Lyric video voor As Prayers Fail

APFAs Prayers Fail is een band die nooit stil zit. Dit jaar hebben ze al ongeveer dertig shows gespeeld en brachten ze hun tweede full-length album genaamd High Hopes & Heavy Hearts uit, waar binnenkort een recensie van verschijnt op de Popunie website.

Ter promotie van dat album brachten ze het nummer Hollow Stare uit in vorm van een videoclip en nu het nummer Borders in de vorm van een lyric video.

As Prayers Fail – Borders

Voor meer informatie bezoek je de Facebook pagina van As Prayers Fail.

 

We Sell Guns sleept zes optredens in de wacht tijdens Sena Performers POPnl Award

We Sell GunsZaterdag 31 augustus heeft We Sell Guns in een bomvolle Melkweg maar liefst zes optredens in de wacht gesleept tijdens de Sena Performers POPnl Award 2013.

La Corneille uit Utrecht ging als winnaar naar huis met een prijzenpakket bestaande uit negen geboekte optredens, tourpromotie door onder andere Festivalinfo, tourposters en een bijdrage van 2500 euro uit het Sena Muziekproductiefonds voor het opnemen van een album. Ook de andere deelnemers gaan met optredens naar huis. In totaal zijn er 42 optredens geboekt. De Sena Performers POPnl Award is onderdeel van de Uitmarkt in Amsterdam, dat dit jaar talent als thema heeft.

Ruim 3.000 bezoekers zagen een of meer van de dertien bands strijden om de Award: elke provincie en de stad Amsterdam was muzikaal vertegenwoordigd. Bussen met fans waren afgereisd om de optredens te zien van Major Tom (Limburg), La Corneille (Utrecht), Ricky Rehab (Drenthe), 3rd Floor Magic (Noord-Holland), We Sell Guns (Zuid-Holland), The Vagary (Amsterdam), Elle Alpha (Groningen), Steady New Sounds (Zeeland), Yellow House 21 (Friesland), The Benefit Thieves (Flevoland), Ashes of Many (Gelderland), Lookapony (Noord-Brabant) en Salisbury (Overijssel).

Bij de Sena Performers POPnl Award draait om de vraag welke band het meest geboekt wordt door de jury die bestaat uit programmeurs van Nederlandse poppodia en alle bevrijdingsfestivals. Zij boeken een van de deelnemers voor een optreden. De Award is mede door het prijzenpakket (de optredens, een bijdrage voor een plaatopname en tourpromotie) in korte tijd uitgegroeid tot een belangrijke Nederlandse bandcompetitie. Voor de bezoekers is de avond meer dan een competitie: in een avond zien zij dertien, nieuwe Nederlandse bands.

Juryleden waren programmeurs van onder meer De Vorstin (Hilversum), Melkweg (Amsterdam) en Manifesto (Hoorn). Voor het eerst waren alle Bevrijdingsfestivals lid van de jury. Eerdere deelnemers en/of winnaars zijn Daily Bread, Mister and Mississippi, Yori Swart en Kraantje Pappie. Cirque Valentin won vorig jaar de Sena Performers POPnl Award.

Meer informatie bezoek je de website van de Sena Performers POPnl Award.

Foto: Bart Notermans