Nishe host The Breakfast Club in BIRD

nisheeDe Rotterdamse soulstress Nishe stond al eerder in BIRD met de release van haar eerste solo­album The New Me. Dit optreden beviel zo goed dat Nishe vanaf september een seizoen lang tweemaandelijks The Breakfast Club in BIRD zal hosten. Elke editie neemt ze een andere gast mee. Unorthadox en Shirma Rouse zijn al bevestigd, maar het spits wordt afgebeten door ReaZun, die op zondag 28 september het podium met Nishe zal delen.

Nishe is sinds de start van haar vorige muzikale project, Jagged Soul, een household name in de Rotterdamse soulscene. Met Jagged Soul speelde ze op talloze podia en festivals, zoals het North Sea Jazz Festival, World Port Jazz, Rotterdam Import, Popkomm, Amsterdam Dance Event en Eurosonic.

Na enkele projecten als featured artist in Londen voor het label Jalapeno, verscheen afgelopen februari haar eerste soloalbum: The New Me. Het is een stoere en oprechte plaat geworden met een gebalanceerde mix van indie-soul, electro en hiphop. De door Nishe zelfgeschreven songs zijn versterkt door features van Esperanzah Denswil en Unorthadox en door de medewerking van een indrukwekkende groep muzikanten, waaronder Optimus, Shirma Rouse, iET en Budy Mokoginta.

ReaZun is al meer dan tien jaar actief als host, debatleider en natuurlijk als rapper. Zo leidde hij verschillende debatten (CoolPolitics, ROF!), hostte hij diverse festivalpodia (Lowlands, Beats & Roots, ROF!) en deed hij verschillende jaren de presentatie van de Grote Prijs van Nederland. Daarnaast werkte hij mee aan de albums van Kyteman en toerde met The Kyteman Orchestra heel Europa rond. Na jarenlang in het Frans te hebben gerapt bracht ReaZun afgelopen jaar zijn eerste Nederlandstalige soloalbum Ik Ben Hartman uit, een plaat waarop zijn favoriete muziekstijlen dubstep, soul, reggae en hiphop zijn verenigd.

Extra informatie
Datum: zondag 28 september
Locatie: BIRD, Raampoortstraat 26, Rotterdam
Aanvang: 13:00 uur (brunch) / 15:30 uur (concert)
Entree: 23 euro (brunch en concert) / 8 euro (vvk, alleen concert) / 11 euro (deur, alleen concert)
CJP: 7 euro (vvk, alleen concert) / 9 euro (deur, alleen concert)

Voor meer informatie bezoek je de website van BIRD.

Deze editie van The Breakfast Club is onderdeel van Route du Nord. Dit festival wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.

Zesde editie PopUp 010 met Winterdagen in The Student Hotel

pop010Op vrijdag 26 september is PopUp 010 te gast in The Student Hotel. Voor PopUp 010 een perfecte plek om twee spannende acts te programmeren in The Kitchen, het restaurant van het hotel en misschien wel de hipste hotellobby in town. Op het affiche staat de Britse act Tom The Lion (enige optreden in Nederland) en het Rotterdamse Winterdagen. Beide acts geven een semi-akoestisch optreden, muzikaal omlijst door DJ Michiel.

winterdagenWinterdagen is het filmische muziekproject van pianist Mink Steekelenburg (o.a. Half Way Station). Samen met bassist Martijn Eikenhout en violist Jaap Rovers neemt hij de luisteraar mee op een verkenningstocht van minimale muziek, zacht en melancholisch. Winterdagen laat zich inspireren door Nils Frahm en Sigur Rós. Deze zomer stond Winterdagen op verschillende theaterfestivals waaronder Oerol en als voorprogramma van Douglas Dare (Rewire presents).

Tom The Lion is de lieveling van Rough Trade, London’s meest beroemde platenzaak. Zijn eerste ep’s werden exclusief uitgebracht door het label van de winkel. Tom The Lion maakt een cutting edge versie van akoestische ‘singer/song’. Zijn sound is sfeervol en subtiel, melodieus en modern. Zijn stem doet denken aan Sufjan Stevens, Nick Drake maar ook aan Jeff Buckley en Thom Yorke: van ingetogen pracht tot euforische crescendo’s. Magazines als Q en NME tipten Tom The Lion als one to watch. In augustus speelde hij o.a. op Haldern Pop. PopUp 010 wordt Tom’s eerste en enige Nederlandse optreden.

Speciaal voor deze avond draait Michiel van den Bos/Weekender! (o.a. Rotown, SuperMarkt, Bibelot) voor en na afloop van beide acts.

Rotterdam, wereldstad
Van New York Times tot Lonely Planet en Huffington Post. Rotterdam krijgt meer en meer internationale aandacht en aanzien. Ook het aantal hotels in de stad schiet als paddenstoelen uit de grond. The Student Hotel is daarvan een bijzondere, omdat het hotel (gevestigd in een voormalig kantoorgebouw aan de Oostzeedijk) zich met name richt op internationale studenten. Daarnaast biedt het ook hotelkamers voor ‘young at heart’ toeristen. In september 2012 opende dit gastvrije hotel de deuren en inmiddels is The Student Hotel wegens groot succes uitgebreid naar een naastgelegen (kantoor)pand aan de Willem Ruyslaan. PopUp 010 vindt plaats in de huiselijke setting The Kitchen, daar waar hotelgasten en PopUp 010 bezoekers elkaar ontmoeten.

Extra informatie
Datum: vrijdag 26 september
Locatie: The Kitchen in The Student Hotel, Willem Ruyslaan 223, Rotterdam
Aanvang: 20:30 uur / Deuren open: 19:30 uur
Entree: 10 euro (+ 1,35 euro)

Voor meer informatie bezoek je de website van PopUp 010.

PopUp 010 is een initiatief van Stichting PopUp Concerten 010: Bas Bosboom, Matthijs van Burg, Peter van Grevengoed en Florian Pak.