De Likt wint Muzikantenprijs De Grote Prijs van Nederland

De_Likt_01_019E27C6B94EE3D9C1257C370046AD0B_9De rappers van De Likt moeten waarschijnlijk nog even sparen voor hun nieuwe studio. De groep van de Rotterdamse rapper Jordy Dijkshoorn legde het in de race om de Grote Prijs van Nederland af tegen de hiphopper Mongoose en zangeres Sofia Dragt. Helaas won De Likt niet de hoofdprijs, maar wel de Muzikantenprijs.

Voor de band lijkt de nederlaag een flinke tegenslag. Hoewel Dijkshoorn, alias Simon, wel de Muzikantenprijs won, had de groep ingezet op de eerste prijs. De Rotterdammer zei eerder tegen RTV Rijnmond dat het prijzengeld hard nodig was.

‘“We willen echt de juryprijs pakken van vierduizend euro en dan een studiootje kopen. Dan zijn we niet meer afhankelijk van mensen. Dat is een beetje vervelend”, vertelde Dijkshoorn in de aanloop naar de finale.

Toch ging Dijkshoorn zaterdag niet met lege handen naar huis. De Muzikantenprijs in de categorie hiphop leverde hem alsnog duizend euro op. De jury was vol lof over de ”inventieve schrijver die het publiek om zijn vinger windt.”

Bron: RTV Rijnmond

Festival Numoon: Space is the place in GROUNDS

e flyer line up Numoon Festival 2013Met diverse acts, waaronder MOBO Award best jazz act winnaar Sons of Kemet en ontdekking van eigen bodem Knarsetand, is de line-up van het Numoon Festival rond. Op vrijdag 13 en zaterdag 14 december kun je twee dagen luisteren en kijken naar een smeltkroes van nu-jazz, nu-soul, funk, hiphop, electro, soundscapes, film, multimedia, poetry en live-painting. Het programma is samengesteld in samenwerking met nationale onafhankelijke labels, boekers en organisaties. Showcases van nieuw talent, bekend en onbekend met als thema: Space is the place. 

Numoon: Space is the place is een ode aan het oeuvre van Sun Ra, (jazz) pionier en meestersmuzikant. Tevens is er een Willem Wodka memorial, oprichter van de legendarisch Rotterdamse jazzbunker Sunship. Hier traden artiesten op als Archie Shepp en Chet Baker. Verder speelt Michael Prins een tribuut aan de wijlen songwriter en Woodstock-legende Richie Havens.

In GROUNDS zijn twee hoofdpodia en de Numoon d’Buster, een originele London dubbeldekker bus met een bar, dj’s en akoestische sets van over de hele wereld. Eén van de hoofdpodia wordt gehost door Ongehoord, met een mix van obscure, underground spacerock, punk en elektro. Daarnaast werkt de partner The Writersbench (Antwerpen/Londen) mee aan het programma.

Vrijdag 13 december
United Vibrations, Knarsetand, Gato Loco, Alice Rose, Anthony Joseph, DJ Socrates, Myrhth Trimetric Monolith – feat. Omar Ka, Flesh, Trash & Heat, Staatseinde, So On, Raaskalbomfukkerz, DJ Denzdadenz & other special live acts.

Zaterdag 14 december
United Vibrations, Sons of Kemet, Alice Rose, Anthony Joseph, Flink trio, DJ Gea Russell, Michael Prins: Richie Havens tribute, Blazin Quartet, Bismuth, Musica Vinicola, DJ Silvano Matadin & other special live acts.

Beide dagen
Tora Mudadu expo, Willem Wodka free jazz award, Acoustic Sessions en dj’s in D’Buster.

Extra informatie
Datum: vrijdag 13 en zaterdag 14 december
Locatie: GROUNDS, Willem Buytewechstraat 68, Rotterdam
Aanvang: 19:30 uur
Entree: zie hier

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website of van GROUNDS.