Maak kennis met de GPR finalisten uit de categorie singer/songwriter!

Op zondag 20 september vindt de finale van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam in de categorie Singer/Songwriter plaats in New Grounds. Vanuit al het Rotterdams talent dat zich heeft aangemeld, hebben onderstaande vijf acts zich weten te plaatsen voor de finale. Weten wat je kan verwachten als je meekijkt tijdens de livestream? Lees dan snel verder en maak kennis met de finalisten uit de categorie Singer/Songwriter!

Nana M. Rose 
Nana M. Rose schrijft prachtige, intieme pianoballads, gedragen door haar heerlijke stem. Papercut Magazine omschreef Nana als “Laura Marling-achtige vocalen begeleid door de gepassioneerde ziel van Jeff Buckley”. Haar liedjes doen denken aan Adele’s meeslepende stijl en hebben een dromerige, filmische flair die je herinneren aan Lana del Rey. Als kind begon Nana viool te spelen, waarvan de klassieke invloed nog steeds tot uiting komt in haar zorgvuldig gemaakte melodieën en arrangementen.

Naomi Snell
Naomi Snell groeide op in de wereld van klassieke muziek en begon op jonge leeftijd met viool en piano lessen. Dit was ook het moment dat ze kleine liedjes op de piano begon te componeren. Op haar zestiende leerde ze zichzelf gitaar spelen en zingen. Waarnaar ze serieuzer werd in het nastreven van een muziekcarrière. Zo trad ze in 2015 voor het eerst op bij De Wereld Draait Door vanwege haar auditie bij de De beste singer/songwriter van Nederland.⁠

Na haar eerste nummer Soon Enough is de tweede single Gaslight eind mei uitgebracht, waarvan in het najaar nog een videoclip online komt.

LUCAS 
Lucas schrijft over de menselijke noodzaak en zoektocht naar affectie, vertaald in androgyne, futuristische klanken als poëtische dreampop. Met eerlijkheid en kwetsbaarheid probeert hij een utopia van sociale inclusiviteit te schetsen. Invloeden als MEROL, Spinvis, Annie M.G. Schmidt, maar ook buitenlandse acts als Kindness, Sufjan Stevens en Christine & The Queens zijn terug te horen en zorgen voor innovatieve en relevante muziek.


Liza Weald 
Liza Weald is een verhalenvertelster binnen het dreamfolk-genre. Onder begeleiding van haar band zal ze het podium vullen met een hoop sfeer en liedjes die zowel mysterieus als kalm zijn. In haar muziek tracht ze haar vallen en opstaan luchtig onder woorden te brengen en ook het verhaal van zij die om haar heen staan te laten weerklinken. Op dit moment schrijft Liza Weald aan haar debuutalbum, waarvan de eerste single Take You Home uitkwam in mei. Voor fans van o.a. Fleet Foxes, Simon & Garfunkel en Bear’s Den.

Rum For Breakfast
Rum For Breakfast is ontstaan vanuit een bescheiden ochtendritueel tijdens een surfvakantie in Panama; een after-surf ontbijtje met havermout, banaan, melk én een goede scheut rum. Wat voor muziek je kunt verwachten? Een mengeling van folk en r&b, met een melancholische ondertoon. Laid-back, maar met een boodschap.⁠

Copyright foto’s: Jasper Mol (Bordoo Creations)

New Grounds 
De finale van Singer/Songwriter vindt plaats op een gloednieuwe locatie! De locatie is zó nieuw, dat hij zelfs nog geen naam heeft. Omdat het de kersverse locatie van Grounds is, hebben we hem voor nu New Grounds gedoopt. Wel zo toepasselijk voor alle jonge, frisse Rotterdamse acts die hier te ontdekken zullen zijn op zondagmiddag 20 september tijdens de finale van Singer/Songwriter.

Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam

De Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam wordt georganiseerd door de Popunie en is dè muziekcompetitie voor muzikaal talent in Rotterdam. Alle finales worden in één weekend georganiseerd, op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 september.

Alvast inluisteren voor de finales? Check de Spotify-playlist!

Voor meer info over de finalisten, de finale en de livestream volg je de GPR op Instagram en Facebook! Of check de website van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam.

Datum: zondag 20 september
Locatie: New Grounds, 
Adres: s-Gravendijkwal 58B, Rotterdam
Facebook event
Livestream tickets

De Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam wordt o.a. mede mogelijk gemaakt door Popunie, Sena Performers, Gemeente Rotterdam, VSBfonds en Stager.

Baroeg Open Air 2020 gaat door als online festival

Een dikke maand geleden liet de organisatie van vaste Popunie Live partner Baroeg Open Air weten dat het festival verplaatst wordt naar 11 september 2021 vanwege de overheidsmaatregelen rondom Covid-19. Om de oorspronkelijke datum van zaterdag 12 september 2020 niet helemaal ongemerkt voorbij te laten gaan, gaat BOA 2020 nu alsnog door in de vorm van een online evenement!


Op 12 september 2020 streamt Baroeg non-stop muziek met live shows van bands die dit jaar zouden spelen op de BOA Talent Stage of bij de Plee Sessies. Skapiche?!, All Doomed, De Dood, Menacer, Paterzonen en Deathisfaction zullen die dag via de livestream te zien zijn.

Op momenten dat er geen band speelt, krijg je te maken met Baroeg-dj’s en gastdraaiers, waaronder dj’s Gareth (a.k.a. DJ Thrasher van PRSPCT) en Okkie (o.a. columnist voor de Popunie). Zij serveren onder meer stevige festivalbangers die bij een van de vorige dertien BOA-edities het Zuiderpark deden beven. Ook is vaste Baroeg Open Air presentator, Deef de Kanarie, aanwezig om de boel aan elkaar te praten.

Het online festival is op 12 september van 12:00 tot 23:00 uur gratis te volgen via het Twitch account van Baroeg: www.twitch.tv/baroeg