Muziekwebsite MusicFromNL en muzikantentijdschrift Bandcoach bundelen krachten

musicfromMusicFromNL en Bandcoach hebben onlangs de handen ineengeslagen en gaan nauw samenwerken. MusicFromNL is een grote Nederlandse website over muziek, Bandcoach een toonaangevend tijdschrift voor (band)muzikanten. Eerste stappen in de samenwerking zijn het uitwisselen van elkaars content en het samenvoegen van de abonnees.

In een tijd waarin mensen via diverse media informatie tot zich nemen en onderling uitwisselen past het uitstekend om een website en een tijdschrift samen te voegen. Door de samenwerking van MusicFromNL en Bandcoach ontstaat een uniek crossmediaal platform waar muzikanten en muziekliefhebbers elkaar ontmoeten en waar veel informatie valt te halen.

De samenwerking wordt nog in detail uitgewerkt en verder ontwikkeld, maar begint met het uitwisselen van elkaars unieke content zodat deze ontsloten wordt voor zowel de bezoekers van MusicFromNL als de lezers van Bandcoach. Op de website, in de nieuwsbrieven en in het tijdschrift.

Een belangrijke stap in de samenwerking is het vrijgeven van elkaars kanalen. Dat houdt in dat de abonnees van MusicFromNL Plus in de toekomst ook het tijdschrift Bandcoach ontvangen. Omgekeerd geldt dat abonnees van Bandcoach een MusicFromNL Plus-account en daarmee toegang tot alle informatie op de website krijgen.

De bundeling van een sterk online product en een sterk tijdschrift levert een krachtig crossmediaal product op dat veel te bieden heeft. Deze kruisbestuiving brengt muzikanten en muziekliefhebbers nog dichter bij elkaar. Het promoten en ontdekken van muziek in Nederland en de drive om Nederlandse en Belgische bands nog beter muziek te laten maken worden door de samenwerking van MusicFromNL en Bandcoach krachtig verbonden.

Voor meer informatie bezoek je de website van MusicFrom en de website van Bandcoach.

 

Re:Freshed Orchestra en Postmen nieuwe namen voor Werfpop

refreshed602977_406440339439528_1858501636_nOp zondag 14 juli vindt de 32e editie van Werfpop plaats in de Leidse Hout. Een viertal nieuwe namen zijn toegevoegd aan de line-up van het langstlopende festival in Leiden. Een van deze namen is niemand minder dan de succesvolle act Postmen en de Rotterdamse act Re:Freshed Orchestra.

Het eerste album Documents van Postmen kwam 15 jaar geleden uit. Destijds ging het album maar liefst 100.000 keer over de toonbank, maar werd daarna nooit meer bijgeperst. In 2004 gingen de bandleden uit elkaar, maar begin dit jaar werd besloten om in de oude bezetting Postmen nieuw leven in te blazen. Op 4 mei van dit jaar besloot platenmaatschappij Top Notch Documents weer uit te brengen. Een geweldige reden om deze legendarische band terug te brengen naar Werfpop.

The Re:Freshed Orchestra is een 16-koppig orkest, bestaande uit een mix van klassiek geschoolde en autodidactische muzikanten. Zij delen hun voorliefde voor funk, soul en hiphop, en brachten een hommage aan grootheden als Jay-Z, Quincy Jones en Guru’s Jazzmatazz. Dit swingende orkest zal niemand stil laten staan!

Ook zullen het Utrechtse drum ’n’ bass-collectief Black Sun Empire en de Utrechtse punk ‘n’ roll van John Coffey zorgen voor een feestje. Alvast in de stemming komen? Luister dan naar onderstaande Spotify playlist.

Extra informatie
Datum: Zondag 14 juli
Locatie: Leidse Hout, Leiden
Aanvang: nog niet bekend
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website of de Facebook pagina van Werfpop.