Interview: Kay Slice

Met deze ‘In quarantaine met‘ reeks van interviews nemen we een kijkje in het leven van Rotterdamse artiesten in de huidige social distancing omstandigheden. Waar houden ze zich mee bezig en hoe gaat het met hun muziek? Waar is er juist nu aandacht voor en hebben zij tips? Over dit en meer spreken we, op afstand natuurlijk, met verschillende acts en bands.

De volgende die we in deze reeks spreken is Kay Slice, die begin maart nog als Popunie Live act op Grasnapolsky in Groningen stond.

Waar ben je tijdens deze lockdown dagen allemaal mee bezig?
”Ik probeer ondanks alles wel een ritme aan te houden. Zodat ik ondanks alles toch in een soort flow zit al is het tempo wel een stuk lager dan voor de lockdown. Smoothies zijn sowieso mijn beste vriend ik sport bijna dagelijks. De liefde voor basketbal is weer opgeleefd en ik ga niet liegen, dit komt ook voor een deel door die Michael Jordan docu. Als je die nog niet hebt gezien, check it out.”

Hoe blijf je in deze tijd bezig met muziek?
”Er gaat geen dag voorbij dat ik niet met muziek bezig ben. Soms is het meer gericht op het uitwerken van een project soms op mezelf nieuwe dingen aanleren. Ik speel sowieso veel op mijn balafon (Ghanees instrument). Ze heet Asona. Daarnaast is op afstand samenwerken ook leuk, Zoom for the win.”

Kan je ons meer vertellen over je nieuwste release?
”Ik heb recent een nieuwe single uitgebracht genaamd Slowdown, het is de eerste roots inspired track. De track heb ik vorig jaar geschreven maar is nu meer toepasselijk dan ooit. Het gaat over het rustiger aan doen zodat je uiteindelijk meer uit jezelf haalt ‘Slowdown from the fast life’.”


Zijn er dingen die altijd bleven liggen, waar je juist nu de ruimte en aandacht voor hebt om die aan te pakken?
”Zeker, zoals opruimen. Ik heb laatst mijn kledingkast (kledingwinkel) helemaal opgeruimd. Met mijn Afrogrooves playlist ga ik daar beter op dan ik had gedacht. Daarnaast lees ik veel meer. Ik lees nu een boek van Professor Collins, een professor die ik in Ghana heb ontmoet. Hij heeft met alle Ghanese muzieklegendes gewerkt en met Afrobeat legend Fela Kuti.”

Wat zijn je plannen voor straks, als de coronacrisis voorbij is en we weer de live muziek scene kunnen opstarten?
”De kracht van livemuziek koesteren zowel als gever als ontvanger.”

Het is straks een restart voor de hele industrie natuurlijk. Wat zou je anders of beter willen doen of zien dan hiervoor?
”Ik hoop dat we allemaal livemuziek meer gaan koesteren. Het is namelijk veel meer dan alleen wat ‘vertier’. Het is in hele korte tijd een connectie opbouwen met heel veel verschillende mensen. Daarnaast hoop ik dat we onszelf dit keer niet in smog op laten gaan.”

Wat zou je als tip meegeven aan andere muzikanten?
”Wees niet te streng voor jezelf. Focus op de dingen die je wel in de hand hebt. Probeer nieuwe dingen te leren en switch je workflow om de zoveel tijd, vaak komen er dan creaties uit waarmee jezelf verrast.”

Hoe kunnen mensen je volgen en supporten?
”Sowieso op Instagram & Spotify en op mijn bandcamp vind je exclusieve tracks die basically voor een wc rollen prijs van jouw zijn.”

Volg Kay Slice op Instagram, Spotify en bandcamp!

Rotterdam Unlimited Open Talent Contest van start

Rotterdam Unlimited en OPEN Rotterdam slaan voor de tweede keer de handen ineen voor de RU OPEN Talent Contest en gaan op zoek naar nieuw muzikaal talent. Ondanks de coronacrisis vinden OPEN Rotterdam en Rotterdam Unlimited juist nu de ruimte om op zoek te gaan naar het nieuwe talent van de stad. Acts kunnen zich tot 30 juni aanmelden om mee te dingen naar het prijzenpakket, waaronder een optreden op Rotterdam Unlimited 2021.

Rotterdam Unlimited Open Talent Contest
Aspirant artiesten wordt gevraagd met de telefoon een filmpje te maken waarop de act gepresenteerd wordt. Een deskundige jury zal tussen 30 juni en 7 juli de toegezonden video’s beoordelen. Vervolgens zullen de juryleden alle deelnemers van feedback voorzien in een door hen zelf opgenomen filmpje.

Vijf talenten gaan door naar de finale op 16 juli. Daar zullen zij tijdens een live uitzending optreden voor de jury, die vervolgens de winnaar zal aanwijzen. De finale is live te zien op OPEN Rotterdam TV en wordt live gestreamd op de Facebook pagina’s van OPEN Rotterdam en Rotterdam Unlimited.

Wat kan je winnen?
De winnaar van de contest ontvangt 1.000,- euro en mag een live optreden van 20 minuten verzorgen op een van de podia van Rotterdam Unlimited 2021. Tevens verzorgt de winnaar een optreden voor de Rotterdam Unlimited FESTIVAL TV uitzending op 25 juli en mag zich de ambassadeur noemen van Rotterdam Unlimited 2021.

Eerste editie
De eerste editie van de RU Open Talent contest werd gewonnen door de Rotterdamse rapper Lii. Benieuwd naar zijn ervaring? Check het filmpje