Marvin Dee en Danella Smith bundelen krachten tijdens singlereleases

Op 24 januari presenteren Marvin Dee en Danella Smith hun nieuwe singles Soldier On en Pinned Up Butterfly in Saturnus Live Music. Rotterdammer Marvin Dee en de Namibisch/Haagse Danella Smith hebben besloten hun krachten te bundelen om zo een groter publiek te kunnen bereiken.

DanellaSmithBand-2Marvin Dee en Danella Smith tekenden bovendien onlangs bij het nieuwe management en bookingsbureau Eveline Marian Artist Management uit Delft en kunnen daarom optimaal gebruik maken van elkaars krachten en netwerk.

E M Artist Management is het kersverse bedrijf van Eveline Marian (Evi) Bulters. Inmiddels sloten een zestal bands zich aan bij E M Artist Management. Naast Danella Smith Band en Marvin Dee, laten ook de indie art-rock band Lightwires (Utrecht), jazzduo Little Tree (Utrecht), party/coverbands Rock the Dance en ’t Gras van de Buren zich boeken via het jonge bedrijf.

Het bedrijf focust zich op indie/pop/rock/folk/ssw, en nieuwe bands zijn welkom!

 

 

1417535483f3a30482fb88e55b30860cce053d3b5a


Over Marvin Dee
De nieuwe single van Marvin Dee staat symbool voor een nieuwe stap in zijn carrière. Hoewel hij vorig jaar al veel successen behaalde naast de release van zijn ep Devil Eyes, waaronder de titel ‘Beste Singer-Songwriter van Delft’, deelname aan de Grote Prijs van Rotterdam en een paar live optredens bij 3FM, wil hij dit jaar echt een stap verder gaan. Het begin van 2015 wordt gemarkeerd door de release van zijn nieuwe single in januari.

Marvin Dee is een echte doorzetter; eind 2014 werd duidelijk dat hij op zoek moest naar een nieuwe drummer, waardoor de release plannen in gevaar kwamen. Pas op 14 december werd de drummer gevonden in de persoon van Bram Gorel. Drie dagen later al bevestigde de band dat zij nog in januari(!) een nieuwe single zouden opnemen en uitbrengen. Binnen twee weken zou de single opgenomen, gemixt en gemasterd moeten worden om op tijd klaar te zijn voor de release: een ambitieus plan.

Recording Engineer Thomas van Opstal (SAE Amsterdam) en Mastering Engineer Sander van der Heijde (Wisseloord Studios) kregen de taak om samen met Evi Bulters, de manager van Marvin Dee, de strakke planning tot een goed einde te brengen. Zij hebben er goed vertrouwen in dat het allemaal gaat lukken. Inmiddels is ook illustratrice Ella Nitters ingeschakeld om de single in zeer korte tijd te voorzien van de nodige artwork.  Duidelijk is dat team Marvin Dee niet van plan is stil te zitten in 2015, een band om in de gaten te houden!

Meer info vindt je op de website of facebook van Marvin Dee.

Extra informatie:
Datum: zaterdag 24 januari
Locatie: Saturnus Live Music, Keizerstraat 58, 2584 BK  Scheveningen
Aanvang: 20.00 uur
Website: Saturnus Live

voor het Facebookevent klik je hier.

 

J.W. Minnaard album release show in samenwerking met OFF Rotterdam

JW Minnaard album release

Zaterdagmiddag 17 januari presenteert J.W. Minnaard zijn album High and Dry in de Posse Espressobar in samenwerking met OFF Rotterdam. Als support act zal Broeder Dieleman optreden.

In slechts drie weken produceerde J.W. Minnaard zo veel mogelijk muziek om de limiet van zichzelf en zijn MacBook op te zoeken. Veertien van deze songs vormen het album High and Dry. Door de instrumentale variëteit, van gitaar tot drumcomputer, en de bedwongen intensiteit zoals men die gewend is van de Wolf In Loveland-frontman, heeft het album een bijzonder randje gekregen.

Expositie OFF Rotterdam
Alsof dit niet reden genoeg is om zaterdag 17 januari een espresso te gaan drinken in de Posse Espressobar, is er ook de expositie OFF Rotterdam te bewonderen. OFF Rotterdam is het fotoboek en gelijknamige expositie van Marcel Kollen, vol foto’s die diep in de Rotterdamse rockscene duiken. De expositie bestaat uit foto’s van Rotterdamse muzikanten, waaronder J.W. Minnaard met zijn band Wolf In Loveland. De expositie geeft niet alleen een kijkje achter de schermen, maar toont tevens een tijdbeeld waarin het nieuwe elan van Rotterdam tot uitdrukking komt. Je kunt nooit eerder vertoond fotomateriaal van Marcel Kollen zien.

Vanaf dinsdag 13 januari is High and Dry te beluisteren via de 3voor12 luisterpaal en vanaf 17 januari via meerdere digitale muziekkanalen zoals Spotify en iTunes. Voor een impressie van het album kun je hier alvast de clip voor I Wish I Was A Healer bekijken, die is geproduceerd door de Rotterdamse filmmaker Daan Bunnik:

De titeltrack High & Dry:

Extra informatie:
Datum: Zaterdag 17 januari 2015
Locatie: Posse Espressobar, Veerlaan 13
Aanvang: 14.30 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie ga je naar de Facebook eventpagina van J.W. Minnaard.

Deze middag wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.