MiXin’Music Muziekkamp 2016: Een zomer vol muziek!

608e429_w550_mixinmusicmuziekcentVan maandag 11 t/m donderdag 14 juli of 15 t/m 18 augustus vindt de muziek4daagse plaats bij MiXin’Music. Het team van MiXin’Music organiseert dan een muziekkamp, waarbij plezier maken met muziek voorop staat. Zo kan je geïnspireerd, vol muziekkennis en soepele vingers het nieuwe cursusjaar starten!

Het dagactiviteiten kamp is bedoeld voor muziekstudenten van alle instrumenten en niveaus, van 7 tot 16 jaar oud. De aangemelde kampers worden verdeeld in groepen die samengesteld worden afhankelijk van het muziekinstrument, leeftijd en niveau. Je kunt je aanmelden als leerling van een MiXin’Music docent, maar ook leerlingen die ergens anders muziekles volgen kunnen zich opgeven voor het kamp!

Het programma
Onder leiding van gediplomeerde docenten krijg je vier dagen lang tussen 08.30-17.30 uur allerlei activiteiten aangeboden die met muziek te maken hebben. Zo krijg je in groepsverband hoofdvakles, afgewisseld met spelenderwijs aangeboden muziektheorie, je zult samen met anderen een band/ensemble vormen met wie je een te gek muziekstuk gaat instuderen en muzikale spelletjes zullen er in overvloed zijn!

Op de laatste dag organiseren ze een bonte avond waar je laat horen met je band/ensemble wat je in die vier dagen hebt geleerd. Deze avond begint dan eerst nog met een gezellig gezamenlijk diner! MiXin’Music zorgt sowieso dat je elke dag kunt lunchen en dat er genoeg pauzes zijn met wat lekkers te drinken en te eten. Kortom: een te gek dagactiveiten kamp!

MixinMusicGeef je op vóór 20 mei en ontvang 20% korting!
Voor de snelle beslissers is er een speciale aanbieding: Wanneer je aanmeldt voor vóór 20 mei ontvang je 20% korting op het inschrijfgeld.

Voor studenten van MiXin’Music docenten kost de muziek4daagse €100 per aanmelding (materialen, lunch, pauzesnacks en drinken zijn inbegrepen). Voor leerlingen die les volgen bij een andere muziekschool/muziekdocent (die niet aangesloten is bij MiXin’Music) kost de muziek4daagse €120 per aanmelding.

Indien je een broer of zus hebt die ook mee wilt doen met het kamp kan dat natuurlijk ook! Elk 2e familielid ontvangt 20% korting op het inschrijfgeld (afhankelijk van of hij/zij les krijgt bij een MiXin’Music docent). Hierbij geldt dat een stapelkorting niet van toepassing is: elk extra familielid ontvangt 20% korting, ongeacht of hij/zij voor de datum van 20 mei is ingeschreven.

Aanmelden
Je kan je aanmelden voor het kamp tot uiterlijk 1 juni 2016! Klik hier voor de directe link naar de webpagina van het aanmeldingsformulier wat je onderaan dient in te vullen voor je aanmelding.

In de eerste week van juni geeft MiXin’Music aan of het kamp door gaat of niet. Ze kunnen namelijk het kamp alleen starten indien er minimaal 10 aanmeldingen zijn.
Nadat iedereen een bevestiging is gestuurd in de eerste week van juni volgt er spoedig een aparte brief met het programma, betalingsprocedure en overige belangrijke informatie.

Extra informatie
Data: 11-14 juli of 15-18 augustus
Locatie: MiXin’Music, Weteringstraat 275, Rotterdam

Heb je nog vragen of wil je nog wat meer weten over de muziek4daagse?
Stuur dan een e-mail met als onderwerp ‘muziekkamp’ naar: muziekkamp@mixinmusic.nl of bel naar 010 – 260 15 25

Website | inschrijven doe je hier!

Terilekst – Turqoise

  • Turqoise

  • Terilekst
    • Genre: instrumentale hiphop
    • Release-type: elpee,cd,digitaal
    • Label: Redrum Recordz / Noah's Ark

Terilekst is natuurlijk geen onbekende in de Nederlandse hiphopscene. Dennis Van Der Meijden brengt al sinds 1999 platen uit en hij stond in 2001 samen met Spacekees in de finale van de Grote Prijs van Nederland. In 2005 kwam wellicht het bekendste werk van Terilekst uit, in de vorm van de Single Ik Wil Een Meisje samen met Spacekees.

Na het succes van het album (Spacekees & Terilekst) heeft hij onder meer geproduceerd voor Jiggy Dje (Noah’s Ark bestaat volledig uit zijn producties) en Anouk (Three Days In A Row RMX). Na zijn Kohfie Konnect project (met Jiggy Dje en Tenshun) en diverse projecten voor film en televisie is er 17 jaar na zijn eerste project nu dan eindelijk weer een solo-album.

In eerste instantie verwachtte ik een boombap hiphopplaat, maar niks is minder waar. Ten eerste betreft het een instrumentaal album. De dynamiek is natuurlijk totaal anders dan wanneer de beats worden aangevuld met flows en punches van een mc.

Op de cinematische intro track Anxiety wordt meteen de toon van de plaat gezet: organs, strings en zware baslijnen vormen het startschot van een naar mijn mening sfeervolle mix van hiphop, jazz en soms wat uitstapjes naar reggae en rock.

Het album klinkt als een mooi geheel met rustigere organ-heavy tracks (Organs Of Vision, Iridescent Surfer) opbouwend naar wat meer drumheavy en uptempo tracks (Bio Soundwaves, Fractal Everything). Er worden geen overdreven overgangen gemaakt, waardoor de plaat goed weg te luisteren is. Er is duidelijk tijd genomen voor de sequence en nergens is er iets teveel toegevoegd. Het klinkt als één lang project en dat is de bedoeling van een instrumentale plaat.

Zijn boombap verleden komt duidelijk naar voren in mijn favoriete productie; Mindcraft. Over heerlijke drums waar hij, net als op Iridescent Surfer, speelt met subtiele rock- en reggae-invloeden verandert de sfeer enigszins, zonder geheel uit het thema van het album vallen. Als ik dan toch mag zeuren is het over de lengte van de track. Met slechts 2.04 smaakte het zeker naar meer.

De afsluiter is misschien wel het mooiste stuk van het album. Op Sunrise worden alle elementen van het album samengesmolten tot een waardig einde. Mooie overgangen en verschillende instrumenten die harmonieus spelen met de easygoing drums. Easygoing, maar met karakter. Zoals de hele plaat.

Concluderend, de plaat is naar mijn mening niet extreem vernieuwend of experimenteel, maar daardoor des te tijdlozer. Door de terugkerende organs en Rhodes klinkt het allemaal als een mooi geheel zonder te gaan vervelen. De duidelijke rock-, reggae- en soms zelfs westcoast hiphop-invloeden zijn subtiel verwerkt en laten zien dat Terilekst meer dan alleen een hiphopproducer is. Een volwassen, melancholische plaat, heerlijk voor op een warme zondagnamiddag. Geniet van je ijsthee.