OPEN Sessies: New Grounds met jazzmuzikanten Chi en Loek!

We zijn in samenwerking met OPEN Rotterdam en New Grounds weer terug met een nieuwe editie van de OPEN Sessies: New Grounds! In vier afleveringen die wekelijks worden uitgezonden krijgen Rotterdamse artiesten een podium waarop zij een coronaproof concert geven. Afgelopen weekend waren jazzmuzikanten Chi en Loek aan de beurt. Pianiste Chi komt uit Macau, maar voelt zich thuis in Rotterdam.

Chi (Siu Tin Chi 邵天慈) kwam vijf jaar geleden voor haar studie aan het conservatorium naar Rotterdam. Ze woont hier en werkt ook voor Codarts. “Ik geniet van de diversiteit in de stad. Zo heb ik vrienden van over de hele wereld.” Muziek ziet ze als expressie van haar leven. “Elk van mijn composities heeft een persoonlijk verhaal. Ze zijn herinneringen van mijn kindertijd, levenservaringen of verhalen van mensen om mij heen.

Als kind was Chi behoorlijk teruggetrokken. “Maar door muziek voel ik dat ik mijzelf kan uitdrukken. Vooral wanneer ik eigen muziek schrijf.” Op het podium van New Grounds staat ze samen met saxofonist Loek van den Berg. Hij speelt ook in haar CHI Kwartet, waarmee ze vanaf het najaar weer veel gaan optreden.

 

De hele aflevering is hier te kijken. Er volgen hierna nog twee afleveringen van de OPEN Sessies: New Grounds. Kijk hiervoor de komende twee zondagen, vanaf 18.00 uur naar OPEN Rotterdam. Het programma wordt elk uur herhaald!

Rotterdam Unlimited gaat digitaal met het nieuwe platform YouDistrict

Rotterdam Unlimited heeft tijdens de pandemie niet stilgezeten en lanceert deze zomer het nieuwe platform YouDistrict Rotterdam. Van 27 t/m 31 juli worden via dit platform diverse programma’s gestreamd vanuit o.a. Theater Zuidplein!

YouDistrict
YouDistrict is ontstaan vanuit de onlangs gebleken kwetsbaarheid van het cultuurveld vanwege de pandemie. Het is een digitale ‘downtown’ ontmoetingsplek, waarin de gebruiker zich beweegt op een virtueel cultuurplein waar allerhande belangrijke Rotterdamse cultuurinstellingen en festivals te vinden zijn. Via het platform was eerder o.a. Metropolis Online al te volgen. Vanaf deze zomer en komend theaterseizoen zullen er steeds meer festivals en kunstinstellingen in YouDistrict Rotterdam te vinden zijn.

Online Programma
Het aankomende programma van Rotterdam Unlimited en Zomercarnaval zal bestaan uit streams van o.a het Malinese duo Amadou & Mariam, Maurino, Gita Buhari, Delany, Papi Chulo Soundsystem en Yallah!Yallah!.

Zomercarnaval streamt de première van de documentaire over Zomercarnaval, die is gemaakt in opdracht van Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland. Deze stream is onderdeel van de nog lopende voordracht procedure bij UNESCO voor de opname van Zomercarnaval Rotterdam in de internationale lijst van het Immaterieel Erfgoed. Ook presenteert Rotterdam Unlimited een podcast serie van Het Kennis platform Integratie & Samenleving, kortweg KIS.

Rotterdam Unlimited / Zomercarnaval
Ondanks dat ze bekend staan om ‘het grote gebaar’ – straatparade, bezoekersaantallen, grote namen – worden ook diverse kleinere events georganiseerd, die te volgen zullen zijn via het platform. Zo zal bijvoorbeeld chef Xinyu Zhu uit Chengdu, de hoofdstad van Sichuan, een workshop World Food Trip geven.