Popunie Live presenteert twee acts op Haags Embassy Festival

Popunie Live presenteert dit jaar voor het eerst twee Rotterdamse acts op het internationaal georiënteerde Embassy Festival in Den Haag. Op vrijdag 6 en zaterdag 7 september 2019 zal op het pittoreske Lange Voorhout een golf van wereldwijde cultuur in de Hofstad neerdalen.

Embassy Festival
Het Embassy Festival trok vorig jaar meer dan 60.000 bezoekers. Het festival ontsluit de culturele rijkdom van bijna 70 deelnemende landen en verleidt bezoekers tot ontmoetingen met elkaar en weerlegt en verdiept op een bijna terloopse wijze inzichten in andere culturen. Het Embassy Festival toont in Den Haag, Internationale stad van Vrede & Recht, in meest letterlijke zin dat cultuur verbroedert en voor verwondering zorgt.

Ook Rotterdam is een ware smeltkroes van culturen want onze Maasstad telt 160 verschillende nationaliteiten. Niet zo vreemd dat er genoeg Rotterdamse artiesten rondlopen die een speciale band hebben met een ander land. Deze culturele rijkdom willen we graag benadrukken en hierom presenteren we dit jaar voor het eerst met Popunie Live twee bijzondere artiesten op het Embassy Festival.

Gita Buhari
VR 6 september | Opening Night Stage | 19:45-20:30
De stem van de Ghanese zangeres Gita Buhari ademt ziel en de dromerige, ritmische en melancholische geluiden die door haar band worden gecreëerd, laten je verlangen naar meer en meer. Synths, 808’s en een bijna hypnotische ervaring wachten op je.

Göksel Yilmaz Ensemble
ZA 7 september | Classical stage | 18:00-19:00
Met behulp van traditionele oosterse en westerse muziekstijlen om een ​​scala aan emoties weer te geven en hun onderscheidende soundscape te creëren, heeft het Göksel Yilmaz Ensemble een publiek over de hele wereld gefascineerd. Hun recital belooft een betoverende muzikale tour door Turkije, Libanon, Syrië, Irak en Koerdistan.

Totaalbeleving
Dat cultuur verbindt en verbroedert wordt tastbaar wanneer je over het terrein wandelt. Een impressie; op het festival zie je gebroederlijk sterren schitteren uit Palestina (Faraj Suleiman), Australië (Anna Smith), Marokko (Mâalem Reda Stitou) en Israël (Boom Pam). Je ziet dat ambassadeurs vaak letterlijk zelf hun mouwen opstropen en met een schort voor een gerecht uit eigen land bereiden.

Je verwondert je over een groep jonge dames uit Bosnië en Herzegovina die uitgedost in traditionele kledij over het terrein dansen en flaneren. Dan sta je ineens te swingen bij een spontaan Zuid-Afrikaans feestje om vervolgens geraakt te worden door de volkse muziek die her en der klinkt tijdens de rondgang over de Internationale Markt.

Je kunt proeven van hapjes en drankjes uit alle windstreken. Je ziet dat kinderen zich vermaken tijdens dit echte familiefestival bij de Kids Compound of bij één van de vele landenpaviljoens. De jongste bezoekers worden tijdens hun ontdekkingsreis meegenomen in de Vietnamese cultuur met het verven van een Nón Lá (de rieten Vietnamese hoed), gaan op de foto met Joulupukki (de kerstman uit Finland) of krijgen een echte Henna tattoo bij Saudi-Arabië.

Verleid de zintuigen door een keur aan internationale muziek, gerechten en cultuur in een gevarieerd, gratis programma dat belooft een publiek van alle leeftijden te verrassen en te entertainen. Verwacht een innovatief muzikaal programma met pop, jazz, folk en klassieke muziek, evenals culinaire hoogstandjes, theater, literatuur, kunst en activiteiten uit alle uithoeken van de wereld.

Popunie Live
Popunie Live is een concept dat in 2013 door de Popunie is ontwikkeld met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici naar de hogere regionen. Met name gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een professionele carrière in de muziek. Deze acts programmeren we op festivals als The Life I Live, Grasnapolsky, Metropolis, Baroeg Open Air en Oerol.

Klik hier voor meer Popunie Live.

Sena
Sena regelt de (naburige) rechten van muzikanten en producenten. Zij incasseert namens (inter)nationale artiesten en producenten een vergoeding wanneer hun muziek in het openbaar ten gehore wordt gebracht. Het Sena Performers Fonds zorgt ervoor dat alle artiesten die via Popunie Live optreden, eerlijk betaald worden.

Gita Buhari
6 september | Opening Night Stage | 19:45-20:30

Göksel Yilmaz Ensemble
 7 september | Classical stage | 18:00-19:00

Voor meer informatie ga je naar de website van Embassy Festival of het Facebook-event.

 

Popunie Live wordt mede mogelijk gemaakt door Sena Performers en Gemeente Rotterdam.

Maak kennis met de Electronics finalisten!

Welke producers staan vrijdag 20 september in de finale van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2019? Onderstaande finalisten zullen gaan strijden in een beatbattle, wat inhoudt dat ze in een uur een track moeten maken met behulp van een samplepack gemaakt door Triphouse. 

Deep Filip Deep Filip’s muzikale reis kwam in 2017 in een sneltreinvaart. Al snel draaide hij op ADE, Wildeburg en shows in het buitenland: Frankrijk, Zwitserland, Polen, Zweden, Tunesië, San Francisco, Las Vegas en op Burning Man 2018! In 2018 bracht hij tevens zijn eerste release uit op Wildfang Music. De muziek die hij draait en maakt is niet eenvoudig binnen in een genre te plaatsen. Het is een gevoel, hij past zich altijd aan, aan de plek, de tijd, de energie en het publiek waar hij draait.

Fallwood – De jonge getalenteerde dj en producer Fallwood (2002) heeft al een sterke ep op zijn naam, genaamd: Faces & Shapes. Hierop neemt hij je mee in ongewone kalme lo-fi hiphop sferen. Dit maakt nieuwsgierig naar wat hij met de samplepack gaat doen.

Kofi The UnknownVeelal opererend vanuit de luwte en voornamelijk bekend als drummer en hiphop beatmaker. Kenmerkend is zijn voorliefde voor groove. In zijn producties komt dit het best naar voren door het gebruik van verschillende ritmische elementen. Hij wordt geïnspireerd door artiesten met een sterke voorkeur voor ritme, zoals: Seven Davis Jr., Al Dobson Jr., Fela Kuti, Osunlade en Mo Kolours. Kofi releaste in 2016 D.R.U.M.S. een beattape bestaande uit Braziliaanse samples.

 

Jasper Spobeck (1991) is producer Oby Nine. Zijn producties kenmerken zich door vintage synth sounds en kleurrijke melodieën. Oby Nine heeft geëxperimenteerd met veel verschillende stijlen: hiphop beats, future beats, post-dubstep en UK house. Zijn vermogen om genres te overschrijden zorgt voor zijn zachte, hybride, reizigers sound. Hij heeft al drie ep’s uitgebracht: Illusive Adventure, Weightless en Serotonin en werd meermaals gedraaid bij 3FM!

 

Pildrin – Pildrin heeft niet alleen letterlijk twee gezichten: Jelle en Kenneth. Ook in hun werk komen steeds twee werelden bij elkaar. “Donker en licht. Minimal en melodisch. Inner meaning en outer space,” zegt Jelle. “We gaan voor goeie clubvibes. Tegelijk is het meer dan ‘ogen dicht en gaan’. Als luisteraar maak je net zo’n innerlijke reis als wij tijdens het produceren. Achteraf denk je: ik heb gedanst en gemediteerd.” Dat is Pildrin. Muziek om jezelf in te verliezen en jezelf in terug te vinden.

De Electronics finale is gratis bij te wonen. De Hiphop finale vindt tegelijk plaats in BIRD, wil je hier ook naar toe, haal dan een kaartje in onze ticketshop!

Copyright foto’s: Jasper Mol (Bordoo Creations).

Alvast inluisteren voor de finales? Check de Spotify-playlist!