Maak impact: Een traject voor creative makers

Ben jij een ambitieuze creatieve maker (uitvoerend of programmamaker) en wil je dit jaar professionele vervolgstappen maken? En wil je samen met andere toffe makers onderdeel zijn van een nieuwe lichting en van scherpe coaches leren? Dan is het IMPACT- traject van Maak Impact misschien wel wat voor jou! 


Impact Traject
Tijdens het IMPACT traject zet je vervolgstappen in je carrière en krijg je handvatten om je creativiteit en je onderneming te professionaliseren. Onderdelen zoals conceptontwikkeling, financiering, productie, werkruimte, netwerk, presentatiemomenten en marketing komen aan bod.

Als deelnemer schrijf je een plan met individuele ontwikkelingsdoelen dat als leidraad dient gedurende het traject. IMPACT zet hun expertise in en werkt gedurende het traject samen met jou aan jouw doelen.

FASE 1

In Fase 1 ligt de nadruk op het uitbreiden van je kennis en netwerk. Je wordt ondersteund bij de ontwikkeling van je concept, leiderschap en het uitbreiden van je professionele netwerk. Het programma bestaat uit collectieve workshops, coachingsessies, netwerkactiviteiten en presentatie momenten (indien mogelijk vanwege Covid). En je krijgt toegang tot repetitie en presentatieruimte.

Fase 1 doorloop je gezamenlijk met de andere makers. Aan het einde van Fase 1 bekijk je met IMPACT samen of Fase 2 ook wat voor jou is.

FASE 2

Fase 2 is het verdiepend vervolgprogramma met individuele ontwikkelingstrajecten en kleine producties. Je wordt hierbij ondersteund bij het behalen van je persoonlijke leerdoelen, het schrijven van plannen en aanvragen, ontwikkelingsgericht produceren en professionaliseren van je organisatie. Voor deelname aan Fase 2 geldt een selectieprocedure op basis van meerwaarde, potentie en beschikbaarheid.

Aanmelden kan vanaf dinsdag 30 maart tot maandag 19 april 2021. Klik hier voor het aanmeldformulier.

IMPACT wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Rotterdam en Islemunda, podium van Ijsselmonde

De Kroepoekfabriek opent de deuren op 22, 23 en 24 april

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft door heel Nederland poppodia, theaters, monumenten en musea geselecteerd om deel te nemen aan het ‘Testen voor Toegang’-traject. Poppodium De Kroepoekfabriek in Vlaardingen is het enige poppodium in de regio dat deelneemt en gedurende drie dagen in april de deuren mag openen.

Testen voor Toegang is een experiment van Stichting Open Nederland om middels negatieve coronatesten uit speciale teststraten bezoekers toegang te verschaffen tot evenementen. Tegelijkertijd, maar losstaand van Testen voor Toegang, experimenteert collectief Fieldlab momenteel in Utrecht met een heropening van de horeca, na eerdere evenementen te hebben georganiseerd. Als enige in de wijde omtrek mag het Vlaardingse poppodium De Kroepoekfabriek open. Hierdoor vinden er op donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 april een drietal concerten plaats.

The Vices & Michaël Gabriël
Hoewel het programma deels nog in de maak is, verwelkomt De Kroepoekfabriek (KF) op vrijdag 23 april in elk geval de nieuwe britpopsensatie van Nederland: The Vices. De band is niet meer weg te slaan van Kink FM en 3FM, veroverde de Popronde en Eurosonic, opende voor Yungblud en tourde door Engeland. Shows van de band in poptempels Doornroosje, Hedon en Vera zijn stijf uitverkocht. Het concert in De KF vormt daarmee een zeer exclusieve toevoeging aan een uitverkochte agenda en is dé buitenkans om de band alsnog live te zien in de intieme zaal van De KF.

De dag ervoor, op donderdag, brengt Michaël Gabriël zijn nieuwe ep Het Zit Wel Snor uit middels een liveshow. De Vlaardingse rapper heeft zeven nieuwe tracks op zak en timmert hard aan een muzikale carrière.

cc: Martijn Vonk

 

Het programma voor zaterdag 24 april wordt spoedig bekend gemaakt. Houd hiervoor de website in de gaten van De Kroepoekfabriek.

Testen voor Toegang
Voor bezoekers geldt dat zij zich vooraf gratis maar verplicht laten testen in een speciale teststraat in hun omgeving, ook als zij al gevaccineerd zijn. Dit gebeurt op vertoon van een ticket voor het concert en maximaal 24 uur voor aanvang. Bij de ingang van De Kroepoekfabriek laten bezoekers naast hun ticket de negatieve testuitslag zijn middels de CoronaCheck-app.

Bezoekers kunnen een testafspraak maken op testenvoortoegang.nl. De teststraten in kwestie zijn overigens andere straten dan de reguliere GGD-teststraten. Negatieve testuitslagen van de GGD-locaties gelden dan ook niet als geldig testbewijs.

Ondanks dat de toegang voorbehouden is aan personen met een negatieve testuitslag, worden wel alle voorschriften van het RIVM gevolgd en gaat het om drie zitconcerten op 1,5m afstand, met een beperkte capaciteit.

Kaarten voor The Vices, Michaël Gabriël en spoedig ook het derde concert zijn te verkrijgen op de website van De Kroepoekfabriek.