Droom jij van het grote podium? Meld je dan aan voor het Regio Songfestival!

Met veel enthousiasme kondigt RTV Rijnmond het Regio Songfestival aan; een wedstrijd voor het mooiste lied uit de regio. Het Regio Songfestival, een initiatief van de 13 regionale publieke omroepen in Nederland, biedt een unieke gelegenheid voor talentvolle artiesten om hun regio te vertegenwoordigen én een landelijk publiek te bereiken. De aanmeldperiode loopt tot en met vrijdag 15 september.

Hoe werkt het?
De procedure van het festival is als volgt: elke regionale omroep vaardigt één deelnemer af die uit de voorronde als winnaar naar voren komt. De gelukkige winnaar krijgt de eer om de regio Rijnmond te vertegenwoordigen. Het doel van het festival is het vieren van de veelheid aan (streek)talen en dialecten in Nederland. De komende maanden neemt Rijnmond iedereen mee in de zoektocht naar de finalist via verschillende kanalen.

Alle inzendingen worden zorgvuldig beoordeeld door een vakjury. Zij zullen op zoek gaan naar de acts die de meeste potentie hebben om de harten van Nederland te veroveren. In de week van 25 t/m 29 september worden de vijf genomineerden bekendgemaakt die kans maken om Rijnmond te vertegenwoordigen.

Uitslag nominatieronde en grote finale
Op vrijdag 13 oktober wordt, na een online stemperiode, duidelijk wie namens Rijnmond omroep op het grote podium mag gaan schitteren. Deze grote finale van het Regio Songfestival vindt plaats op zaterdag 4 november in de Stadsschouwburg in Utrecht en wordt live uitgezonden op alle regionale tv-zenders. Net zoals het bij het Eurovisie Songfestival zal de winnende omroep volgend jaar het festival organiseren.

Aanmelding sluit 15 september!
Wil jij deelnemen aan het Regio Songfestival en jouw talent aan heel Nederland laten zien? Grijp je kans en ga naar het aanmeldformulier op www.rijnmond.nl/regiosongfestival. Daar vind je ook het reglement met de actievoorwaarden. Aanmelden kan tot en met 15 september. Zorg dat je er op tijd bij bent!

Als je vragen hebt over de deelname, stuur dan een e-mail naar: songfestival@rijnmond.nl

Blijf op de hoogte via de speciale Regio Songfestival page.

Maak kennis met de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2023 finalisten: Producer!

Op donderdag 14 september vindt de finale van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam in de categorieën Hiphop en Producer plaats in BIRD. Vanuit al het Rotterdams talent dat zich heeft aangemeld, hebben onderstaande vijf acts zich weten te plaatsen voor de finale. Weten wie ze zijn en wat je van de acts in de finale kan verwachten? Lees dan snel verder en maak kennis met de finalisten uit de categorie Producer!

Baize
Baize is een producer en dj, die met haar experimentele club sound nieuwe tinten toevoegt aan de alternatieve dance genres.

Waarom doe je mee aan de GPR?
Het inschrijven voor de GPR was eerlijk gezegd een vrij impulsieve actie, haha. Twee dagen voor sluiting tipte een vriend me en toen dacht ik f*ck it, waarom niet!

Hoe bereid je je voor op de finale?
Eigenlijk vooral door veel te kloten. Ik had mezelf nog nooit getimed, dus dat probeer ik nu veel uit. Het uur is steeds rete snel voorbij. Dus het is zeker even aanpoten nog om een snelle flow te vinden waarin ik alles kan doen wat ik zou willen doen. Maar dat maakt het wel een goede oefening.

Waarom ga jij de GPR winnen?
Ga ik winnen? Dat zou natuurlijk top zijn. Al gun ik het de anderen ook. Het is sowieso een goede om mee te doen! Ik kan het iedereen aanraden. Tuurlijk denk ik tussendoor vaak genoeg ‘Een track in een uur.. met live publiek..?! Waarom moest ik precies ook alweer meedoen?’ Maar het is goed om jezelf soms even voor het blok te zetten, toch? Dus ik heb al een beetje gewonnen, vind ik 🙂

Creeps
Met zijn nuchterheid, creativiteit en sterke discipline heeft Creeps al veel bereikt. Op zijn 14e draaide hij voor Oliver Heldens, en hij wordt als jongste talent gesponsord door Denon DJ. Zijn Tech House sets barsten van de energie en hij verrast het publiek gedurende zijn shows met vernieuwende eigen technieken.⁠

Waarom doe je mee aan de GPR?
Ik zag de contest van GPR voorbij komen en ik wist meteen dat ik mee wilde doen. Ik wil heel graag aan Rotterdam laten zien wat ik kan als producer/dj.

Hoe bereid je je voor op de finale?
Ik spendeer zoveel mogelijk tijd in de studio en probeer vooral in een creatieve mood te blijven, zodat ik helemaal klaar ben voor de 14e.

Waarom ga jij de GPR winnen?
Ik ga winnen, omdat ik van alles wat ik aangeleverd krijg, een dikke club plaat kan maken! Dat is uiteindelijk waar mijn muziek hoort.
Eurosoundz
Eurosoundz kwam op zijn elfde in aanraking met beats produceren door het welbekende programma ‘Fruityloops”. Inmiddels heeft hij gewerkt met namen zoals Broederliefde, Frenna en Lijpe!

Waarom doe je mee aan de GPR?
Ik doe mee aan de GPR om nieuw leven in te blazen in deze competitie. Ook wil ik hiermee mede producers uit mijn doelgroep motiveren om dezelfde verfrissende stap te maken.

Hoe bereid je je voor op de finale?
Ik benader finales altijd met volledige controle…We lit

Waarom ga jij winnen?
Haha, ooh ga ik winnen dan? 😛


Talee
Multi-instrumentalist, vocalist and producer Talee maakt dance muziek voor losers. Deze artiest brengt zijn (semi-)romantische kijk op de wereld over door elektriciteit, en geeft de luisteraar een kijkje in zijn persoonlijke tekortkomingen.⁠

Waarom doe je mee aan de GPR?
Ik zoek verbinding met de stad waar ik woon, Rotterdam is een plek die me inspireert. Dus het is voor mij een logische stap.

Hoe bereid je je voor op de finale?
“Vooral even wat samplepacks downloaden en oefenen, want normaal gesproken werk ik met instrumenten.”

Waarom ga jij de GPR winnen?
Als ik ga winnen, moet de jury een specifieke smaak hebben. Mijn muziek springt eruit omdat het anders is, ook omdat dit een van de weinige keren is dat ik met samples werk.”

Klont
Klont maakt bass music met elementen van IDM, jungle, techno en dubstep. Samen vormt dit een genre-buigende combinatie van elektronische sounds.⁠

Waarom doe je mee aan de GPR?
Ik wil graag dat meer mensen mijn muziek luisteren en hoop via de GPR mijn bereik te vergroten.

Hoe bereid je je voor op de finale?
Oefenen met speed produceren, dus in 1 uur een beat maken.

Waarom ga jij de GPR winnen?
Omdat ik vette muziek maak, haha.

De finales
Tijdens de finales hebben de finalisten 20 minuten de tijd om de jury te overtuigen met hun set. De jury bestaande uit professionals uit de scene zoals Dennis Wegchelaar, Tessaly Felida, Gillian Landbrug, Lucien Foort, Mingue en Marcel van As, maakt aan het einde van elke finale de publieksfavoriet en de juryprijs bekend.

De finale van Producer kent een andere opzet, namelijk een beat battle, waarin de finalisten in een uur tijd een nieuwe track produceren op basis van een sample pack, geleverd door de GPR. Na dit uur worden de tracks gepresenteerd aan de jury.

Tickets voor de finales zijn vanaf vandaag beschikbaar en een kaartje kost €8,50. Tickets zijn via deze link te koop. Hou ook de socials van de finalisten in de gaten, want zij krijgen een persoonlijke code, waarmee jij met korting een kaartje kan kopen en je favoriete act aan de Publieksprijs kan helpen. De finales vinden plaats op:

Donderdag 14 september – Hiphop/Producer – BIRD Rotterdam
Zaterdag 16 september – Bands – Theater Zuidplein
Zondag 17 september – Singer/Songwriter – Theater Zuidplein

Prijzenpakket
De finalisten krijgen sowieso een gage van € 290,- per persoon (tot max. 6 personen) voor het optreden. Hiernaast worden er in elke categorie geldprijzen, een masterclass op maat, en een begeleidingstraject met een professional naar keuze uitgereikt aan de 1e prijs winnaar (€ 1.000,-). De 1e prijs winnaars van Singer/songwriter, Bands en Hiphop krijgen mogen 1 live single of live video opnemen bij Studio Mojo DojoDe publieksfavoriet ontvangt een geldprijs van € 250,-.

Ook krijg je als winnaar en als publieksfavoriet een jaarabonnement voor de Meet The Pro-sessies van de Popunie voor twee personen. De winnaars treden daarnaast zo mogelijk op tijdens het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2024 in Rotterdam en worden genomineerd voor de Rotterdam Music Awards in de categorie De Belofte 2023. De prijzen en gages worden mogelijk gemaakt door Sena Performers, de hoofdsponsor van de wedstrijd.

Social media
Op de hoogte blijven? Volg de GPR dan op Instagram en Facebook.