De Kroepoekfabriek opent de deuren op 22, 23 en 24 april

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft door heel Nederland poppodia, theaters, monumenten en musea geselecteerd om deel te nemen aan het ‘Testen voor Toegang’-traject. Poppodium De Kroepoekfabriek in Vlaardingen is het enige poppodium in de regio dat deelneemt en gedurende drie dagen in april de deuren mag openen.

Testen voor Toegang is een experiment van Stichting Open Nederland om middels negatieve coronatesten uit speciale teststraten bezoekers toegang te verschaffen tot evenementen. Tegelijkertijd, maar losstaand van Testen voor Toegang, experimenteert collectief Fieldlab momenteel in Utrecht met een heropening van de horeca, na eerdere evenementen te hebben georganiseerd. Als enige in de wijde omtrek mag het Vlaardingse poppodium De Kroepoekfabriek open. Hierdoor vinden er op donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 april een drietal concerten plaats.

The Vices & Michaël Gabriël
Hoewel het programma deels nog in de maak is, verwelkomt De Kroepoekfabriek (KF) op vrijdag 23 april in elk geval de nieuwe britpopsensatie van Nederland: The Vices. De band is niet meer weg te slaan van Kink FM en 3FM, veroverde de Popronde en Eurosonic, opende voor Yungblud en tourde door Engeland. Shows van de band in poptempels Doornroosje, Hedon en Vera zijn stijf uitverkocht. Het concert in De KF vormt daarmee een zeer exclusieve toevoeging aan een uitverkochte agenda en is dé buitenkans om de band alsnog live te zien in de intieme zaal van De KF.

De dag ervoor, op donderdag, brengt Michaël Gabriël zijn nieuwe ep Het Zit Wel Snor uit middels een liveshow. De Vlaardingse rapper heeft zeven nieuwe tracks op zak en timmert hard aan een muzikale carrière.

cc: Martijn Vonk

 

Het programma voor zaterdag 24 april wordt spoedig bekend gemaakt. Houd hiervoor de website in de gaten van De Kroepoekfabriek.

Testen voor Toegang
Voor bezoekers geldt dat zij zich vooraf gratis maar verplicht laten testen in een speciale teststraat in hun omgeving, ook als zij al gevaccineerd zijn. Dit gebeurt op vertoon van een ticket voor het concert en maximaal 24 uur voor aanvang. Bij de ingang van De Kroepoekfabriek laten bezoekers naast hun ticket de negatieve testuitslag zijn middels de CoronaCheck-app.

Bezoekers kunnen een testafspraak maken op testenvoortoegang.nl. De teststraten in kwestie zijn overigens andere straten dan de reguliere GGD-teststraten. Negatieve testuitslagen van de GGD-locaties gelden dan ook niet als geldig testbewijs.

Ondanks dat de toegang voorbehouden is aan personen met een negatieve testuitslag, worden wel alle voorschriften van het RIVM gevolgd en gaat het om drie zitconcerten op 1,5m afstand, met een beperkte capaciteit.

Kaarten voor The Vices, Michaël Gabriël en spoedig ook het derde concert zijn te verkrijgen op de website van De Kroepoekfabriek.

Michaël Gabriël: ep-release ‘Het Zit Wel Snor’
Donderdag 22 april
Aanvang: 19.30u
Kaartjes á €5 bestel je hier.

The Vices
Vrijdag 23 april
Aanvang: 19.30u
Kaartjes á €10 bestel je hier.

Kickoff Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam met een speciale Meet The Pro sessie

Ben jij klaar voor de volgende stap in je carrière? Het traject van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam (GPR) gaat weer beginnen! De GPR is de door Popunie georganiseerde muziekcompetitie voor alle Rotterdamse Bands, Singer/Songwriters, Hiphop en Producer acts. De inschrijvingen gaan op donderdag 15 april open en het traject wordt gelanceerd met een speciale Meet The Pro x GPR sessie!

Meet The Pro x GPR sessie: ‘Hoe presenteer je jezelf aan professionals’
Als kickoff van de GPR staat er een speciale online Meet The Pro sessie op de planning. Tijdens de sessie ‘Hoe presenteer je jezelf aan professionals’, die opgenomen is in New Grounds, krijg je allerlei info van GPR demojuryleden Ricardo Jupijn, Aniek de Rooij en Mark Ritsema. Host Martijn Crama zorgt ervoor dat dit panel tips geeft die je kunnen helpen voorbereiden op het inschrijven voor het GPR traject, maar ook om jouw act sowieso beter te kunnen presenteren aan professionals in de muziekbizz!

Wil jij o.a. weten waar er door de demojury op wordt gelet? Wat de do’s en don’ts zijn? Hoe je opvalt met jouw biografie en imago en waar je op moet letten bij het insturen van je muziek? Check dan gratis de online Meet The Pro sessie op donderdag 15 april om 19:00 voor antwoord op deze vragen en nog veel meer waardevolle tips!

Het Meet The Pro Panel:

Ricardo Jupijn
Als oprichter en hoofdredacteur van The Daily Indie is Ricardo Jupijn sinds 2010 zeven dagen per week bezig met het muziekplatform. Daarnaast is hij actief als gitarist in de Rotterdamse band Anemone, waarmee hij onder meer aan Popronde meedeed, op Motel Mozaique en als support van Triggerfinger speelde. Onder de noemer Bandprofeet helpt Ricardo acts en muzikanten op promotioneel terrein.

Aniek de Rooij a.k.a. Alberta Balsam
Alberta Balsam is een producer, dj en live act. De sound van haar producties is sterk geworteld in IDM, experimental acid, beukende techno en electro. Gemaakt met klassieke drum machines en overgoten met lagen van ingewikkelde harmonieën en 303 baslijnen.

Hoewel ze zich voornamelijk richt op livesets en producties, worden haar dj-sets gekenmerkt door eclectische en gedurfde trackselecties, variërend van harde techno, electro en fuzzy acid tot warme en dromerige ambient. Alberta Balsam speelde live op events als Modular Festival, REC.Festival, Grasnapolsky en ADE. Leuk weetje: als muzikant in het duo DOOXS won Aniek zelf de GPR 2015!

Mark Ritsema
Sinds de jaren 80 is zanger, gitarist, songwriter, schrijver en journalist Mark Ritsema frontman van Spasmodique, de legendarische Rotterdamse band die nog steeds actief is. Zo verscheen hun laatste album Six in 2016, gevolgd door een uitgebreide tournee. Daarnaast speelt en maakt hij albums met uiteenlopende acts als het Europese folkduo Polar Twins, de jaren 80 post-punk bands Minny Pops en Mecano Un-Ltd en de door hemzelf geïnitieerde jazzband Roxy Jazz Music. Als singer/songwriter leidde hij eigen bands en projecten als Raskolnikov (jaren nul) en Nightporter (2007).

Als (muziek)journalist schrijft en schreef hij voor onder andere Lowlands Festival, Uit Agenda, Havenloods, Route du Nord en Muziekweb.

Sinds 2019 is Mark ook de vaste muziekprogrammeur van het Rotterdamse muziekcafé Dizzy. Als muziekprogrammeur was hij eerder verantwoordelijk voor de muziekprogramma’s van het Rotterdamse kunstenfestival Route du Nord (2010-2018) en het World Port Buskers Festival (2017-2019). Daarnaast verzorgde hij het singer/songwritersprogramma in De Machinist (2015-2017).

Zowel in zijn eigen werk als in muziek van anderen zoekt Ritsema expressie, eerlijkheid en urgentie. Stijlaanduidingen zijn er hooguit voor het gemak, maar het komt allemaal uit dezelfde creatieve vijver.

Meet The Pro: 
Meet The Pro is gericht op het stimuleren van het cultureel ondernemerschap in de popsector. Er vinden meerdere Meet The Pro sessies per jaar plaats, georganiseerd door de Popunie op verschillende plekken in Rotterdam. Check ook de site om te zien welke onderwerpen er al zijn behandeld én lees alle verslagen van voorgaande sessies.

Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam
Meer over het traject van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam volgt snel. Stay tuned!