Music Support: De Geheime Tuin Winterfestival

De Geheime Tuin reist elke editie naar een nieuwe verborgen stadsoase. Voor het festival wordt een onontdekte locatie tijdelijk geheel omgetoverd tot een magisch tuinfeest. Een creatieve vrijplaats waar bezoekers een verrassende plek en programmering ontdekken met dans, theater, performance, muziek, workshops, exposities en meer. De locatie blijft – zoals de naam al verklapt – geheim. Pas vlak voor de opening wordt onthuld waar het festival deze keer plaatsvindt.

Ga onder andere genieten van de volgende Rotterdamse acts:

Beau Zwart
Beau Zwart is als een gekke professor achter de piano en tovert de mooiste melodieën tevoorschijn. Als klassiek geschoold pianist, dj en producer ademt hij muziek. Zijn live-sets zijn doordrenkt met funky basslines, warme vocalen en soulvolle keys en bestrijken een breed spectrum aan elektronische muziek variërend van house en disco tot hiphop en UK-bass.

 

Dwayne Franklin & Daddy Jacob
Dwayne Franklin is het passieproject van Giorgi Kuiper (De Likt). Samen met Codarts-toetsenist Brenn Luiten, a.k.a Daddy Jacob, vormt hij een dynamisch en funky duo. Denk synthesizers, drumcomputers, talkbox en beats, oftewel alle ingrediënten voor een lekkere dansbare sfeer.

 

Het Gezelschap
Het Gezelschap is een nieuw trio bestaande uit Jordy (De Likt), Diggy Rast (Brandwerk) en Juno Rissema, de nachtburgermeester van Dordrecht. Wie de muzikanten van dit trio kent, weet dat dit één gekke, maar energieke bende gaat worden.

 

Check hieronder het complete programma en ontdek wie er nog meer speelt:

Datum: 1 – 3 maart 2019
Locatie: geheim
Tickets / Facebook-event

De Popunie stimuleert, ontwikkelt en promoot popmuziek in Rotterdam op allerlei manieren. Met Music Support Rotterdam worden in samenwerking met meer dan 80 locaties en evenementen jaarlijks ruim 850 optredens van Rotterdams talent in de stad gerealiseerd.

Kom de Kunstbende deelnemers aanmoedigen!

Popunie organiseert dit jaar weer de Selectie- en Voorrondes van Kunstbende Zuid-Holland! Jonge kunstenaars van 13 t/m 18 jaar uit de provincie Zuid-Holland hebben zich aangemeld in acht categorieën: Muziek, Dans, Fashion, Expo, DJ, Film, Theater en Taal. Op zondag 10 maart vindt de eerste Selectieronde (Muziek & DJ) plaats in het Paard in Den Haag, waar ook rapper Leafs een showcase zal doen.

Workshops
Voorafgaand aan de Selectieronde zijn er nog één of meerdere workshops. Dit vindt op de dag van de Selectieronde plaats en dus op dezelfde locatie. De Selectieronde is een hele gezellige en leuke dag waarbij de jongeren professionals ontmoeten die hun verder op weg helpen, ook ontmoeten ze de andere deelnemers en dan aan het eind van de dag is het  hun moment om te schitteren. Per categorie is er een jury met drie juryleden. Zij kiezen gezamenlijk de drie meest originele acts die door mogen naar de Voorronde.

Optreden van Leafs
Aan het einde van de Selectieronde vindt er een showcase plaats van rapper Leafs. Met 16 herfsten op zak is Leafs de jongst getekende artiest op Noah’s Ark ooit. Na het zien van zijn video Race neemt Noah’s Ark producer Ramiks de rapper uit Almere onder zijn hoede, wat het startsein markeert van een muzikaal en vriendschappelijk samenwerkingsverband. Leafs is het bewijs dat je jonge talentvolle acts in de gaten moet houden en dat the sky the limit is. Zo stond Leafs vorig jaar samen met Black Acid voor een goed gevulde zaal in Paard!

Wanneer je de workshops eerder op de dag (10.30 tot 15.30 uur) volgt, mag je ’s avonds gratis naar het concert van Leafs. Meld je hiervoor aan via de site van Kunstbende. Beperkte plaatsen beschikbaar en VOL = VOL.

Meer Selectierondes
Na de eerste Selectieronde is er nog een Selectieronde voor Theater en Dans op zondag 17 maart in Maaspodium, Rotterdam en op zondag 24 maart vindt de Selectieronde voor Fashion, Expo, Film en Taal plaats in WORM, Rotterdam. De Voorronde waarin bepaald wordt wie Zuid-Holland mag gaan vertegenwoordigen in de grote finale, vindt plaats op zondag 14 april in Korzo, Den Haag.

Voorronde
Aangezien er maar drie acts per categorie doorgaan naar de Voorronde, is de Voorronde het Zuid-Hollandse Kunstbende winnaarsfestival. De drie overgebleven acts per categorie, krijgen op zondag 30 maart een Coachingsdag aangeboden waarin ze worden klaargestoomd voor de Voorronde. Tijdens de Voorronde kiest de jury per categorie een 1e, 2e en 3e prijswinnaar. De 1e prijswinnaars stromen door naar de landelijke Kunstbende-finale.

De workshops Muziek en DJ starten om 10.30 uur en eindigen om 15.30 uur. Er wordt een lunch verzorgd! De showcase van Leafs is in de avond in de Kleine Zaal van het Paard. Wil je alleen zijn concert checken? Koop dan je kaarten bij het Paard. VOL = VOL (deelname aan de workshops is op basis van leeftijd, en binnenkomst van aanmelding.)

Check het Facebook-event van de Selectieronde DJ & Muziek.