Popunie Live presenteert Si Christina in BIRD

Met Homegrown ontdek je in een ongedwongen sfeer hét geluid van morgen. De beste jonge , muzikale talenten uit Rotterdam (en verder) staan op het BIRD-podium om hun toekomstmuziek te laten horen. Vanuit Popunie Live hebben we elke maand de eer een nieuw talent voor het voetlicht te brengen. Deze maand is het aan Si Christina om BIRD op z’n kop te zetten.

Si Christina
Deze 33-jarige Kaapverdiaanse Rotterdamse, zoals Si Christina haarzelf omschrijft, is geboren en getogen in Rotterdam en haar roots liggen op de eilanden van Cabo Verde.

Van kleins af aan is Severa Christina (volledige naam) bezig met muziek. Na een lange tijd stil te zijn geweest besluit ze in januari 2018 de draad weer op te pakken en zich volledig te storten op haar muziek carrière. Naast de covers van traditionele Kaapverdiaanse nummers heeft Si zich de afgelopen maanden ook beziggehouden met Nederlandstalige muziek.

In juni 2018 is haar eerste track verschenen Down 4 Love, een Nederlandstalig nummer met een heerlijk zomerse vibe! Hierna heeft zij nog twee singles uitgebracht en in januari 2019 haar debuut-ep genaamd N’Joy. Haar ep heeft zij vernoemd naar haar dochter: Joy en ook staat het voor mensen laten genieten van haar sound, een dubbele betekenis dus.
Kom alvast in de stemming voor Si Christina met haar nieuwste video:

Extra informatie
Datum: woensdag 29 mei
Locatie: BIRD café, Raampoortstraat 26-28
Aanvang: 22.00u
Entree: gratis

Bekijk het event op de website van BIRD of het Facebook-event.

Nog maar een week om je aan te melden voor de GPR!

Je hebt nog maar een week om je aan te melden voor de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2019! Ben jij een Rotterdamse band, singer/songwriter, producer of hiphop act? Waar wacht je dan nog op? Schrijf je in!

De wedstrijd is er voor artiesten uit Rotterdam met eigen werk die een stap willen zetten in hun muzikale carrière. Je kunt het traject zien als een manier om jezelf in de schijnwerpers te zetten van belangrijke mensen uit de muziekindustrie (vakjury’s en journalisten), ter promotie van je act (media-aandacht) en prijzen die je ontwikkeling en carrière verder ondersteunen. De jurywinnaars krijgen o.a. € 1.000,- prijzengeld, een optreden op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2020 en een masterclass naar keuze.

Alle acts die zich aanmelden, krijgen feedback op hun ingestuurde tracks door een jury. Je krijgt tijdens de feedbacksessie te horen of je door bent naar de finale of niet. Dus mocht je niet doorgaan naar de finale, krijg je wel waardevolle feedback waar je weer mee aan de slag kunt. Als je wel door gaat naar de finale, krijg je nog een extra dag met coaching op het Popunie kantoor ter voorbereiding op de finale. In elke finale wordt een Jurywinnaar en een Publiekswinnaar gekozen.

De Jurywinnaars van de vier finales worden automatisch genomineerd voor de Rotterdam Music Award ‘De Belofte’ (powered by Music Matters). De winnaar van deze award wordt bepaald door een vakjury. Vorig jaar won Djesco (Hiphop) deze award en heeft daarmee een werkbudget van 10.000 euro gewonnen.

Eerdere winnaars waren bijvoorbeeld: Dooxs, Caza, The Afterveins, Roufaida, St. Maane, Jaskelis,  Animistic Beliefs, Bourbon Avenue..

Zo zag de Bands finale er vorig jaar uit:

En zo de Hiphop finale:

Waar wacht je nog op? Schrijf je in!