Popunie Music Support: Book of Eli en Rass Motivated in De Machinist

Op woensdag 25 maart vindt de tiende singer/songwriteravond van het jaar plaats in het café van De Machinist. Vanaf 21.00 uur zullen Book Of Eli en Rass Motivated eigen repertoire ten gehore brengen, aangevuld met een kort optreden van Albeda Collegestudent Joost Wander.

Book of EliBook Of Eli
Singer/songwriter Aileigh Awad omringt zich als Book Of Eli met een bijzondere groep begeleiders. Drie achtergrondzangeressen verzorgen ragfijne harmoniezang en staan Awad bij in haar verstilde liedjes die subtiel kunnen opbouwen naar intense climaxen. Zoals de Bijbelse ondertoon van de naam die tegelijk een apocalyptische Hollywoodfilm is, mengt Book Of Eli tegenstrijdigheden als hartstocht met verontrusting, distantie met intimiteit en openheid met introversie tot een bijna sacraal geheel.

Eind vorig jaar maakte zij hier grote indruk mee tijdens een optreden in De Machinist. Reden om opnieuw het sfeervolle café van De Machinist tot een kleine kathedraal om te toveren met het hemeltergende Book Of Eli.

RassMotivatedRass Motivated
Rotterdammer Sherandell Maynard is als Rass Motivated geen onbekende naam in de Nederlandse reggae scene. Met zijn kenmerkende geluid, aanstekelijke performance en ‘Reggae for All People’ state of mind deelde hij het podium reeds met de crème de la crème van de reggae en dancehall in zalen en clubs als Heineken Music Hall, Paradiso, Melkweg en Ahoy.

Rass Motivated’s liveshows zijn zowel explosief als meditatief waarbij interactie met het publiek een belangrijke rol speelt. In 2012 won hij de Music Matters Award waarmee hij zich een jaar lang de Muziekambassadeur van Rotterdam mocht noemen. Eind 2013 verscheen zijn eerste album Who Am I waarvan dit jaar de opvolger wordt verwacht.

Albeda College presenteert: Joost Wander
Het Rotterdamse agency Roots & Routes vult het programma aan met korte showcases van muziekleerlingen van het Albeda College. Ditmaal Joost Wander, een singer/songwriter uit Drechtsteden. Hij werd geboren in Dordrecht, maar is getogen in het mooie Papendrecht. Hij staat bekend om zijn reggaestem, onvergetelijke hooks, energie en akoestische gitaarskillz. Hij maakt energieke funky nederpop met een chille reggae-vibe.

Op 1 april wordt de invulling verzorgd door ZanglesRotterdam Onstage: een verrassende avond met nieuw Rotterdams talent, gecoacht door de professionele zangdocenten van ZanglesRotterdam.nl.

Extra informatie
Datum: woensdag 25 maart
Locatie: De Machinist, Willem Buytewechstraat 45
Aanvang: 21 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website van De Machinist.

Deze avond wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.

The Pendulum’s Motion

TPM - More Than This EP cover artworkMore Than This
download-ep
rock

De wandelgangen van het Rotterdams conservatorium zijn de geboortekamer van The Pendulum’s Motion. Een Rotterdamse rockband, die uitgesproken gebruik maakt van herkenbare elementen. Aangevoerd door frontman Sean Pithie, die de rythm-guitar en zangrol op zich neemt, creëert de band een fijn vol geluid met veel melodische solo riffs van gitarist Joren Sterk, diepe baslijnen van Sander de Wit en energieke ‘backbeats’ van drummer Dirk van Cleef; een klassieke opstelling voor goede rock.

Bij het draaien van de openingstrack A Long Way To Go, kreeg ik al een fijn gevoel; een brede riff met sfeervolle gitaarpartijen en een pakkende gitaarmelodie. Nog blijer werd ik, toen het nummer evolueerde van een lief pop liedje naar een energiek rock nummer. Dit gevoel bleef me bij tijdens het luisteren.

Spelen met de verhoudingen tussen pop en rock lijkt aan de basis te liggen van de ep More Than This. Zo komen in hun muziek pakkende melodietjes naast rockende outro’s voor en geven  de backing vocals van Sander een positieve kick aan de krachtige zangpartijen van Sean.

De ruimtes tussen de zang door wordt vaak ingevuld door melodieuze leadgitaarpartijen, wat een lekkere sfeer geeft aan de nummers.

The Pendulum’s Motion maakt hun eigen sound door bekende sounds te combineren; en dit doen ze goed. Op de ep spat er evenveel energie af als er live van de bandleden spat; een pluspunt als je het mij vraagt. Het is knap om die energie in de opnames niet verloren te laten gaan – wat je vaker wel merkt bij opnames van energieke muziek.

Op hun website laat de band weten: “TPM is coming”; een dreigement dat ik zeker serieus durf te nemen.