J.W. Minnaard album release show in samenwerking met OFF Rotterdam

JW Minnaard album release

Zaterdagmiddag 17 januari presenteert J.W. Minnaard zijn album High and Dry in de Posse Espressobar in samenwerking met OFF Rotterdam. Als support act zal Broeder Dieleman optreden.

In slechts drie weken produceerde J.W. Minnaard zo veel mogelijk muziek om de limiet van zichzelf en zijn MacBook op te zoeken. Veertien van deze songs vormen het album High and Dry. Door de instrumentale variëteit, van gitaar tot drumcomputer, en de bedwongen intensiteit zoals men die gewend is van de Wolf In Loveland-frontman, heeft het album een bijzonder randje gekregen.

Expositie OFF Rotterdam
Alsof dit niet reden genoeg is om zaterdag 17 januari een espresso te gaan drinken in de Posse Espressobar, is er ook de expositie OFF Rotterdam te bewonderen. OFF Rotterdam is het fotoboek en gelijknamige expositie van Marcel Kollen, vol foto’s die diep in de Rotterdamse rockscene duiken. De expositie bestaat uit foto’s van Rotterdamse muzikanten, waaronder J.W. Minnaard met zijn band Wolf In Loveland. De expositie geeft niet alleen een kijkje achter de schermen, maar toont tevens een tijdbeeld waarin het nieuwe elan van Rotterdam tot uitdrukking komt. Je kunt nooit eerder vertoond fotomateriaal van Marcel Kollen zien.

Vanaf dinsdag 13 januari is High and Dry te beluisteren via de 3voor12 luisterpaal en vanaf 17 januari via meerdere digitale muziekkanalen zoals Spotify en iTunes. Voor een impressie van het album kun je hier alvast de clip voor I Wish I Was A Healer bekijken, die is geproduceerd door de Rotterdamse filmmaker Daan Bunnik:

De titeltrack High & Dry:

Extra informatie:
Datum: Zaterdag 17 januari 2015
Locatie: Posse Espressobar, Veerlaan 13
Aanvang: 14.30 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie ga je naar de Facebook eventpagina van J.W. Minnaard.

Deze middag wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.

Popunie Music Support: Ivo Gleeman en Atlas and The Fox in De Machinist

Op woensdag 14 januari vindt de tweede singer/songwriteravond van het nieuwe jaar plaats in het café van De Machinist. Vanaf 21.00 uur zullen Ivo Gleeman en Kunstbende Zuid-Holland en Rotterdam Music Award-winnaar Atlas and The Fox eigen repertoire ten gehore brengen.

Ivo_Gleeman_Press_Rectangle_By_Sander_Nagel

Ivo Gleeman
De Rotterdamse singer/songwriter Ivo Gleeman vond de inspiratie voor zijn debuutalbum Lost Avenues vooral in de jaren die hij rondzwierf door Australië, Nieuw Zeeland en Amerika. Het leek dan ook vanzelfsprekend om dit album op te nemen in Los Angeles waar hij samenwerkte met het producerscollectief Superpop.Co. Zijn gitaarsongs zijn geworteld in de rock – Rory Gallagher, Kurt Cobain en Johnny Cash behoren tot zijn voorbeelden – en dragen zowel het gevoel van opwinding als ontheemding uit van iemand die ver van huis is.

Gleeman heeft zijn eigen powertrio maar speelt in De Machinist solo met gitaar en footdrums. Eerder speelde hij in het voorprogramma van onder andere Moke en Ellen ten Damme. Voor meer informatie over Ivo Gleeman, ga je naar zijn website.

Atlas and the FoxAtlas and The Fox
In 2014 won het jonge duo Atlas and The Fox niet alleen de Kunstbende Zuid-Holland, maar kregen zij ook een Rotterdam Music Award in de categorie Aanstormend Talent. Het duo bestaat uit schoolvrienden Tato Wesselo en Felix Bruyn (beide gitaar en zang). Tijdens de productie van een schooltheaterstuk ontdekten zij niet alleen dat zij samen nummers konden schrijven, maar ook dat hun stemmen op bijzondere wijze mengen en elkaar aanvullen.

Een voor de hand liggende vergelijking met Simon and Garfunkel wordt door hen weggewuifd; Atlas and the Fox zoekt het liever bij meer stevige rock- en bluesartiesten als Jimi Hendrix, John Mayer, Muddy Waters en Fink. Recentelijk voegde bassist/zanger Emil Klomberg zich bij het duo. Voor meer informatie over Atlas and The Fox, ga je naar hun website.

Programma januari t/m maart 2015
07 januari – Half Way Station en Fablewright
14 januari – Ivo Gleeman en Atlas and the Fox
21 januari – Mark Lotterman en Jan Booister
04 februari – Nancy Brick en Winterdagen
11 februari – Youri Lentjes en Gita Buhari
18 februari – Graveltown en Bregje Sanne Lacourt
04 maart – Herrek en White Eagle Jones
11 maart – Lenya en Tim Verhaal
18 maart – CATA en Eva Auad
25 maart – Book Of Eli en Rass Motivated

Het Rotterdamse agency Roots & Routes vult het programma aan met korte showcases van muziekleerlingen van het Albeda College.

De laatste woensdagen van januari, februari én 1 april worden verzorgd door ZanglesRotterdam Onstage: een verrassende avond met nieuw Rotterdams talent, gecoacht door de professionele zangdocenten van ZanglesRotterdam.nl.

Extra informatie:
Datum: woensdag 14 januari
Locatie: De Machinist, Willem Buytewechstraat 45
Aanvang: 21.00 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website van De Machinist.

Deze avond wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.