearts via iTunes of cd-baby.com.

Tanya Vierhout

Geef je op voor de Meet The Pro sessie #4: Hoe scoor ik boekingen?

Het panel boekingen tijdens Making Your Band 2012

Het panel boekingen tijdens Making Your Band 2012 met Jeps, Tim en Majel

Veel bands lopen er tegenaan: je mailt je rot maar toch lukt het niet altijd om optredens te scoren. Hoe kijken boekers en programmeurs tegen deze zaken aan? Wat verwachten zij van bands, hoe kun je jezelf het beste presenteren?

Tijdens de vierde Meet The Pro sessie, op maandag 11 november, leggen programmeur Majel Blonden (Paard van Troje), boeker Marcel Haug (Metropolis/Oerol Festival) en Jeps Salfischberger (Mojo) het je uit.

Geef je op via de aanmeldpagina

Extra informatie
Datum: Maandag 11 november
Locatie: Popunie kantoor
Pannekoekstraat 102
Aanvang: 19.30 u, start 20.00 u
Entree: donatie
Wij zorgen voor een drankje!

Zie ook www.meetthepro.nl.