Nieuwe regeling: Popunie Music Export Rotterdam

rotterdam-music-exportRotterdam barst van het muzikale talent dat rijp is om hun kunsten in het buitenland te gaan vertolken. De drempel om in het buitenland optredens te regelen en te verzorgen is vrij hoog.

Onder meer vanwege de kosten, de administratieve rompslomp die optredens in het buitenland met zich meebrengen (Visa, verzekeringen, vervoer apparatuur en instrumentaria) en het ontbreken van directe inkomsten voor deze optredens. De meeste bands missen de middelen om in het buitenland op te treden, terwijl het talent volop aanwezig is en er zich voldoende kansen voordoen. Om meer ruggensteun aan de export van Rotterdamse popmuziek te geven, heeft de Popunie in 2014 de toursupport regeling Music Export Rotterdam ontwikkeld, die dankzij financiële steun van de Gemeente Rotterdam tot stand is gekomen.

Doelstellingen
– Promotie van Rotterdam, de Rotterdamse muziek en haar beoefenaars over de landsgrenzen
– Netwerken creëren door aanleg centrale database met contacten, waardoor de weg voor Europese optredens geplaveid wordt voor meer Rotterdamse acts
– Kennisoverdracht: o.a. middels tourverslagen op de Popunie site
– Deskundigheidsbevordering: o.a. door workshops over touren in het buitenland

De Popunie biedt met Music Export Rotterdam zowel financiële, promotionele als organisatorische ondersteuning. Wil je een aanvraag doen, lees dan eerst aan welke criteria je moet voldoen. Vul vervolgens het aanvraagformulier in en stuur dit met een korte inhoudelijke omschrijving van de tour digitaal of per post naar:

Popunie
T.a.v. Martin Scheijgrond
Postbus 21450
3001 AL Rotterdam
martin@popunie.nl

Als de aanvraag gehonoreerd wordt, vergeet dan niet de logo’s op al het promotiemateriaal te plaatsen.

Crowdfunding project voor iET

iET voordekunstiET heeft jullie support nodig. Na haar eerste twee releases, de Kitchen Recordings deel I en II presenteert de zangeres samen met haar band het nieuwe album So Unreal in het MC Theater in Amsterdam (19 februari). Om dit te verwezenlijken heeft zij jouw hulp hard nodig!

Het album So Unreal is samen met de muzikanten Hugo den Oudsten (bas), Salle de Jonge (drums), Neels ‘Optimus’ Smeekens (turntables), Budy Mokoginta (gitaar) en engineer en producer Russell ‘The Dragon’ Elevado uit New York opgenomen. Russell is iemand waar iET al lang fan van is. Hij heeft gewerkt met d’Angelo, The Roots, Erykah Badu, Alicia Keys en Al Green en nu dus ook met iET! Russell heeft de plaat opgenomen, geproduceerd en gemixt.

Budy (haar muzikale partner in crime) en iET hebben Russell via het internet leren kennen. Toen Russell de muziek hoorde bood hij spontaan aan om belangeloos met hen te gaan werken aan een album. Na een periode van hard werken, heen en weer reizen, mooie ervaringen en ook veel geduld is het er: het album So Unreal.

Ingrid Baars, een beeldend kunstenares uit Rotterdam en woonachtig in België, heeft het prachtige artwork voor het album gemaakt. Zij heeft de muziek en sfeer vertaald naar beeld. De muziek en het artwork van het album zijn nu helemaal klaar, maar nu komt nog het laten persen van het album, de promotie naar de pers, radio en tv en natuurlijk de release en de presentatie van het album op 19 februari in het MC Theater in Amsterdam!

Het album moet de wereld in worden geslingerd en iET wil zoveel mogelijk mensen bereiken met haar muziek. Daar heeft ze jou dus heel hard bij nodig!

Bekijk hier haar project op voordekunst.nl.

Voor meer informatie bezoek je de website van iET.