Music Support: The American Roadshow

the american roadshow
Er is een nieuwe concerttour van Rotterdamse bodem: The American Roadshow! Spannende, nieuwe en al meer gevestigde binnen- én buitenlandse artiesten met links naar het Amerikaanse, toeren rond in de regio met een compleet avondvullend muziekprogramma. 

Geïnspireerd op de tours van rock-‘n-roll-legendes als Johnny Cash, Elvis Presley, Roy Orbison en Buddy Holly, die in de jaren ’50 met elkaar de VS doorkruisten, kwamen Michel Ebben en Demet Köysüren op het idee om The American Roadshow op te zetten.

Howdy! Wellicht moet je bij ‘Amerikaans’ meteen denken aan de ‘bluegrass-koorts’, die eerder dit jaar al door Rotterdam waaide, maar dit programma is breder. Er komen wel meerdere van origine Amerikaanse genres aan bod, zoals blues, soul, country en rock.

De aftrap van The American Roadshow vond zaterdag 14 november plaats in de Kroepoekfabriek in Vlaardingen. Tot aan 21 december doet de roadshow meerdere plaatsen aan. De eerste line-up bestaat uit C.C. Grand, Mark Blomsteel en Gravel Town. De bands nemen je mee in een Cadillac door canyon-landschappen, big cities en ghost-towns.

CC Grand 3C.C. Grand is singer/songwriter Corvin Keurhorst, begeleid door gitarist Rutger van Houwelingen, toetsenist Gerben Lodder, bassist Remus Aussen en drummer Stefan Bakker. Deze heren maken een mix van pop, soul en rock met de nodige americana invloeden. De voorliefde voor een goede melodie vermengd met een goede groove is een duidelijk kenmerk van de muziek van C.C. Grand.

Gravel Town 5Gravel Town maakt rauwe, authentieke, eerlijke muziek die door merg en been gaat en je terug voert naar de country, rock & americana uit vervlogen dagen. De band staat bekend om de energieke liveoptredens, waarbij zowel Mark Lubeek als Michel Ebben de rol van frontman op zich nemen! In 2014 bracht Gravel Town zijn eerste full length album uit, genaamd From Grace. Het album werd door de pers goed ontvangen met veel recensies online en in bladen als Oor. In 2015 zijn inmiddels de live-ep Live Uit Lloyd 2014 en de single Driving Through The Rain verschenen. In het najaar volgt een ep met vier nieuwe songs.

Mark Blomsteel & Band 2Mark Blomsteel werd via Myspace uitgenodigd door niemand minder dan Fred Vail – de voormalig manager van The Beach Boys – om naar Nashville te komen; de start van een prachtige muziekcarrière. Van het eerste album werd het nummer What’s That Cowgirl See In Me in 2012 door de Dutch Country Music Association uitgeroepen tot Song Van Het Jaar en kreeg Mark zijn eerste Award. Voor het tweede album Crank It kreeg Mark de Award voor Beste Zanger en een derde Award voor Meest Veelbelovende Act. Momenteel werkt Mark in Nashville hard aan zijn derde album!


Meereizen met The American Roadshow?
Blijf op de hoogte via deze Facebookpagina of schrijf je in voor de nieuwsbrief via de website.

29 nov | Rotterdam | Café Sijf | C.C. Grand, Mark Blomsteel & Gravel Town
04 dec | Rotterdam | Jazzcafé Dizzy | C.C. Grand, Mark Blomsteel & Gravel Town
10 dec | Dordrecht | Dolhuis | Linda Kreuzen, Mark Blomsteel & Gravel Town
19 dec | Gouda | Studio Gonz | Lulu Doxin & Friends, C.C. Grand & Gravel Town
21 dec | Rotterdam | Stille Nacht Festival in Club Vibes

Foto’s: Patricia Verploegh Chassé

POPUNIE_MUSICSUPPORT_ZHOLLAND_FCThe American Roadshow wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Zuid-Holland.

Popunie Music Support: open podium in De Machinist afgesloten door The Maybellenes

02 -singer - songwriters (voor)-page-001750x500-75Aanstaande woensdag 25 november vindt de zevende singer/songwriteravond van het naseizoen plaats in het café van De Machinist. Vanaf 21 uur staat het podium open voor een ieder die zijn/haar liedjes wil laten horen. De avond wordt afgesloten met een optreden van The Maybellenes, publiekswinnaar van de Sena Grote Prijs Van Rotterdam 2015 .

 

 

 

Open Podium
Beginners, zolderkamer-artiesten, enthousiaste singer/songwriters die graag nieuw materiaal willen try-outen. Je kunt je hiervoor van te voren opgeven via een mailtje aan ritsema@zonnet.nl; vijf singer/songwriters worden uitgenodigd op het podium in het café van De Machinist en kunnen elk 10 minuten (2 a 3 liedjes) spelen. Het café van De Machinist is een fijne plek met aandachtig publiek. Bovendien staat er een akoestische piano.

The Maybellenes12049566_1544529482499854_6448604013502495212_n
De avond wordt afgesloten met een optreden van The Maybellenes. De nummers van Maaike Adegeest (zang, gitaar) Amé Staal (bas, zang) en Danique Kos (percussie) variëren van zoet en zwoel tot pittig en rauw. Dat klinkt altijd vrolijk en energiek, maar diepgang wordt daarbij niet geschuwd.

Afgelopen zomer zwierven deze meiden rond op de straten van Parijs, waar ze een week lang toerden met behulp van onze Music Export regeling (lees hier het tourverslag). Avontuurlijk als ze zijn, maakten ze er veel vrienden door op open podia te spelen. En onlangs won The Maybellenes de Publieksprijs tijdens de finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2015.

Extra informatie
Datum: woensdag 25 november
Locatie: Café De Machinist, Willem Buytenwechstraat 45
Aanvang: 21.00 uur.
Entree: gratis

De muziekactiviteiten van de Stichting Machinist Live komen mede tot stand door bijdragen van: de Gebiedscommissie Delfshaven, de Dienst Kunst en Cultuur van de gemeente Rotterdam, Popunie Music Support Rotterdam en het donatiefonds “Vrienden van De Machinist” en Café-restaurant De Machinist.