Pene Corrida brengt eerste videoclip uit

penecorrida mariaPene Corrida brengt vandaag hun eerste videoclip uit van Ricky Martin’s zomerhit Maria. Je weet wel: “Un dos tres!”

Heerlijke zomerse tintjes, drank, mooie dames en feesten, dat is waar Pene Corrida garant voor staat. Met hun zomer ep Summer Sweetness op komst is dit een goede stap naar het imago die de band wil vormen tegenover het grote publiek. Trompetjes, conga’s en cowbells komen allemaal te pas op deze frisse ep van dit gezelschap. In het Belgische westerndorp El Paso (dat binnenkort tegen de vlakte gaat) hebben de mannen in een middag de video geschoten met een klein productieteam bestaande uit Ryan Oomen en Melvin Rijk. Dat de mannen veel plezier hebben gehad is duidelijk te zien in de clip. Wat vinden jullie?

Pene Corrida – Maria

De volledige ep komt op 10 juni uit. Tot die tijd kan je genieten van deze omgetoverde versie van Maria. De mannen spelen dit weekend (7 juni) op het Waterpoort Festival in Gorinchem. Daar brengen ze de gehele ep live ten gehore. Daarnaast staan ze 14 juni op Wantijpop!

Voor meer informatie bezoek je de website van Pene Corrida.

Kunstbende Zuid-Holland en lokale acts op Kaderock

Kaderock staat al negentien jaar bekend als hét rockfestival van Den Haag. Die naam wordt dit jaar weer eer aangedaan, want de programmering liegt er niet om.

elle bandita kaderockMet de Haagse helden van Soul Sister Dance Revolution in de line-up, naast onder andere Elle Bandita en Cesar Zuiderwijk & The Clarks (die dit jaar met een knipoog naar Pinkpop The Rolling Stones coveren) belooft 2014 wederom een topjaar te worden voor Kaderock. Ook The3rdMan (met Jo de Roeck), Bells Of Youth, Rob Lamothe, de Italiaanse glamrockers van Giuda en Van Halen-tribute Fan Halen zijn op het hoofdpodium te bewonderen. Het grote podium op het plein achter Musicon wordt om half één geopend door Replayced, de band die eerder dit jaar flink in de prijzen viel bij Talent Event

elke kaderock‘Het grootste kleine festival van Nederland’ heeft ook in 2014 een singer/songwriter-podium. De indeling hiervan is in handen van de Secret Singer-Songwriter Society, een Nederlands/internationale stichting die onafhankelijke muzikanten promoot door onder andere de Secret Singer-Songwriter Sessions, The Hague International Singer-Songwriter Awards (THISSAwards) en The Holland International Singer-Songwriter Festival (THISSFest).

linda kaderockOnder andere Elke, winnaar Grote Prijs van Rotterdam 2013 in de categorie Singer/Songwriter, staat op de planken met haar zachte introspectieve songs en ook de Rotterdamse Linda Kreuzen, wier dynamische set het publiek altijd ademloos, uitgeput en ietwat opgewonden achterlaat.

norwegian kaderockOok zijn de dames van Norwegian Blue te bewonderen, die tijdens de Kunstbende-Zuid-Holland voorronde in ’t Paard van Troje de eerste prijs in de wachten wisten te slepen. Wil je meer weten over deze act? Lees dan hier het interview.

Popgroup Olympics: waar íedere band kans maakt op een podiumplaats
Na het succes van de eerste twee edities, maakt de Popgroup Olympics wederom hun rentree. Deze ‘parodie op een bandwedstrijd’ bestaat uit vijf spelonderdelen, die allemaal losjes met muziek te maken hebben. Voor ieder onderdeel zijn punten te verdienen. De vier bands die aan het eind van de voorrondes de meeste punten hebben verzameld, spelen met elkaar een slotspel tot één winnaar overblijft. Die krijgt een half uur podiumtijd op de Kaderocks main stage. Wie er dit jaar wint wordt op de dag van Kaderock bekendgemaakt.

Bands kunnen zich nog steeds inschrijven op de website. (Aan de inschrijving zijn geen kosten verbonden en er wordt niet gediscrimineerd op afkomst, geslacht, leeftijd of genre).

Verder zijn Laura Palmer, The Black Veins, SubRockers en meer te bewonderen op het festival. Check het blokkenschema en de volledige line-up hieronder:

Programma Kaderock zaterdag 2 juni 2012Extra informatie
Datum: zaterdag 7 juni
Locatie: Musicon, Soestdijksekade 345, Den Haag
Aanvang: 12:00 uur
Entree 2,50 euro (kinderen t/m 15 jaar gratis)

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van Kaderock.

Kaderock wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Zuid-Holland.