Meld je aan voor de Play Offs van de Music Matters Award

E flyer defSinds 2015 is het voortraject van de Music Matters Award vernieuwd. In voorrondes, de Play Offs, presenteren artiesten zich voor publiek en een jury. Zo maken ze kans om een plek te bemachtigen in de finale van de Music Matters Award op 10 december. 

Music Matters Award
De winnaar mag een jaar lang Rotterdam muzikaal vertegenwoordigen en wordt ondersteund met een prijs t.w.v. €10.000. Zowel met de Play Offs als de Award wordt een platform gecreëerd voor Rotterdams muzikaal talent in alle genres. Ontmoeting tussen verschillende muzikale scenes staat dan ook centraal.

Eerdere winnaars van de Music Matters Award waren Sabrina Starke, Kevin Ferreira da Silva, Ntjam Rosie, Ming’s Pretty Heroes, Rass Motivated, Poliana Vieira, Neda Boin, Lady Shaynah en Monta (2016).

Aanmelden Play Offs 
Muzikanten kunnen zich via de website aanmelden om mee te doen aan een jamsessie en maken zo kans geselecteerd te worden voor een plek in de voorronde. Je kunt je als artiest nog aanmelden voor de jamsessies van 27 augustus in Grounds en 24 september in Islemunda. De sessie bestaat uit een showcase van 6 minuten en aansluitend een jam.

Bezoekers kunnen op de avond zelf op hun favoriete act stemmen door zoveel mogelijk geluid te produceren. Stemmen worden gemeten op basis van een decibelmeter. De publiekswinnaars uit de voorrondes mogen direct door naar de finale op 10 december in Theater Zuidplein.

De bands en artiesten die geselecteerd zijn voor Play Offs #1 zijn:
Louise Hu | Vivecka | Dr Meraki | Karlyn| Megan Brands | Oliver Cried Wolf | Marise Valera

Extra informatie
Datum: zaterdag 25 juni, 27 augustus (Grounds) en 24 september (Islemunda)
Locatie: Art Studio Hoogvliet, Grounds & Islemunda
Tijd: 19.00 uur
Entree publiek: €5 | (te koop aan de deur)

De Play Offs – Music Matters Award is een project van Music Matters en Epitome Entertainment. Meer informatie vind je hier.

Music Support: 22e RotoRocK!

12552750_469145279949955_5594071010641702926_nDe dagen worden langer, warmer en zonniger, dat betekent vaak maar één ding: het festivalseizoen barst weer los. Natuurlijk is het leukste festival van Lansingerland en omstreken weer te vinden op het terrein van Muziekpodium de Rotonde in Berkel & Rodenrijs. RotoRock 2016 staat voor 9 juli op de planning en wat een feest gaat dat worden!

Wat alweer de 22e OpenAir editie moet worden van dit jaarlijkse rock- en popfestival, laat zich opnieuw kenmerken door een uiteenlopende hoeveelheid plaatselijk muzikaal talent en grote namen uit de Nederlandse muziekwereld. Zoals bezoekers dat natuurlijk van RotoRock gewend zijn. Neem bijvoorbeeld de ska/punk combinatie van Skapiche uit Gouda. Deze tienkoppige(!) band, bestaande uit een melodieuze zangeres, vijf stukken koper, een hoeveelheid gitaarsnaren en een elektrisch orgel weet al jaren overal het feestje mee naartoe te nemen.

Drunken DollyEn als daar de voetjes nog niet genoeg van de vloer mee gaan is er altijd nog Drunken Dolly, een snelle folk/punkband uit Rotterdam met een reputatie van optredens die gepaard gaan met bierregens en meebrullend publiek. De heren worden geïnspireerd door legendarische bands als Flogging Molly en Dropkick Murphy’s, maar doen er zeker niet voor onder. Drunken Dolly zou je best weleens een party-garantie kunnen noemen!

Liever wat harders? Dat kan geregeld worden! Order of the Emperor bijvoorbeeld. Een echte hardrockband, zoals ze alleen uit Rotterdam kunnen komen. Fans van Judas Priest, Black Sabbath en Thin Lizzy zullen vooral voor deze band komen. Order of the Emperor is dan ook een echte publiekstrekker!

Voor de lezers die daar een klein beetje bang van worden heeft RotoRock ook genoeg in petto! Forever Saturday, Standup ‘69 of Infinite8 bijvoorbeeld! Forever Saturday verwierf in 2012 nationale bekendheid door met een gemiddelde leeftijd van 12 jaar op 3FM gedraaid te worden en in alle grote concertzalen en festivals te spelen en 2015 wonnen zij de 1e prijs bij de Kunstbende Zuid-Holland. Ondertussen beginnen de eerste baardhaartjes te ontspruiten op de kinnetjes van deze jonge honden, en hebben ze nieuw materiaal om te laten horen aan RotoRock bezoekers.

downloadStandup ’69, noisy indie space rock, geïnspireerd door bands als de Yeah Yeah Yeah’s en Queens Of The Stone Age. Nadat ze in 2015 de Publieksprijs tijdens de Sena Grote Prijs van Rotterdam wonnen, schoten ze vooruit; ze brachten een nieuwe ep uit, 5×69, en gingen meerdere keren op tour naar de UK. Lees hier een interview met ze, dat onze reporter Vincent Terlouw onlangs met ze deed.

De elektronische synth-pop band Infinite8 uit Rotterdam maakt gewoon heel erg lekkere catchy muziek, met behulp van opzwepende synths, dansbare beats en goede vocals die authentieke teksten zingen. Check vooral de single Robots op SoundCloud of Youtube! Meer zou niet nodig moeten zijn om bezoekers te overtuigen, dat moge duidelijk zijn.

Omdat de organisatie van RotoRock het festival al decennia organiseert vanuit een pure liefde voor plaatselijk talent en goede muziek zullen ook Batcrab en Mutt Dog County het podium betreden. De één een uitermate getalenteerde band met tal van prijzen, een platencontract en de coaching van grootheid Serge Naberman (bekend van Najib Amhali, Golden Earring en George Baker) om alles in goede banen te leiden. De ander een Haagse hardrock band die via de finale van The Global Battle Of The Bands, een podiumplaats op Parkpop 2015 en de zegen van radiostations 3FM en Veronica op het podium in Berkel terechtkomt. Wat een namen!

En dan ook nog eens een hippe foodtruck om de lege magen van vleeseters en vegetariërs te vullen met goddelijke ‘Balkan Shizzle’. “Prijs de dag niet, voordat de avond is gevallen”, wordt weleens gezegd door zwartkijkers en nachtbrakers. Maar van RotoRock 2016 mag toch wel gesteld worden dat het weer een onvergetelijke editie zal worden. Aangezien muziek- en feestliefhebbers uit heel Nederland op zaterdag 9 juli weer naar Berkel zullen stromen voor hun jaarlijkse dosis RotoRock, is het aan te raden om vroeg van de partij te zijn, om de grootste kans op een kaartje aan de deur te hebben.

12509718_469144243283392_1756764559499290088_nExtra informatie
Datum: zaterdag 9 juli
Locatie: Muziekpodium Rotonde, Het Hoge Land 15, Berkel & Roderijs
Aanvang: 14.30 uur
Entree: leden €7,50 | niet-leden €10,- (let op: je kunt er NIET pinnen)
Facebookevent

 

POPUNIE_MUSICSUPPORT_ZHOLLAND_FC

Dit festival wordt mede mogelijk gemaakt door Popunie Music Support Zuid-Holland.