Popunie Music Support: Sir Ian, Book Of Eli en Tim Verhaal in De Machinist

Op woensdag 15 oktober vindt de tweede singer/songwriteravond van het naseizoen plaats in het café van De Machinist. Vanaf 21:00 uur zullen achtereenvolgens Sir Ian en Book Of Eli eigen repertoire ten gehore brengen, aangevuld met een kort optreden van Albeda College-student Silvia Bartolo.

sirianSir Ian is het alter-ego van de Rotterdamse zanger, gitarist en songwriter Bart Hoevenaars, ooit frontman van de Rotterdamse indieband Mono, die in 2001 de finale bereikte van de Grote Prijs van Zuid-Holland. SIR IAN II is de opvolger van zijn veelgeprezen debuutalbum Apathology uit 2010. De rockinvloeden van dat album maakten ditmaal plaats voor een meer ingetogen geluid, waarin zang en gitaar centraal staan, omlijst met subtiele arrangementen. Onmacht, verlangen, tijdverspilling en de onmogelijke liefde worden verwoord in de heldere, kale stijl die zo kenmerkend is voor Sir Ian’s teksten en composities, afgemaakt met zijn breekbare zangstem. Ook live weet Sir Ian hiermee de luisteraar diep te roeren.
website

bookofeliSinger/songwriter Aileigh Awad omringt zich als Book Of Eli met een bijzondere groep begeleiders. Drie achtergrondzangeressen verzorgen een ragfijne harmoniezang en staan Awad bij in haar verstilde liedjes die subtiel kunnen opbouwen naar intense climaxen. Zoals de Bijbelse ondertoon van de naam die tegelijk een apocalyptische Hollywoodfilm is, mengt Book Of Eli tegenstrijdigheden als hartstocht met verontrusting, distantie met intimiteit en openheid met introversie tot een bijna sacraal geheel. Eind vorig jaar maakte zij hier grote indruk mee tijdens een optreden in de Arminiuskerk (zie foto). Reden om ditmaal het sfeervolle café van De Machinist tot een kleine kathedraal om te toveren met het hemeltergende Book Of Eli.
website

10714326_754424117956058_2804743277446540739_oTim Verhaal (18 jaar oud) is een altern/pop singer/songwriter en pianist. Hij houdt trouw aan zijn achternaam door met zijn liedjes een verhaal te vertellen. Ieder liedje dat hij schrijft is als een sprookje met vreemde onderwerpen als mooie nachtmerries, moordend verliefd zijn en over letterlijk om op te eten zijn. Hij is een sterke solist die het absoluut waard is om een keer te zien of te ontmoeten. Van fluisterend tot schreeuwend, van lieflijk tot haatvol, van licht tot laag en diep, vertelt hij zijn verhaal

Silvia Bartolo is een twintigjarige zangeres die gevoel en muziek op warme wijze samenbrengt. Met oprechte teksten brengt zij haar verhaal naar buiten op een manier die niemand kan ontgaan.
Facebook pagina

Vast op de woensdagavond, loopt het programma door t/m 10 december. Per avond treden er twee bijzondere singer/songwriters op, veelal uit Rotterdam en omstreken. Cultureel divers als de Maasstad is, biedt het programma een keur van artiesten die hun eigen muziek schrijven en uitvoeren, veelal alleen met gitaar of piano en soms in kleine bezettingen. Tien avonden vol stemmige en akoestische luistermuziek om niet te missen.

Het Rotterdamse agency Roots & Routes vult het programma aan met korte showcases van muziekleerlingen van het Albeda College.

Extra informatie
Datum: woensdag 15 oktober
Locatie: De Machinist, Willem Buytewechstraat 45, Rotterdam
Aanvang: 21:00 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website van De Machinist.

Dit optreden wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.

Finalisten Sena Grote Prijs van Rotterdam bekend!

IMG_1146-2

Finalisten categorie Urban

De halve finale vond plaats in WORM in Rotterdam. Hier hebben alle geselecteerden een korte set gespeeld voor de jury. Zij hebben direct na het optreden feedback gekregen op hun performance. Daarna hebben alle halve finalisten een professionele fotoshoot gehad. Ook is hun biografie gecheckt en stageplan gecontroleerd. Aan het einde van de dag werd bekend gemaakt wie er doorstroomt naar de finale. Per categorie gaan er vijf acts door naar de finale.

De vijf finalisten per categorie in willekeurige volgorde:

Bands
1. Golden Caves,
2. Diona Fox & her Ragdolls
3. De Skaggerz
4. Gravel Town
5. We Sell Guns

Singer/songwriter
1. CATA
2. Book Of Eli
3. Tim Verhaal
4. Bregje Sanne Lacourt
5. Charl Delemarre

Urban
1.  Inferno
2. Shot in the Zoo
3. Kimpéman Caza
4. Innovated Souls
5. Pro-X

Deze vijftien acts staan samen met de finalisten uit de categorie Electronics in de finale op zaterdag 15 november 2014. De locatie volgt nog.

Wil je meer weten over de Sena Grote Prijs van Rotterdam? Kijk dan op de website voor meer info.