OPEN Sessies: New Grounds met singer/songwriter Michaël Prins

We zijn in samenwerking met OPEN Rotterdam en New Grounds weer terug met een nieuwe editie van de OPEN Sessies: New Grounds! In vier afleveringen die wekelijks worden uitgezonden krijgen Rotterdamse artiesten een podium waarop zij een coronaproof concert geven. Afgelopen weekend was singer/songwriter Michaël Prins aan de beurt tijdens alweer de derde aflevering. Tijdens de sessie is hij openhartig over zijn inspiratie en nieuwe muziek.

Michaël Prins hoeft maar kort te reizen naar podium New Grounds. “Ik woon hier namelijk tegenover”, legt hij uit. De muzikant kunnen we inmiddels wel een Rotterdammer noemen, al spreken de meeste Rotterdammers zijn naam wel verkeerd uit. “Het is Michaël Prins, maar de meeste mensen vergeten de puntjes op de e. Dan wordt het heel anders. Ik luister er wel naar hoor…

Hij voelt zich thuis in Rotterdam. Als muzikant begon hij ooit in de Irish Pub, met covers. Inmiddels speelt hij vooral zijn eigen muziek. In 2013 won hij het programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. “Maar dat is eigenlijk een beetje vreemde titel, het is geen wedstrijd.” De afgelopen tijd zat hij niet stil. Er komt nieuwe muziek aan. “Maar ik weiger dat coronamateriaal te noemen, ik ben er namelijk al langer mee bezig. Maar jullie gaan het horen!
 

De hele aflevering is hier te kijken. Er volgen hierna nog één afleveringen van de OPEN Sessies: New Grounds. Kijk hiervoor komende zondag, vanaf 18.00 uur naar OPEN Rotterdam. Het programma wordt elk uur herhaald!

Music Support Zuid-Holland: Gluren bij de Buren en Struinen in de Tuinen

Op zondag 5 september 2021 zullen Gluren bij de Buren en Struinen in de Tuinen voor het eerst hun krachten bundelen en in minimaal 33 deelnemende gemeenten tegelijkertijd plaatsvinden. Na een lange periode waar niets kon, worden eindelijk de bloemetjes weer buiten gezet en kunnen honderden podiumbeesten hun kunsten tonen voor een lokaal publiek!

Gluren bij de Buren
Bij Gluren bij de Buren en Struinen in de Tuinen krijgen zowel amateurs als ervaren rotten in het vak een bühne toebedeeld, in naar verwachting 1500 tuinen verspreid over minimaal 33 gemeenten in heel Nederland. In elk van die tuinen vinden drie optredens plaats, zodat bezoekers een mooie route kunnen samenstellen langs optredens in de (eigen) buurt.

Zo flaneert het publiek op 5 september tussen 12:00 en 17:00 uur van dromerige
singer-songwriters, langs energieke hiphop, naar hartverwarmende theaterspektakels.

Meer dan dertig gemeenten
Het jaarlijks terugkerende Gluren bij de Buren is deze editie verschoven naar de zomer, om eenmalig de krachten te bundelen met het zomerse zusje Struinen in de Tuinen. Daarbij worden de optredens dit jaar verplaatst van de huiskamers naar de tuinen van deelnemers, zodat de optredens coronaproof in de buitenlucht kunnen plaatsvinden. Door de samenkomst van beide festivals is het mogelijk om deel te nemen als act of host in zeker 33 gemeenten!

Meld je bij jouw gemeente aan
Wil je nieuw werk uitproberen, podiumervaring opdoen, optreden in intieme setting of ben je gewoon op zoek naar een plek waar je jouw podiumkunsten mag vertonen? Meld je act dan voor 1 augustus aan via de website aan om een optreden te geven.

Ben je een geboren host, wil je (nieuwe) buren welkom heten, of ben je gewoon benieuwd hoe jouw tuin eruit ziet als podium? Meld je dan aan als host. Dit jaar is het voor het eerst ook mogelijk om je aan te melden als je niet in een van de 33 deelnemende gemeenten woont.