OPEN GROUNDS: heel de zomer live muziek, DJ’s en soulfood in de tuin van GROUNDS

Ondanks de coronacrisis waarin we ons nu in bevinden, opent GROUNDS haar deuren voor publiek met OPEN GROUNDS! Heel de zomer live-muziek, dj’s en Soulfood van Pepe’s Kitchen in de tuin van GROUNDS.

Zomerterras
Kom langs op het zomerterras van Grounds en laat je verrassen door de nieuwste muziek onder het genot van een hapje en een drankje. Elk weekend wordt de tuin geopend voor publiek. Waar normaal de concerten in de grote zaal plaatsvinden worden deze verplaatst naar de tuin! Deze zomer hoor je er de nieuwste muziek van de beste lokale muzikanten.

Programma
Open Grounds trapt 27 juni af met live muziek van de Senegalese muzikant Omar Ka. Hij is geen onbekende in Rotterdam. Normaal speelt hij met zijn Fula band maar die avond geeft hij een solo concert.  De muziek van de Fulani, waartoe Ka behoort, wordt ook wel gezien als de basis van de Noord Amerikaanse Blues. Omar Ka neemt de West-Afrikaanse Fula traditie mee in zijn muziek en geeft daar weer zijn eigen draai aan.

Op zondag 28 juni kun je genieten van de live muziek van Michael Prins.
Michael Prins brak door met de hitsingle Close To You, afkomstig van zijn debuutalbum Rivertown Fairytales. Op zijn laatste album It’s Murder, Guilty of Killing Sweet Emotion werkte Michael o.a. samen met Douwe Bob Posthuma. Hij gaat een solo concert in de tuin van GROUNDS geven.

BELANGRIJK
Alles gaat op 1.5 meter afstand en volgens de richtlijnen van het RIVM. Er is plek voor 30 personen, reserveren voor het diner is verplicht. Bij slecht weer wordt het diner + live muziek naar binnen verplaatst.

Wanneer: heel de zomer in de weekenden
Waar: Binnentuin van GROUNDS
Inloop terras: 16:00-18:00 (gratis)
Live muziek en Diner: 18:00-21:00

Facebook-event
Tickets 27 juni
Tickets 28 juni 

Interview: Kay Slice

Met deze ‘In quarantaine met‘ reeks van interviews nemen we een kijkje in het leven van Rotterdamse artiesten in de huidige social distancing omstandigheden. Waar houden ze zich mee bezig en hoe gaat het met hun muziek? Waar is er juist nu aandacht voor en hebben zij tips? Over dit en meer spreken we, op afstand natuurlijk, met verschillende acts en bands.

De volgende die we in deze reeks spreken is Kay Slice, die begin maart nog als Popunie Live act op Grasnapolsky in Groningen stond.

Waar ben je tijdens deze lockdown dagen allemaal mee bezig?
”Ik probeer ondanks alles wel een ritme aan te houden. Zodat ik ondanks alles toch in een soort flow zit al is het tempo wel een stuk lager dan voor de lockdown. Smoothies zijn sowieso mijn beste vriend ik sport bijna dagelijks. De liefde voor basketbal is weer opgeleefd en ik ga niet liegen, dit komt ook voor een deel door die Michael Jordan docu. Als je die nog niet hebt gezien, check it out.”

Hoe blijf je in deze tijd bezig met muziek?
”Er gaat geen dag voorbij dat ik niet met muziek bezig ben. Soms is het meer gericht op het uitwerken van een project soms op mezelf nieuwe dingen aanleren. Ik speel sowieso veel op mijn balafon (Ghanees instrument). Ze heet Asona. Daarnaast is op afstand samenwerken ook leuk, Zoom for the win.”

Kan je ons meer vertellen over je nieuwste release?
”Ik heb recent een nieuwe single uitgebracht genaamd Slowdown, het is de eerste roots inspired track. De track heb ik vorig jaar geschreven maar is nu meer toepasselijk dan ooit. Het gaat over het rustiger aan doen zodat je uiteindelijk meer uit jezelf haalt ‘Slowdown from the fast life’.”


Zijn er dingen die altijd bleven liggen, waar je juist nu de ruimte en aandacht voor hebt om die aan te pakken?
”Zeker, zoals opruimen. Ik heb laatst mijn kledingkast (kledingwinkel) helemaal opgeruimd. Met mijn Afrogrooves playlist ga ik daar beter op dan ik had gedacht. Daarnaast lees ik veel meer. Ik lees nu een boek van Professor Collins, een professor die ik in Ghana heb ontmoet. Hij heeft met alle Ghanese muzieklegendes gewerkt en met Afrobeat legend Fela Kuti.”

Wat zijn je plannen voor straks, als de coronacrisis voorbij is en we weer de live muziek scene kunnen opstarten?
”De kracht van livemuziek koesteren zowel als gever als ontvanger.”

Het is straks een restart voor de hele industrie natuurlijk. Wat zou je anders of beter willen doen of zien dan hiervoor?
”Ik hoop dat we allemaal livemuziek meer gaan koesteren. Het is namelijk veel meer dan alleen wat ‘vertier’. Het is in hele korte tijd een connectie opbouwen met heel veel verschillende mensen. Daarnaast hoop ik dat we onszelf dit keer niet in smog op laten gaan.”

Wat zou je als tip meegeven aan andere muzikanten?
”Wees niet te streng voor jezelf. Focus op de dingen die je wel in de hand hebt. Probeer nieuwe dingen te leren en switch je workflow om de zoveel tijd, vaak komen er dan creaties uit waarmee jezelf verrast.”

Hoe kunnen mensen je volgen en supporten?
”Sowieso op Instagram & Spotify en op mijn bandcamp vind je exclusieve tracks die basically voor een wc rollen prijs van jouw zijn.”