Accidental Sea

another year Another Year
download-ep
folk / singer/songwriter

We willen in Nederland graag in hokjes denken. Muziek is net als je dagelijkse boodschappen doen in de super. Alles is overzichtelijk ingedeeld en je weet waar Abraham de mosterd haalt.

Dat is bij Accidental Sea even minder eenvoudig. Dan is het weer country, maar ook weer folk en ja ik herken toch ook een tikje Crosby Stills and Nash erin. Zelfs hoor ik iets terug van een Amerikaanse songwriter die in Nashville woont en werkt. Ik doe een aanname omdat wellicht weinig mensen iets van hem hebben. Die man waarover ik het heb, heet Stephen Simmons.

Ik moet aan Simmons denken als ik het eerste nummer van de ep Another Year beluister. Toch vertelt Remco van Elsacker zijn verhalen met een eigen geluid. Verhalen vertellen is precies de bedoeling en dat doet Remco ook op de onlangs verschenen ep met verve.

If You Love Me is de vraag die iedereen zich wel eens stelt in combinatie met de vraag wanneer dan wel? Waar het denk ik ook over gaat, is dat het soms lastig te peilen is of iemand je wel of niet aardig vindt.

Dat terwijl jij met je rugzak langs een verlaten Amerikaanse weg loopt. Voortdurend spelen de vragen op en dat terwijl je alweer de nodige meters hebt gelopen en dat je hoopt dat je het vertrouwen hebt van degene waarmee jij nog samen bent.

desiresempiresDesires|Empires
download-ep
folk / singer/songwriter

Naast Another Year is gelijktijdig ook de ep Desires|Empires uitgebracht. Wat openingsnummer Ghost naar mijn idee interessant maakt, is het gebruik van de ritmebox. Een gedurfde combinatie in juist de muziek die Accidental Sea maakt.

De muziek op Echo Lake kent een botsing van verschillende invloeden; de track begint in een haast oosters New Age achtige sfeer en voert je even later verder mee naar het psychedelische. Het lijkt alsof je in het nummer wordt getrokken.

Ik krijg er het beeld bij van ergens aan een rustig meer onder de nachtelijke hemel waarbij je jezelf het één en ander afvraagt. Wat je terug krijgt, is slechts een echo van je eigen gedachten en woorden.

Terug naar de Another Year ep, waarop een ander ingetogen nummer staat: With The Birds. Het is uitwisselen van elkaars gevoelens, terwijl je als twee vogels op een tak van een boom zit. Van Elsacker weet heel goed de verbeelding aan te spreken met zowel Another Year als Desires|Empires.

Met de twee ep’s op zak heeft Accidental Sea, zoals hij het zelf op zijn Facebookpagina zegt, de belangstelling uit alle delen uit de wereld getrokken. Al deze songs gaan uitmonden in een album dat in 2017 het levenslicht moet gaan zien. Dat album gaat Accidental Sea maken in Zweden.

Wil je meer weten over Accidental Sea? Like zijn Facebookpagina.

Jaap Koper

Two Eighty Five Bookings viert éénjarig bestaan in De Kroepoekfabriek

10838180_575305495945289_8014344613492803585_oDeze maand bestaat Two Eighty Five Bookings alweer één jaar en dat moet uiteraard gevierd worden! Dat doen ze met de bands waarmee het een jaar geleden begon, op de plek waar het begon en dus staat daarom aanstaande zaterdag 30 april De Kroepoekfabriek te Vlaardingen geheel in het teken van Two Eighty Five Bookings.

Om 20.30 uur gaan de deuren open en na een klein welkom om 21.00 uur start de eerste band; allemaal hard, rauw en heerlijk vuig!

Het programma van de avond is als volgt:
21.05 – 21.30: Flat Iron (in your face rock)
21.50 – 22.20: Standup ’69 (noisy indie spacerock)
22.40 – 23.10: An Evening With Knives (post-metal met psychedelische invloeden)
23.30 – 0.00: De Dood (Nederlandstalige punkrock/trashpunk)
0.20 – 1.00: SiMÓN (post-metal / sludge)

Kijk voor de volledige programma omschrijving hier.

Extra informatie
Datum: zaterdag 30 april
Locatie: De Kroepoekfabriek, Koningin Wilhelminahaven ZZ 2A, Vlaardingen
Aanvang: 20.30 uur
Entree: gratis
Facebookevent