Maak kennis met de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2021 finalisten: Singer/songwriter!

Op zondag 19 september vindt de finale van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam in de categorie Singer/Songwriter plaats in Theater Zuidplein. Vanuit al het Rotterdams talent dat zich heeft aangemeld, hebben onderstaande vijf acts zich weten te plaatsen voor de finale. Weten wat je van de acts tijdens de finale kan verwachten? Lees dan snel verder en maak kennis met de finalisten uit de categorie Singer/Songwriter!

Albertine
Albertine is de gloednieuwe artiestennaam van de Rotterdamse musicus Yanna Albertine Pelser. Al improviserend verdiepte ze zich in jazz en wereldmuziek en heeft ze achter de schermen als singer/songwriter haar eigen nummers geschreven. Ze begeleidt zichzelf op de piano en door haarzelf uitgevonden unieke tokkeltechnieken op de altviool.⁠ De muziek van Albertine gaat over de ondraaglijke lichtheid van het bestaan, dierbaren verliezen, tegenslagen in de wind slaan, zelfvertrouwen winnen en allerlei andere alledaagse thema’s in het leven van een jonge vrouw in de stad.⁠

 

Avondwinkel

⁠Avondwinkel is er voor het begin van al je nachtelijke escapades. De stad gaat dicht, en je begeeft je in een ruimte die open gaat voor surrealistische ideeën. Dit is een ontdekkingstocht door het hooggebergte tussen je mind en de kieren van de realiteit.⁠

Rosann

⁠De muziek van Rosann is als de wind. Je kan erdoor worden geraakt of meegesleept, of je kan het aan je voorbij laten gaan. Nuchterheid en positiviteit zijn kenmerkende invalshoeken in de muziek van Rosann. Toonaangevend is het aansnijden van zware onderwerpen, niet vanuit een perspectief van ellende, maar vanuit een perspectief van hoop.⁠

Roi Soleil

Roi Soleil ontstond als afstudeervoorstelling op de opleiding Muziektheater aan Codarts. Het in goud gehulde alter ego is gebaseerd en geïnspireerd op Louis XIV (de zonnekoning) en kent een grootse grandeur. Dit queer personage vindt zijn inspiratie bij popiconen, drag en Franse geschiedenis en hun koningshuizen!⁠ Roi Soleil maakt popmuziek in theatrale setting in een meertalige mix van Frans en Engels. ⁠
 

Davina
“From the love for Jazz to Songwriting.”⁠ Davina’s liefde voor muziek begon op negenjarige leeftijd. Ze groeide op in Italië in een familie met authentieke muzieksmaak. Toen ze in 2016 aankwam in Nederland wijdde ze zich aan jazzmuziek aan Codarts. In 2018 begon Davina een nieuw hoofdstuk toen ze de drang voelde om eigen materiaal te schrijven en haar artistieke identiteit te ontdekken. ⁠
                                  Copyright foto’s: Jasper Mol (Bordoo Creations)

Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam
De Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam wordt georganiseerd door de Popunie en is dè muziekcompetitie voor muzikaal talent in Rotterdam. Alle finales worden in één weekend georganiseerd, op zaterdag 18 en zondag 19 september in Theater Zuidplein.

De finales en de publieksprijs
Jij kan er op zaterdag 18 en zondag 19 september bij zijn om jouw favoriete act te supporten! Tickets voor de finales gaan a.s. maandag 23 augustus vanaf 12:00 in de verkoop. Een kaartje kost €7,50, of koop ze via jouw favoriete artiest met korting voor €5,-. De artiest die met zijn of haar persoonlijke code de meeste kaartjes verkoopt, wint de publieksprijs!

Let op: vanwege de coronamaatregelen zijn de plekken in de zaal beperkt. Voor de finales van Bands, Singer/songwriter en Hiphop zijn er per finale 70 zitplekken beschikbaar. De finale van de categorie Producer vindt plaats zonder publiek. Meer info over de Publieksprijs voor Producer volgt snel!

Het finaleweekend ziet er als volgt uit:

Zaterdag 18 september:
Finale Producer
Start: 20:00
Finale Bands
Doors: 19:00 / Start: 19:30

Zondag 19 september:
Finale Singer/songwriter
Doors: 12:30 / Start: 13:00
Finale Hiphop
Doors: 19:00 / Start: 19:30

Alvast inluisteren voor de finales? Check de Spotify-playlist!

Voor meer info over de finalisten en de finale volg je de GPR op Instagram en Facebook! Of check de website van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam.

Datum: 19 september
Locatie: Theater Zuidplein, Gooilandsingel 95, 3083 DP 

De Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam wordt o.a. mede mogelijk gemaakt door Popunie, Sena Performers, Gemeente Rotterdam, Elise Mathilde Fonds en Stager.

Meer zoals dit

Open Call: Organiseer je eigen Popweek 2021 Special!

De Rotterdamse Popweek is door de Popunie in 2013 in het leven geroepen om de stad te verlevendigen en te laten zien hoe bruisend de popscene is. Na een coronaproof en verkorte editie in 2020, gaan we dit jaar door met weer een tiendaagse Rotterdamse Popweek! Noteer alvast de datum in je agenda; van vrijdag 29 oktober t/m zondag 7 november 2021. 

De Popweek is inmiddels uitgegroeid tot een tiendaags spektakel met 800 optredens op 225 events verspreid over 125 locaties in de hele stad.

Dit jaar vindt de enige week die tien dagen duurt plaats van vrijdag 29 oktober  t/m zondag 7 november. Hoe de Popweek er uit gaat zien hoor en lees je binnenkort, maar we kunnen alvast wel verklappen dat het een bruisende editie belooft te worden. Een editie waar we na de afgelopen tijd ook zeer naar uitkijken!

Maak ook onderdeel uit van De Popweek!
Om nieuwe makers en organisatoren ook te stimuleren, nodigen we iedereen uit om een creatief initiatief te bedenken om Rotterdam als popstad mee te verrijken. Het event moet dan in Rotterdam plaatsvinden tussen vrijdag 29 oktober en zondag 7 november.

De Popunie stelt een bedrag van € 1.000,- beschikbaar waarmee jij je eigen Popweek Special mag organiseren. Je kunt hierbij denken aan:

– een te gekke avond met je favoriete bands (met eventueel daarbij een livestream)
– de beste singer/songwriters van Rotterdam in een hippe locatie
– een hiphop-event met upcoming artists

Wil jij iets organiseren, maar heb je hier geen of te weinig budget voor? Stuur jouw creatieve idee in en wie weet komt jouw idee tot leven in de leukste week van het jaar!

Beschrijf in je conceptplan:
– je idee inclusief uitvoering locatie
– jezelf/de organisatie d.m.v. een cv / portfolio
– de begroting
– stuur eventueel beeldmateriaal / bronnen van wat je wilt maken of eerder hebt gemaakt

Bedenk iets dat binnen 10 weken, met de eventuele nog geldende coronaregels in gedachte, te realiseren is en een mooie toevoeging is aan de Rotterdamse Popweek en waar je de bijdrage van € 1.000,- specifiek voor wilt gebruiken.

Stuur uiterlijk 16 september jouw idee in naar: info@popunie.nl

Copyright foto: Brian van Rensen (WatWatIs in Grounds)