Popunie clipoverzicht juni 2018

Het Popunie clipoverzicht van juni 2018 staat klaar! Ook aan het begin van de zomer zijn er weer een aantal nieuwe videoclips van Rotterdamse acts en bands gereleased en voor zover deze op onze radar zijn verschenen, hebben we ze hier op een rijtje gezet.

 

 

Fullanny – Beach
Challem – Transition
Jared Grant – You
Naily – 1018 Vlaardingen
Shark Inferno – Ingrid (My Favorite Vampire)
Lex Talento – Kandela ft. Jojo Man, Trief G, Big G & Rush(yrt)
The Jaguar Tree – Outragious
Strijder – De Palestijnse Droom (3FM Tussenuur Slam)
Peaceley ft. Vington – L’amour De Ma Vie (jamversion)
Emilio RaStok X Boba D X Latiyah – Unity
The Cosmic Carnival – Dragonfly
Angelo King – Banana ft. Kalibwoy & Poke
Kim Hoorweg – Taste Of Me (Rockstone Sessions)
First Entry X Feliciana – Blind To My Love
Kid Harlequin – Wired (live @ HarlequinFest)
ILL Paco – Crash Een Coupe
Bano – Wip Wap
De Likt – Ja Dat Bedoel Ik (Bluegrass Versie)
Statics – Toen Ik Je Zag Op Straat
Winterdagen – Foarlôn
Alexa – Marie Antoinette
Broederliefde – Hoe Je Bent ft. Frenna
MaxiMilli – Raad Maar
FABZ Pi – Feel Alive
Winne – Winti ft. Poppe
Kamilia – Samen Zijn
Anemone – Where’d You Go
Vic9 – Fuck It Up ft. Josylvio & Momi
Mavy – Bonita
OBD – A Bright Day
Roy Kable – Fuck De Politie
Raw Roets – Sranang Gowtu
Grown George & M3 – Blast Off
Naily – Ik Ben Zo
Ronnie Flex & BLØF – Omarm Me
Maaike Siegerist – A Place For The Heart
The Cruel Horizon – Trust ft. Mies
ZACK INK – Airmax
Diona Fox & Her Ragdolls – Your Heart Is As Black As Night (live)
Kim Hoorweg – The Art Of Breathing Under Water (Rockstone Sessions)
DJ Wesper – A Woman’s Heart (Nightbob remix-short version)
Rastamoss – Moetuh Etuh
Si Christina – Down For Love

De enige manier om als ondernemer te groeien

Deze maand doe ik, samen met mijn zus en broer, mee met een open water zwemevent. Ik heb vorig jaar iets vergelijkbaars gedaan. Maar de afstand was toen een stuk korter. Ik zwom toen 1,5 kilometer, en dat worden er nu 4.

Toch wel een beetje een uitdaging dus. En het feit dat ik vanwege een schouderblessure al weken niet kan trainen werkt ook niet mee. Geen idee dus hoe ik het ervan af ga brengen. Maar ik vind het enorm leuk om dit met bijna mijn hele gezin samen te kunnen doen.

Bijna, want mijn jongste broer doet niet mee. Dat mag natuurlijk. We hoeven niet allemaal hetzelfde leuk te vinden. Maar ergens vind ik het toch jammer. Omdat ik denk dat het juist heel goed voor hem zou zijn om eens iets totaal nieuws te proberen. Iets waarvan hij denkt dat het niet makkelijk gaat zijn.

Hij is (volgens eigen zeggen) geen geweldige zwemmer. Maar je kunt ook kiezen voor een kortere afstand van 1 of 2 kilometer. Wat voor een gezonde en sportieve vent als hij best te doen is. Wat hem vooral tegen houdt, is het idee dat het misschien wel niet lukt.

Het jammere is, dat deze manier van denken hem ook op andere vlakken in de weg zit. Hij durft eigenlijk al jaren geen nieuwe dingen uit te proberen. En dat maakt dat hij vast zit in een situatie (qua werk en opleiding) waar hij verre van happy mee is. En de drempel om daar iets aan te doen wordt alleen maar groter.

Juist het uitproberen van nieuwe dingen helpt je om dit te doorbreken. Als het goed gaat, neemt je zelfvertrouwen toe. En durf je de volgende keer iets makkelijker uit je comfort zone te stappen. Het is de enige manier om te groeien.

En als het niet lukt, is dat ook een verrijkende ervaring. Want dan leer je dat de zon de volgende dag gewoon weer op komt. Bovendien kun je maar beter falen in iets dat verder niet zo heel belangrijk is voor je toekomst (zoals een zwemevent met je zussen en broer) dan in iets waar meer van afhangt (zoals een sollicitatie of studie).

Als muzikant is het heel belangrijk om regelmatig nieuwe dingen uit te proberen. Het zorgt voor inspiratie en houdt je scherp. Je gaat op een nieuwe manier kijken naar je werk.

Daarnaast hou je hierdoor de speelsheid en het plezier in wat je doet vast. Het is immers makkelijker om zomaar wat aan te rommelen als je een stijl, techniek of instrument gebruikt waarmee je geen ervaring hebt. Je verwacht er immers niks van. En dat haalt de druk om te presteren weg.

Het is bijna zomer, de meesten van ons hebben dan meer tijd. Misschien is er iets dat jij de komende weken graag eens uit wilt proberen? Gun jezelf die nieuwe inspiratie. Ik gun het jou in ieder geval!