Adilson Evora

ep hoes

From Sunup Till Son Down 
download-ep
hiphop

Adilson Evora is een upcoming naam in de Rotterdamse hiphopscene. Zijn muziek is te omschrijven als een mix van hiphop, elektronica en soul. 5 februari stond hij nog op het Eendracht Festival in Rotterdam en met zijn eerste wapenfeit, de vijf tracks tellende ep From Sunup Till Son Down, presenteert hij zichzelf aan het grote publiek.

Met dezelfde achternaam als Kaapverdische koningin Cesaria Evora, kan het bijna niet anders dan dat er muzikaal talent in hem schuilt. Wat echter direct opvalt is de naam van de ep; is het een woordgrapje? Is het een spelfout? Nergens wordt dit echt helemaal duidelijk. Wellicht dat hij dit nog ergens kan toelichten op zijn site of sociale media. Wat ook opvalt is dat hij het grootste deel van de tracks zelf geproduceerd heeft, de overige producties komen van de hand van 1st Angle en Slow.

Een track die eruit springt is 1st Class; de beat is erg funky en soulvol en de raps van Adilson gaan als een mes door de boter. Zijn Engelse uitspraak is accentloos en komt zeer overtuigend over. Een puntje van kritiek is de zang; Adilson’s stem is perfect voor Engelstalige raps, minder sterk voor zang. En de zang komt vrijwel in elke track terug. Wellicht zou hij er in de toekomst voor kunnen kiezen om samen te werken met een vocalist voor de refreintjes en bridges, en in de tussentijd werken aan zijn eigen zang. Ook mag hij wat mij betreft meer experimenteren met zijn beats en stem, om zich op die manier écht te onderscheiden met een eigen, unieke sound.

 

Meer over Adilson Evora vind je op zijn Facebookpagina.

Reünieshow van De Hardheid met support van De Skaggerz en Thin Pillow

De HardheidVrijdag 20 maart belooft een unieke avond te worden in de Kroepoekfabriek: een reünie van ska(punk)band De Hardheid en optredens van De Skaggerz, Thin Pillow en meer!

Toen De Hardheid definitief stopte met optreden heeft Henny, de tenorsaxofonist, bedongen dat er op zijn vijftigste verjaardag of op zijn crematie – ‘what ever comes first‘ – nog een keer opgetreden zou worden. Die crematie lijkt gelukkig nog even op zich te laten wachten, maar die vijftigste gaat in De Kroepoekfabriek gevierd worden!

Supporting acts zijn Thin Pillow en De Skaggerz. Daarnaast vinden er nog diverse kleine verrassingen plaats, zoals dat hoort op een verjaardag. Er zijn helaas alleen geen kaartjes meer verkrijgbaar, omdat het concert volledig is uitverkocht!

Extra informatie
Datum: vrijdag 20 maart
Locatie: De Kroepoekfabriek, Koningin Wilhelminahaven ZZ 2a, Vlaardingen
Aanvang: 20.30 uur
Entree: voorverkoop €8,50 / aan de deur: €11,- (UITVERKOCHT)

Meer informatie vind je in het Facebookevent van de avond.