Nieuwe clip voor Giels, RMB en Conceptz

Na het releasen van de titeltrack Steen, Papier, Schaar zijn de heren Giels, RMB en Conceptz terug met de bijbehorende video.

Giels, RMB en Conceptz – Steen, Papier, Schaar

De video is gemaakt door Selfmade Videos. De tape van Giels & RMB zal binnenkort online verschijnen.

Volg de mannen op Twitter:
@RMB3027
@Gielsmusic
@MrConceptz

Mensenkinderen

mensenkind erenHet Lied van Schijn en Wezen
cd-album / download-album
Nederlandstalige pop / singer/songwriter
Northern Star

“Met Het Lied van Schijn en Wezen heeft Bas zijn studioschuurtje ingeruild voor een harmoniegebouw vol muzikale mensenkinderen. Na het louter positief ontvangen debuut Het Land Dat Ooit Vol Eerbied Zong, wordt Mensenkinderen zo muzikaal volwassen, zonder zijn speelse intimiteit te verliezen.” Aldus de releasesheet.

Mensenkinderen is het alias van de Ridderkerkse muzikant Bas van Nienes. Onder deze naam maakte hij al eerder zijn debuutplaat Het Land Dat Ooit Vol Eerbied Zong (2012), wat in hedendaagse termen een typische ‘singer/songwriterplaat’ genoemd zou worden. Waar zijn debuutalbum klein en minimalistisch was, is Het Lied van Schijn en Wezen een volle, soms bombastische, haast theatrale opvolger. Maar lang niet minder mooi, integendeel!

Hoewel Bas van Nienes zelf centraal staat op alle 12 (!) tracks, heeft hij een flink arsenaal aan muzikanten uit alle Nederlandse windstreken om zich heen verzameld om deze plaat tot stand te brengen. Zeventien stuks, maar liefst, waaronder drummer Mischa Porte (Wooden Saints), cellist Marien Okkerse (Michael Prins), Mevrouw Tamara en Arjen van Wijk (Vandryver, This Beautiful Mess, People Get Ready). De algehele sound van de plaat wordt hierdoor zodanig verrijkt dat geen enkel liedje hetzelfde klinkt en het album geen moment verveelt, wat knap is met zo’n groot aantal nummers. Chapeau, daarvoor.

Mensenkinderen – Lente

Zware, theatrale liedjes, uptempo nummers met een ska-feel, stille, diepe zwanenzangen en knap gearrangeerde knallers, deze plaat heeft het allemaal. Ook de Nederlandstalige teksten zijn puik. Goed doordacht en variërend van persoonlijke thema´s tot onderwerpen die voor iedereen herkenbaar zijn. Knap!

Ook is Bas niet vies van een grapje hier en daar. In het liedje Texel verwerkte hij het aloude versje “We zijn er bijna, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal” tot een prachtig liedje dat haast melancholisch aanvoelt.

Deze prachtplaat wordt afgesloten door het nummer Wij Blijven Geloven, waarvan de tekst gebaseerd is op Lied 279 uit de Evangelische Liedbundel. Gewaagd, maar sterk doordat de tekst op veel mogelijke manieren opgevat kan worden, wat je achtergrond ook moge zijn.

Met Het Lied van Schijn en Wezen heeft Mensenkinderen een geweldige tweede plaat neergezet, die in mijn ogen al de mooiste van 2014 genoemd mag worden. Ik kijk met smart uit naar de volgende.

Download Het Lied van Schijn en Wezen op iTunes.

Voor meer informatie bezoek je de website van Mensenkinderen.

Thomas Florusse