Popunie Live presenteert Rotterdams Toptalent op Haags Embassy Festival!

Popunie Live presenteert ook dit jaar weer een Rotterdamse act op het internationaal georiënteerde Embassy Festival in Den Haag; Jaskelis. Op zaterdag 2 september verandert het Lange Voorhout vanaf 12.00 uur weer in een vrolijke smeltkroes van de mooiste en leukste eigenschappen van meer dan 50 landen en drie themapodia met internationale optredens.

Embassy Festival
Op eerdere edities verwelkomde het festival 60.000 bezoekers van alle leeftijden. De deelnemende landen toveren het Lange Voorhout om tot een zee van cultuur. Reis deze editie in één dag door landen als Algerije, Angola, Armenië, Azerbeidzjan, Bangladesh, Bolivia, Bosnië & Herzegovina, Brazilië, Kroatië, Curaçao, Cyprus, Tsjechië, Dominicaanse Republiek, Ecuador, Estland, Georgië, Ghana, Guatemala, Haïti, Hongarije, India, Indonesië, Irak, Israël, Kazachstan, Kenia, Kosovo, Laos, Letland, Litouwen, Maleisië, Mexico, Marokko, Nepal, Nigeria, Oman, Pakistan, Palestina, Filippijnen, Polen, Qatar, Rep. Korea, Rwanda, Servië, Slovenië, Zuid-Afrika, Sri Lanka, Taiwan, Thailand, Tunesië, Oekraïne, Vietnam en Jemen.

Jaskelis – River Mountain Stage (16.45 – 17.30)
Door met haar muziek werelden te overbruggen, is Jaskelis de belichaming van een mondiale artiest. Met wortels in Nigeria, Finland en Nederland is haar geluid een opmerkelijke mix van pop-, R&B-, soul- en afromuziek. Jaskelis is een rijzende ster die het podium heeft gedeeld met grootheden als Burna Boy en Tiwa Savage en is geen onbekende in de spotlights. Haar hitsingle Busy Body uit 2017 zette het tempo voor een bloeiende carrière, te zien op gerenommeerde afspeellijsten zoals ‘New Music Friday’ van Spotify. Verwacht een opwindend optreden op het Embassy Festival waarbij Jaskelis nieuwe samenwerkingen en nummers onthult die beloven op te vrolijken en energie te geven. Mis deze viering van culturele fusie en muzikale innovatie niet!
 

Popunie Live
Popunie Live is een concept dat in 2013 door de Popunie is ontwikkeld met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici naar de hogere regionen. Met name gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een professionele carrière in de muziek. Deze acts programmeren we op festivals als Metropolis, Baroeg Open Air, Oerol, Grasnapolsky en The Life I Live!

Klik hier voor meer Popunie Live.

Sena
Sena regelt de (naburige) rechten van muzikanten en producenten. Zij incasseert namens (inter)nationale artiesten en producenten een vergoeding wanneer hun muziek in het openbaar ten gehore wordt gebracht. Het Sena Performers Fonds zorgt ervoor dat alle artiesten die via Popunie Live optreden, eerlijk betaald worden.

Het Embassy Festival vindt op zaterdag 2 september plaats in Den Haag rondom het Lange Voorhout. Klik hier voor het Facebookevent en volg het laatste nieuws van het festival via de website, Facebookpagina of Instagrampagina.

Popunie Live wordt mede mogelijk gemaakt door Sena Performers en Gemeente Rotterdam.

Droom jij van het grote podium? Meld je dan aan voor het Regio Songfestival!

Met veel enthousiasme kondigt RTV Rijnmond het Regio Songfestival aan; een wedstrijd voor het mooiste lied uit de regio. Het Regio Songfestival, een initiatief van de 13 regionale publieke omroepen in Nederland, biedt een unieke gelegenheid voor talentvolle artiesten om hun regio te vertegenwoordigen én een landelijk publiek te bereiken. De aanmeldperiode loopt tot en met vrijdag 15 september.

Hoe werkt het?
De procedure van het festival is als volgt: elke regionale omroep vaardigt één deelnemer af die uit de voorronde als winnaar naar voren komt. De gelukkige winnaar krijgt de eer om de regio Rijnmond te vertegenwoordigen. Het doel van het festival is het vieren van de veelheid aan (streek)talen en dialecten in Nederland. De komende maanden neemt Rijnmond iedereen mee in de zoektocht naar de finalist via verschillende kanalen.

Alle inzendingen worden zorgvuldig beoordeeld door een vakjury. Zij zullen op zoek gaan naar de acts die de meeste potentie hebben om de harten van Nederland te veroveren. In de week van 25 t/m 29 september worden de vijf genomineerden bekendgemaakt die kans maken om Rijnmond te vertegenwoordigen.

Uitslag nominatieronde en grote finale
Op vrijdag 13 oktober wordt, na een online stemperiode, duidelijk wie namens Rijnmond omroep op het grote podium mag gaan schitteren. Deze grote finale van het Regio Songfestival vindt plaats op zaterdag 4 november in de Stadsschouwburg in Utrecht en wordt live uitgezonden op alle regionale tv-zenders. Net zoals het bij het Eurovisie Songfestival zal de winnende omroep volgend jaar het festival organiseren.

Aanmelding sluit 15 september!
Wil jij deelnemen aan het Regio Songfestival en jouw talent aan heel Nederland laten zien? Grijp je kans en ga naar het aanmeldformulier op www.rijnmond.nl/regiosongfestival. Daar vind je ook het reglement met de actievoorwaarden. Aanmelden kan tot en met 15 september. Zorg dat je er op tijd bij bent!

Als je vragen hebt over de deelname, stuur dan een e-mail naar: songfestival@rijnmond.nl