Laatste ronde aanvragen Music Export Rotterdam 2014!

exportGa je dit jaar nog op tournee door het buitenland en heb je het financieel nog niet helemaal rond, dan heb je nog drie weken de tijd om een aanvraag bij de Popunie in te dienen!

In 2014 heeft de Popunie de regeling Music Export Rotterdam ontworpen. Hiermee hebben we inmiddels al 19 tourtjes van Rotterdamse bands/acts ondersteund en er is nog ruimte voor 2 tourtjes in 2014. Dus: trek je er binnenkort nog op uit en heb je nog een kleine financiële impuls nodig, waag dan een poging en dien een aanvraag in. De deadline is vrijdag 14 november aanstaande.

Om meer ruggensteun aan de export van Rotterdamse popmuziek te geven, heeft de Popunie in 2014 de toursupport regeling Music Export Rotterdam ontwikkeld, die dankzij financiële steun van de Gemeente Rotterdam tot stand is gekomen. De voornaamste doelstellingen zijn:

  • Promotie van de stad Rotterdam en haar muziekscene over de landsgrenzen
  • Netwerken creëren door aanleg centrale database met contacten, waardoor de weg voor Europese optredens geplaveid wordt voor meer Rotterdamse acts
  • Kennisoverdracht: o.a. middels tourverslagen op de Popunie site
  • Deskundigheidsbevordering: o.a. door workshops over touren in het buitenland

De Popunie biedt met Music Export Rotterdam zowel financiële, promotionele als organisatorische ondersteuning. Wil je een aanvraag doen, lees dan eerst aan welke criteria je moet voldoen.

Vul vervolgens het aanvraagformulier in en stuur dit met een korte inhoudelijke omschrijving van de tour digitaal of per post naar de Popunie.

Tot slot het allerbeste nieuws: de regeling wordt in 2015 gecontinueerd. Dus ook volgend jaar kunnen we weer een stuk of 20 tourtjes van Rotterdamse acts mede mogelijk maken met Music Export Rotterdam. Voor een buitenlandse tour in 2015 kun je vanaf heden ook je aanvragen bij de Popunie indienen.

Mrs Hips

PrintMrs Hips EP – Volume 1
cd-ep / download-ep
funk / soul
Boom Tag Records

Muziek om bij stil te zitten, maakt Simone Roerade beslist niet. De 46-jarige zangeres, die in de jaren negentig over de hele wereld toerde met Candy Dulfer, was even een grote naam in Spanje. In het land scoorde ze zelfs een nummer 1-hit. Later zong ze backings bij onder anderen Kane en The Golden Earring.

Anno 2014 gaat ze terug naar de basis. Simone, die in de ‘nineties’ actief was onder de naam ‘Hips’, heeft aan die naam een kleine toevoeging gedaan: Mrs Hips is het nu. ‘Hips’ was een samenwerkingsverband van studenten van het Conservatorium in Rotterdam.

Achter de naam Mrs Hips gaat een driekoppige band schuil, waarin een grote rol is weggelegd voor Rob Geboers en zijn Hammond-orgel. Samen met de ritmesectie (bassist Bart Wijtman en drummer Sjoerd van Bommel) creëert hij een bijzonder swingend, funky geluid, dat (zoals vaak in de funk, als het goeie funk is tenminste) heel open is. Alle ruimte dus voor Simone om het publiek te laten genieten van haar warme, volle en soulvolle stem.

Vijf tracks bevat de Mrs Hips EP, Volume 1. Een titel die een vervolg doet vermoeden. Van de vijf tracks doet opener Let Me Be Your Friend het meest poppy aan. Vanaf nummer twee, Daddy Won’t You Listen To My Story, gaat het meteen de krochten van de deep soul in. Keep Up The Good Work doet qua sound denken aan het vroege werk van The Pointer Sisters. Niet om Roerade en co van plagiaat te betichten, maar om even een richting aan te geven. De track I Promise You An Angel heeft een lichte gospel-touch. Afsluiter What’s Your Policy is jazzy.

Zo veelzijdig als je op een vijftracks-uitgave kan zijn, is Mrs Hips op deze Volume 1. Eerder verschenen twee albums, She Said (2005) en Give It Up (2010). She Said was vooral een singer/songwriterplaat, maar de nieuwe ep ligt wel in het verlengde van het werk op Give It Up. Tegen die achtergrond zou de titel Volume 1 wat vreemd kunnen overkomen. Maar de ep is wel veel meer ‘uitgekleed’ dan Give It Up, waarop behalve de drie huidige Mrs Hips-muzikanten ook nog een gitarist, twee achtergrondzangers en een blazerssectie meededen. Als extra attractie was bovendien Michiel Borstlap present op de Fender Rhodes, die ook Geboers al bespeelde.

Back to basics is dus de boodschap. Vandaar: Volume 1.

Mrs Hips – Messy

Download de ep Volume 1 op iTunes.

Voor meer informatie bezoek je de website van Mrs Hips.

Edwin Wendt