Neda Boin grote winnaar van de zevende Music Matters Award

MM Awards @Theater Zuidplein dd 071213--35Tien uiteenlopende finalisten streden op zaterdag 7 december tijdens de zevende editie van de Music Matters Award in Theater Zuidplein om de titel Muziekambassadeur van Rotterdam 2014 en een stimuleringsprijs t.w.v. 15.000 euro.

De professionele jury maakte van zangeres Neda Boin de gelukkige winnaar. Naast de juryprijs, neemt Neda ook de publieksprijs t.w.v. 1250 euro mee naar huis. Neda Boin vertegenwoordigt Rotterdam een jaar lang op muzikaal gebied. Tijdens een avondvullende show en een volle zaal, georganiseerd door Epitome Entertainment, genoot het publiek van uiteenlopende acts, die het publiek soms muisstil wisten te krijgen en regelmatig het dak eraf bliezen. Door de jury werd zangeres Neda Boin, ook wel de Rotterdamse Alicia Keys genoemd, uitgeroepen tot de winnaar. De tweede juryprijs t.w.v. 1000 euro ging naar de grote verrassing van de avond; zangeres Gita Buhari. De derde prijs t.w.v. 500 euro was voor Yannick Hiwat Quartet(s). Eerdere winnaars zijn Poliana Vieira, Sabrina Starke, Ntjam Rosie, Kevin Ferreira da Silva, Ming’s Pretty Heroes en Rass Motivated. Voor de zevende keer op rij werd de Music Matters Award uitgereikt aan dé act die Rotterdam op muzikaal gebied het beste vertegenwoordigt.

De jury omschreef Neda als “een enorme persoonlijkheid met een grote dosis levensvreugde, die ze ook op het podium weet over te brengen. Sterk optreden, muzikaal erg goed, goede stem, goede opbouw, kortom: we zien een ster op het podium”. Neda Boin, een gedreven zangeres en muziekdocente die zich het meest thuis voelt in muziekstijl van R&B en soul, speelt piano en is vastberaden de wereld een stuk mooier te maken met haar muziek en boodschap. De jury bestond dit jaar uit: Gabriël Oostvogel (juryvoorzitter en directeur de Doelen), Harry Hamelink (artistiek leider Motel Mozaïque), Clayde Menso (directeur van het Amsterdams Fonds voor de Kunst), Lotte Loos (programmeur bij poppodium de Effenaar, Eindhoven) en Ray Paul (head of creative projects, Punch Records UK)

MM Awards @Theater Zuidplein dd 071213--25

Finalisten
O3 feat. Mr. Deal, Kristie Su, K.i.T. (Kuenta i Tambu), Tanisha Ribeiro, Ruben Tarmidi, Omri Tindal en Maya Christina behoorden tot de overige finalisten. Helaas vielen zij niet in de prijzen, maar verzorgden wel schitterende optredens.

Music Matters Award
De Music Matters Award is zeven jaar geleden opgezet vanuit het idee de verschillende werelden van muziekstijlen met elkaar te verbinden. Music Matters vangt deze talenten samen tijdens de Music Matters Award. Op de avond zelf gaan zij op zoek naar dé act die Rotterdam op muzikaal gebied het beste vertegenwoordigt. De ontmoeting tussen verschillende muziekstijlen, artiesten en muziekliefhebbers stond op 7 december centraal. Nieuw dit jaar is dat de finalisten vooraf in gesprek gingen met de jury om zo het ambassadeurschap te benadrukken en de jury te overtuigen van de kwaliteit en intentie van een goede ambassadeur.

Prijzen
Met het prijzengeld wordt voor de winnaar een pakket samengesteld om het talent te begeleiden en te versterken in zijn of haar carrière. Optredens, opnames en coaching horen daarbij tot de mogelijkheden. De winnende artiest is ook een jaar lang Music Matters Muziekambassadeur van Rotterdam. Ook de tweede en derde winnaar en de winnaar van de publieksprijs ontvangen een geldbedrag, te besteden aan hun muzikale ontwikkeling.

Foto: Wim Barzilay

De Likt wint Muzikantenprijs De Grote Prijs van Nederland

De_Likt_01_019E27C6B94EE3D9C1257C370046AD0B_9De rappers van De Likt moeten waarschijnlijk nog even sparen voor hun nieuwe studio. De groep van de Rotterdamse rapper Jordy Dijkshoorn legde het in de race om de Grote Prijs van Nederland af tegen de hiphopper Mongoose en zangeres Sofia Dragt. Helaas won De Likt niet de hoofdprijs, maar wel de Muzikantenprijs.

Voor de band lijkt de nederlaag een flinke tegenslag. Hoewel Dijkshoorn, alias Simon, wel de Muzikantenprijs won, had de groep ingezet op de eerste prijs. De Rotterdammer zei eerder tegen RTV Rijnmond dat het prijzengeld hard nodig was.

‘“We willen echt de juryprijs pakken van vierduizend euro en dan een studiootje kopen. Dan zijn we niet meer afhankelijk van mensen. Dat is een beetje vervelend”, vertelde Dijkshoorn in de aanloop naar de finale.

Toch ging Dijkshoorn zaterdag niet met lege handen naar huis. De Muzikantenprijs in de categorie hiphop leverde hem alsnog duizend euro op. De jury was vol lof over de ”inventieve schrijver die het publiek om zijn vinger windt.”

Bron: RTV Rijnmond