Popunie Music Export Rotterdam: De Pot voor 2015 is leeg!

POPUNIE_MUSICEXPORT_RDAM_FCEr kunnen in 2015 geen aanvragen meer gedaan worden voor de regeling Music Export Rotterdam. De beschikbare middelen zijn voor dit jaar volledig benut.

Om de export van Rotterdamse popmuziek te stimuleren heeft de Popunie de toursupport regeling Music Export Rotterdam ontwikkeld. Met financiële steun van de gemeente Rotterdam werd de regeling in 2015 voor het tweede jaar uitgevoerd. De hoofddoelstellingen van Music Export Rotterdam zijn: 

  • Promotie van Rotterdamse popmuziek en haar beoefenaars over de landsgrenzen
  • Netwerken creëren door aanleg centrale database met contacten waardoor de weg voor
    Europese optredens en uitwisselingen geplaveid wordt voor meer Rotterdamse acts
  • Kennisoverdracht: o.a. middels tourverslagen op de Popunie site
  • Deskundigheidsbevordering: o.a. door workshops over touren in het buitenland

In 2015 worden 25 buitenlandse tournees gehonoreerd van Rotterdamse muziekambassadeurs als Rotterdam Ska-Jazz Foundation, Sevdaliza, Mark Blomsteel, Half Way Station, Deformer en Rats on Rafts. Hierbij worden in totaal 140 optredens/shows gerealiseerd, verspreid over een twintigtal landen.

De Popunie biedt met Music Export Rotterdam zowel financiële, promotionele als organisatorische ondersteuning. Check hier de regeling en het actuele overzicht van de ondersteunde buitenlandse tournees. Medio oktober weten we of de regeling gecontinueerd wordt en kunnen er bij een positieve uitkomst export aanvragen voor 2016 ingediend gaan worden.

Music Support: Etto Sedney te gast bij Cretopia’s Lekker Zonder Stekker!

cretopiaOnder het motto Lekker Zonder Stekker! organiseert Cretopia elke zondagmiddag een concert met aansluitend een jamsessie in de intieme huiskamersetting van Toko51​ De middagen worden gehost door professionele muzikanten, die al jarenlang samenwerken aan projecten met grote namen in de internationale muziekscene. Bijzonder is dat iedereen in het publiek van harte welkom is om mee te jammen na afloop van de concerten! Aanstaande zondag krijgt Lekker Zonder Stekker! een ‘soulful’ bezoek van Etto Sedney.

11046808_723429491102345_6069901668644555462_oTijdens zijn carrière in Suriname heeft hij met artiesten zoals Al Jarreau, Oscar Harris, The George Baker Selection en The Cats (toen zeer populair) opgetreden. Etto was oprichter en leider van de big band Kalimba waarmee hij in het binnen- en buitenland optrad. Hij maakte ook deel uit van de popgroep Tiffany, opgericht door het bekende duo Bolland en Bolland.

Momenteel zingt hij in de pas opgerichte band Piccadillia. Etto treedt regelmatig op en is overal de man om een muzikale happening neer te zetten. Kom dus langs, feel the groove van Etto Sedney en zijn band en neem een heerlijk drankje. Breng meteen je instrument mee en laat je horen tijdens de jamsessie!

 

toko51Extra informatie
Datum: zondag 13 september
Locatie: Toko 51, Westkruiskade 51
Aanvang: 13.00 uur (tot 18 uur)
Entree: €2,50
Facebookevent

Meer informatie vind je via Cretopia’s website of Facebookpagina.

Lekker Zonder Stekker! wordt mede mogelijk gemaakt door Popunie Music Support Rotterdam.