Popweek Special: ‘The Bass Battle’ met Michel van Schie

Rotterdamse Popweek 2020 – Let’s Get Digital! 

De achtste editie van de Rotterdamse Popweek gaat op woensdag 25 november van start. Van woensdag 25 t/m zondag 29 november zetten we de muziekscene in de stad in de spotlight. Dit doen we met een aantal Popweek Specials die voornamelijk in een digitale of coronaproof vorm zullen plaatsvinden. Een van de Popweek Specials is ‘The Bass Battle’ van BassAcademy.com met Michel van Schie. 

Op zaterdag 28 november ga jij tijdens ‘The Bass Battle’ het muzikale gevecht aan met de beste studio- en sessiebassist van Nederland: Michel van Schie! Tijdens deze intieme en exclusieve masterclass deelt Michel zijn jarenlange expertise en skills met jou!

Michel van Schie
Al sinds 1988 werkt Van Schie als zelfstandige sessiemuzikant en speelde mee op 500+ muziekalbums, tourde met Anouk, Candy Dulfer en Trijntje Oosterhuis en is sinds het begin de vaste bassist bij The Voice of Holland. In 2004 ontving hij een ‘Duiveltje’ voor beste NL bassist, uitgereikt door het Nationaal Popinstituut.

In september 2018 kreeg hij de Humble Hero Award, onderdeel van de Notekrakers muziekprijzen, voor zijn werk als sessiemuzikant. Michel is als hoofdvakdocent verbonden aan de popafdeling van het Rotterdams Conservatorium (Codarts).

Masterclass
Tijdens deze intieme en exclusieve masterclass deelt Michel zijn jarenlange expertise en skills met jou! Durf jij je kunsten te vertonen op de bas tijdens een groovende ‘battle’ met de ware grootmeester in ruil voor persoonlijke feedback op je spel?

Alle deelnemers ontvangen een custom basplectrum van BassAcademy.com! Hier vind je ook meer informatie over Michel van Schie en de tickets. Wees er snel bij, er zijn maar een beperkt aantal (coronaproof) plaatsen!

Rotterdamse Popweek
Voor het totale Rotterdamse Popweek programma kijk je op de speciale site!

Extra Informatie

Datum: Zaterdag 28 november 2020
Locatie: Gouvernestraat 129, Rotterdam
Tijd:  14:40 – 16:30
Tickets: VVK €49
FB-event

De Rotterdamse Popweek is een initiatief van de Popunie, wordt georganiseerd door de Rotterdamse popsector en is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Het evenement wordt verder mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals en Stichting PopUp Rotterdam.

Panelleden aankomende Meet The Pro: Inside The Programmer’s Mind bekend!

Volgende week woensdag 25 november starten we de Rotterdamse Popweek met een nieuwe Meet The Pro sessie! We zijn dan te gast bij de creatievelingen van Roodkapje Rotterdam en gaan in op de vraag: wat is de mindset van een programmeur wanneer hij/zij acts boekt?  De drie  panelleden  zijn  bekend en  we  stellen  ze  graag  aan  je  voor!

Het panel
Het panel zal bestaan uit o.a. Leon van Rijnsbergen (Programmeur Baroeg/Baroeg Open Air), Conchitta Botse (Programmeur Paard, Producent ADE Beats) en Daan Holthuis (Programmeur/marketeer Patronaat). Als vanouds zal het panel gehost worden door Martijn Crama (docent, manager en auteur).

Leon van Rijnsbergen
Leon is directeur-programmeur van poppodium Baroeg en festival Baroeg Open Air (BOA). Hij heeft in 1997-1998 stage gelopen bij Baroeg en is daarna nooit meer weggegaan. Als vrijwilliger werd hij al snel assistent-programmeur en sinds 2003 hoofdprogrammeur. Vanaf de eerste editie in 2006 is Leon ook hoofdprogrammeur van BOA. In 2008 kwam hij in betaalde dienst als programmeur en is in 2014 ook directeur geworden.

Baroeg en BOA zijn beiden gespecialiseerd in harde en alternatieve muziek, zoals (hard)rock, metal, gothic, emo, hardcore, punk, psychobilly, electro en industrial. Leon wordt hierbij ondersteund door assistent-programmeurs die specifiek verstand hebben van een of meerdere (sub)genres.

Conchitta Bottse
Conchitta Bottse is programmeur bij poppodium PAARD met een expertise in het urban genre. Zo is zij o.a. verantwoordelijk voor de organisatie van de GUAP Night, een twee-maandelijkse avond waar upcoming Haags hiphop en R&B talent zich presenteert aan een groter publiek. Daarnaast is ze producent van ADE Beats, de urban, bass & beats conferentie tijdens Amsterdam Dance Event en is ze tourmanager van soulzangeres Shirma Rouse.

Daan Holthuis
Daan Holthuis is sinds december 2019 Programmeur & Marketeer bij Patronaat in Haarlem. Daarvoor was hij werkzaam voor Melkweg Amsterdam en werkte hij als freelancer voor onder andere Patronaat, FortaRock, The Sound of Revolution, Complexity Fest en het Deense COPENHELL, een festival waar hij nog steeds voor werkt als social media consulent.

Meet The Pro: Inside The Programmer’s Mind
Ben je benieuwd in welk ontwikkelingsstadium, hoe en wanneer je een programmeur het beste kan benaderen om jouw act geboekt te krijgen? Wat voor invloed heeft de coronacrisis op het boekprocess? En wil jij er achter komen waarom je wel of (nog) niet geboekt wordt?

Koop dan snel je ticket (eerdere sessies waren uitverkocht) en kom gezellig langs bij deze Meet The Pro sessie! Let op: vanwege de coronamaatregelen zijn er maar een beperkt aantal plekken beschikbaar om tijdens de sessie aanwezig te zijn.

Deze Meet The Pro sessie stond aanvankelijk gepland op 25 maart, maar vanwege alle maatregelen rondom het coronavirus hebben we het naar het najaar moeten verplaatsen. Op 25 november zal de sessie alsnog plaatsvinden, waarbij we natuurlijk rekening houden met de huidige maatregelen.

Rotterdamse Popweek
Voor het totale Rotterdamse Popweek programma kijk je op de speciale site!