Maak kennis met de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2021 finalisten: hiphop!

Op zondag 19 september vindt de finale van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam in de categorie Hiphop plaats in Theater Zuidplein. Vanuit al het Rotterdams talent dat zich heeft aangemeld, hebben onderstaande vijf acts zich weten te plaatsen voor de finale. Weten wat je van de acts tijdens de finale kan verwachten? Lees dan snel verder en maak kennis met de finalisten uit de categorie Hiphop!

Jahma
Jahma is geboren en getogen in Rotterdam-Zuid en muziek is hem met de paplepel ingegoten. Op zijn 13e begon hij met teksten schrijven en op zijn 15e nam hij daadwerkelijk zijn eerste track op. Inmiddels maakt hij niet alleen zelf muziek, hij heeft vorig jaar ‘sow2island’ opgezet en hoopt daarmee jonge rappers te kunnen begeleiden.⁠


YASZ Base
YASZ Base is een 24-jarige vrouwelijke artiest die opgroeide in Rotterdam en al vijf jaar bezig is met het maken van diverse stijlen muziek. Ze is een echte ‘allround artist’ die op hiphop, trap, R&B, pop, house en soul te horen is. Naast teksten schrijven en muziek maken is YASZ Base ook een danseres die graag het hele plaatje levert bij een show. Stap in de dimensie van YASZ Base en maak kennis met haar verhaal!⁠

 

Bob Spanish
Bob Spanish is een gepassioneerd tekstschrijver die in z’n element is wanneer zinnen en ritme elkaar kruisen. Geïnspireerd door oude Nederhop-legendes pakte hij in zijn tienerjaren zelf de pen en concludeerde al snel dat dit helemaal zijn ding is. Tot op de dag van vandaag wordt alledaagse inspiratie uitgewerkt op een kladblok en omgezet in punchlines en in storytelling tracks.⁠

 

Jephán The One
Jephán The One is een 27-jarige Surinaamse artiest uit Rotterdam. Ondanks zijn erg uiteenlopende stijlen en sounds is hij toch echt één artiest, vandaar ook de naam. ⁠Hij is al geruime tijd actief en dit is goed aan zijn werk te horen. Jephán’s tracks gaan over z’n persoonlijke ervaringen, gedachtes en het leven; altijd recht uit het hart.⁠

 

Dripple6ix
Dripple6ix a.k.a. Drip Daddy is een 21-jarige artiest uit Rotterdam-Zuid. Op zijn 19e besloot hij te stoppen met school en zich volledig te focussen op muziek, ook al was hij pas enkele maanden bezig met muziek maken. Het was voor hem gelijk alsof hij z’n roeping had gevonden en liet er dus geen gras over groeien. In zijn muziek gaat hij van het ene uiterste naar het andere. Dripple6ix houdt niet van labels geven, maar hij heeft daadwerkelijk last van zogeheten mixed-personalities. Vandaar ook zijn genre: Bipolaire Hip-Hop. ⁠


Copyright foto’s: Jasper Mol (Bordoo Creations
)

Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam
De Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam wordt georganiseerd door de Popunie en is dè muziekcompetitie voor muzikaal talent in Rotterdam. Alle finales worden in één weekend georganiseerd, op zaterdag 18 en zondag 19 september in Theater Zuidplein.

De finales en de publieksprijs
Jij kan er op zaterdag 18 en zondag 19 september bij zijn om jouw favoriete act te supporten! Tickets voor de finales gaan a.s. maandag 23 augustus vanaf 12:00 in de verkoop. Een kaartje kost €7,50, of koop ze via jouw favoriete artiest met korting voor €5,-. De artiest die met zijn of haar persoonlijke code de meeste kaartjes verkoopt, wint de publieksprijs!

Let op: vanwege de coronamaatregelen zijn de plekken in de zaal beperkt. Voor de finales van Bands, Singer/songwriter en Hiphop zijn er per finale 70 zitplekken beschikbaar. De finale van de categorie Producer vindt plaats zonder publiek. Meer info over de Publieksprijs voor Producer volgt snel!

Het finaleweekend ziet er als volgt uit:

Zaterdag 18 september:
Finale Producer
Start: 20:00
Finale Bands
Doors: 19:00 / Start: 19:30

Zondag 19 september:
Finale Singer/songwriter
Doors: 12:30 / Start: 13:00
Finale Hiphop
Doors: 19:00 / Start: 19:30

Alvast inluisteren voor de finales? Check de Spotify-playlist!

Voor meer info over de finalisten en de finale volg je de GPR op Instagram en Facebook! Of check de website van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam.

Datum: 19 september
Locatie: Theater Zuidplein, Gooilandsingel 95, 3083 DP 

De Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam wordt o.a. mede mogelijk gemaakt door Popunie, Sena Performers, Gemeente Rotterdam, Elise Mathilde Fonds en Stager.

Meer zoals dit

Nationaal Podiumplan nu ook opengesteld voor popmuziek!

Begin juni werd het Nationaal Podiumplan succesvol geïntroduceerd voor jazz en wereldmuziek. Podia en musici die samen een concert overeenkwamen konden rekenen op een extra financiële ondersteuning voor het concert. In drie maanden tijd hebben zich bijna 800 musici, meer dan 300 formaties, bijna 150 podia en 190 shows aangemeld. Per 1 september is het genre waarvoor aangevraagd kan worden verruimd met popmuziek!

Anita Verheggen bestuurslid van Stichting Nationaal Podiumplan en lid van de Raad van Aangeslotenen van Sena: “Geweldig om te zien dat het systeem werkt en dat er zo een behoefte aan was. Een groot informeel podium circuit wordt zichtbaar bij beleidsmakers en musici hoeven geen dief van hun eigen portemonnee meer te zijn als ze daar gaan optreden. De podia op hun beurt hoeven zich niet meer te schuldig te voelen als ze de artiest maar een beperkte gage kunnen bieden, nu die gage wordt aangevuld.”

Nu ook popmuziek
Per 1 September wordt het genre waarvoor aangevraagd kan worden verruimd met popmuziek. Dus vanaf die datum kunnen ook popformaties en poppodia zich aanmelden om in aanmerking te komen. Will Maas voorzitter van de Ntb (de vakgroep muziek van de Kunstenbond) en zelf professioneel popmuzikant: “Je wordt elk jaar wel een paar keer gebeld om te spelen op dat podium of in die muziekkroeg waarvan je weet dat hij te weinig geld voor je heeft, maar tegelijkertijd gun je het hem en wil je er zelf graag spelen. Dat die plekken waar popmuziek gespeeld wordt nu ook in aanmerking komen is ronduit geweldig. Zeker nu nog steeds zoveel onmogelijk blijft bij juist de grote evenementen.”

Het basisconcept
Het Nationaal Podiumplan (NPP) voorziet hierbij in een regeling zonder uitgebreide aanvraagprocedures. Het NPP kan de gage voor een concert van de musicus aanvullen tot de actuele gagenorm van €265,-. Dit is mogelijk zodra een podium dat is geregistreerd bij het NPP zelf minimaal de helft van deze gagenorm als bedrag voor het concert inlegt.

De overeenkomst tussen het podium en de band vormt hierbij de basis. Wanneer hierin is vastgelegd dat voor het optreden een minimale gage van €132,50 per musicus van toepassing is (50% van de gagenorm) en het voldoet verder aan alle voorwaarden, dan reserveert het NPP voor dit concert een toekenning van €132,50 per musicus.*

Nadat het optreden heeft plaatsgevonden volgens de NPP voorwaarden, wordt de reservering door het NPP rechtstreeks op de bankrekening van de musicus overgemaakt.
* (Momenteel komen alleen muziekformaties van maximaal vijf leden in aanmerking)

Do-It-Yourself
Naast de financiële ondersteuning van concerten is er voor popmusici ook de mogelijkheid financiële ondersteuning te krijgen tot €5.000,- om zelf een podium op te richten. Hiervoor dient de initiatiefnemer een plan in te dienen bij het bestuur van Stichting Nationaal Podiumplan.