Finalisten van Music Matters Award 2016 bekend

0544_mm_award_finaleOp 10 december gaat het gebeuren, de Music Matters Award, georganiseerd door Epitome Entertainment en Music Matters, viert haar tiende editie en dat is een reden voor een feestje! De avond start om 19:30 uur met elf muzikale talenten die een showcase van zes minuten voorbereiden. De winnaar van de avond mag één jaar lang Rotterdam vertegenwoordigen als muziekambassadeur en neemt een prijs van 10.000 mee naar huis. Vanwege het 10-jarig jubileum van de Music Matters Award zien we een aantal oud ambassadeur terug op het podium die live begeleid zullen worden door Urban arts talent Djuwney.

Finalisten
In de finale van alweer de tiende editie, zien we terug: Dialorian, Dion Mason, Dr. Meraki, Oliver Cried Wolf, Vivecka Love, Willemijn de Boer, Louise Hu, Luba the Baroness, Jaskelis, Fabz Pi en Spanish & Lazy. Tijdens de Grote Prijs van Rotterdam kwam Jaskelis als de grote winnaar uit de bus in de categorie Urban. In de finale maakte ze hooggespannen verwachtingen volledig waar. Maar ook de vier gasten van Dr. Meraki timmeren goed aan de weg. Onlangs speelden ze bij ‘Live uit Lloyd’ en als je je ogen sloot kreeg je het idee dat daar een volleerd fusion kwartet met een jonge John Mayer op het podium stond. Veelbelovend dus.

Een andere opvallende artiest is Luba The Baroness. Zodra zij haar eerste noten inzet, neemt ze je mee op een reis vol bijzondere persoonlijke verhalen. Ze vertelt met haar stem, ze raakt met haar klank en ze straalt met haar elegante verschijning. Ze is een oude ziel in deze moderne wereld.

Alle elf de finalisten van de Music Matters Award vind je hier.

Muziekambassadeur van Rotterdam
Tijdens de Music Matters Award staat de ontmoeting tussen verschillende muziekstijlen, artiesten en muziekliefhebbers centraal. De finalisten hebben zich via voorrondes, de Play Offs geplaatst, waar ze zich presenteerden voor een publiek en een vakjury. Naast het beste muzikale talent gaat de Music Matters Award op zoek naar de artiest die de rol van de muziekambassadeur goed kan vervullen. Een muziekambassadeur is een artiest die verder kijkt dan zijn of haar eigen muziekcarrière en is in staat om bijvoorbeeld jongeren en kinderen te inspireren door middel van muziek.

Music Matters Award
De Music Matters Award vindt dit jaar voor de tiende keer plaats. De winnaar mag een jaar lang Rotterdam muzikaal vertegenwoordigen en wordt ondersteund met een stimuleringsprijs t.w.v. €10.000 ter ondersteuning van talentontwikkeling op professioneel gebied. Tevens zijn er stimuleringsprijzen t.w.v. €500 (2e prijs) en €250 (3e prijs). Door middel van een decibelmeter wordt bepaald wie de publieksprijs van €1000 mee naar huis neemt. Zowel met de PLAY OFFS als de Award wordt een platform gecreëerd voor Rotterdams muzikaal talent in alle genres. Ontmoeting tussen verschillende muzikale scenes staat dan ook centraal.

Eerdere ambassadeurs zijn Sabrina Starke (2008), Kevin Ferreira da Silva (2009), Ntjam Rosie (2010), Ming’s Pretty Heroes (2011), Rass Motivated (2012), Poliana Vieira (2013), Neda Boin (2014), Lady Shaynah(2015) en Monta (2016). De Music Matters Award is een project van Music Matters en Epitome Entertainment.

Trian Kayhatu

jog04ytIEKS
download-ep
elektronische jazz / funk

Trian Kayhatu is lekker productief. Sinds 2011 is de Rotterdamse electronic / fusion producer consequent met het uitbrengen van tracks en, in 2016, maar liefst twee ep’s. De eerste, Chil Pollins, is een mix van sterke beats en jazzy vibes waar power en rust elkaar afwisselen. Kayhatu is op zijn opvolgende ep IEKS meer gebrand op kalmte en dromerigheid.

IEKS, bestaande uit vier tracks, is een klein palet van atmosferische sounds en golvende vibes. De gehele plaat is, bijna opzettelijk, dromerig: fans van het genre zullen er van smullen, voor anderen is IEKS lastiger om in te komen. Openingstrack Madd Demeaux en opvolger Alja Low zijn de meest toegankelijke tracks van IEKS, wat het voor de nieuwe luisteraar aantrekkelijk maakt. De funky bas die verscholen ligt in voornamelijk deze twee tracks is erg aanlokkelijk en brengt een vastigheid aan de tracks, die het geheel meer structuur aanbrengt en swingend maakt.

De titels van IEKS zijn diep en mysterieus. It’s not how you know it, it’s how deeply you know it: het zegt niets, en toch weer alles. De track brengt je de diepte in die de titel presenteert. Hoewel de tonen wat nerveus overkomen, merk je dat Trian Kayhatu veel wilt zeggen met zijn muziek en laat zien dat hij uit veel inspiratiebronnen put. There was never a first is een aardige afsluiter die Madd Demeaux qua aantrekkelijkheid niet overtreft.

Als Trian Kayhatu de beats van voorganger Chil Pollins combineert met de diepere lagen en funky bas IEKS, zal de ideale fusion mix zich voordoen. IEKS als standalone ep is heerlijk voor de dromer, iets lastiger voor de nieuwkomer; desalniettemin een fijne mix van electronics en fusion.