Alexa – Alle Nachten Lang

  • Alle Nachten Lang

  • Alexa
    • Genre: Nederlandstalige hiphop
    • Release-type: Digitaal
    • Label: Self-released

Alexa is een Nederlandstalige vocalist en mc afkomstig uit Rotterdam met Zuid- Afrikaanse roots.

Door haar steeds groter groeiende passie voor muziek in het algemeen en rap in het bijzonder volgde ze een opleiding aan de Rockacademie, waar ze met de kennis van docenten als Rico & Sticks (Opgezwolle), Jiggy Djé en Winne haar eigen stijl leerde creëren.

Eind 2016 was de releaseparty van haar ep Alle Nachten Lang tijdens de MTV Music Week in Rotterdam.

De vier tracks tellende plaat is naar haar eigen zeggen een mix van hedendaagse hiphop met invloeden van Missy Elliott, The Weeknd, Jhene Aiko en Ellie Goulding. Zeker niet de minste namen, dus dat belooft wat.

De titeltrack Alle Nachten Lang is gelijk een goede binnenkomer; productioneel gezien zit de track erg goed in elkaar en de sound is heel erg van deze tijd. Alexa’s stem luistert lekker weg en de tekst is catchy.

Het daaropvolgende nummer In De Hoek is een samenwerking met rapper Kempi en deze track steekt met kop en schouders boven de rest uit; aan dit nummer klopt werkelijk alles!

Een moddervette beat, lekkere melodielijn en inhoudelijk erg grappig en herkenbaar. Op de daaropvolgende clubtrack Menen laat Alexa ook haar rapskills horen en dat brengt een welkome afwisseling op het geheel.

Afsluiter Marie Antoinette is tenslotte een keiharde clubbanger waarbij je niet anders dan ‘turn up’ kunt gaan. Ook deze track is productioneel erg sterk en doet absoluut niet onder voor tracks van Nederlandstalige artiesten in hetzelfde genre die je in de Top 40 hoort.

Alexa heeft een sterke, toegankelijke sound en past ook prima in het rijtje van Ronnie Flex en Broederliefde. De combinatie van Alexa’s zang en raps houden het geheel interessant en brengt een frisse, vrouwelijke wind in de game.

Volg Alexa via Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en optredens.

Americana in Capelle met Mitch Rivers en Yellow Grass

Mitch Rivers 5394
Zaterdag 11 februari zorgen Mitch Rivers en Yellow Grass voor een dubbele headlineshow op het podium van Capsloc. Een must voor americana liefhebbers, want beide bands zijn geïnspireerd door de bluesy klanken van de zuidelijke staten. Mitch Rivers stond in de finale van Sena Grote Prijs van Rotterdam 2016.

Mitch Rivers
Met zijn voeten in de zuidelijke staten componeert Mitch Rivers nummers die smaken als bourbon voor de rusteloze ziel. Op de recent verschenen debuut-ep is zijn soulvolle zang met schitterend gitaarwerk samengesmeed tot een rijk gevulde hand songs.

Live trapte hij afgelopen jaar samen met zijn band af als support voor de Nederlandse tour van Luke Winslow King in o.a. ’t Paard van Troje en Paradiso. Met de Popronde in 2016 streek hij neer in 40 Nederlandse steden.

“Mitch Rivers is een uitstekende songschrijver en een al evenzo goede vertolker. Mitch is gezegend met een zeer welluidende stem. Hij leeft voor zijn muziek, iedere dag, ieder moment.”, schreef onze recensent eerder over zijn debuut-ep.

Yellow Grass
Yellow Grass brengt sinds haar ontstaan in 2012 een warme americana sound, geïnspireerd door bands als Crosby, Stills & Nash, Fleetwood Mac, Ryan Adams, Ben Howard, Eagles, Venice, America, Jose Gonzalez en Civil Wars.

Een volwassen sound, gebracht met de energie van jonge muzikanten. Sinds de release van hun debuutalbum More Than You Should Know (2014) is de band hard bezig met het veroveren van hun plek binnen de Nederlandse muziekscene.

Met optredens bij De Wereld Draait Door en op o.a. Crossing Border Festival, Alphen d’Huez en in Paradiso, het verzorgen van aftershows van The Dixie Chicks en Bryan Adams en meer dan 1,5 miljoen Spotify-streams voor de titelsong van hun debuutalbum, zijn ze goed op weg

Extra informatie
Datum: zaterdag 11 februari
Locatie: Capsloc, Pelikaanweg 3
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 6,50

Voor meer informatie bezoek je de website van Capsloc.