Luisteragenda februari 2018

Rotterdam bruist van de toffe live concerten! Om al dit enthousiaste en vaak nog onbekende talent overzichtelijk te promoten, heeft de Popunie een luisteragenda samengesteld in de vorm van een podcast.

Host en tevens muzikant Chris Anderson presenteert de podcast en vertelt waar en wanneer de diverse acts optreden. De lijst is samengesteld uit louter Rotterdamse acts die in februari optreden in de stad.

Dus wil je uit in Rotterdam en heb je zin in livemuziek van eigen bodem? Check dan de Popunie Luisteragenda hieronder! Kijk in de Popunie Agenda voor meer informatie over deze events.

Onder de podcast de tracklist en uitgebreide informatie per act.

Tracklist

 1. Bonne Aparte – Young

  Wie bedacht heeft dat die gasten van de Rotterdamse band Bonne Aparte los mogen lopen moet even op het matje worden geroepen, aldus Noisey. Een potje herrie waar je U tegen zegt. Op vrijdag 2 februari komt hun nieuwe album Scalps uit en dat presenteren ze in V11. In het voorprogramma staat Wolvon. De avond begint om 21.00u en de entree bedraagt €6,50 inclusief servicekosten.

 2. Jesus Evil Highway – Tell Me Something I Don’t Know

  Ook al beschouwd Jesus Evil Highway de koude klei van Rotterdam-West als hun thuis, de wortels van hun muziek liggen heel ergens. Met hun donkere cocktail van pre-war western swing, oldtime mountain music, outlaw & hillbilly country en bluegrass afgetopt met een vleug rauwe rockabilly, bouwen de vier country-pickin’ cityslickers van Jesus Evil Highway sinds enige jaren gestaag aan een repertoire dat voornamelijk bestaat uit eigen composities aangevuld met een uitgelezen selectie vergeten goud en andere juweeltjes. Op zondag 4 februari staat de band in muziekcafé HalfWatt. De inloop is vanaf 16.30u en de toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt uiteraard op prijs gesteld.

 3. Beau Zwart – Shadows In My Mind (ft. Sykes)

  Klassiek geschoold pianist, dj en producer Beau Zwart ademt muziek en kent zijn klassiekers. Zijn live sets zijn doordrenkt met funky basslines, warme vocalen en soulvolle keys en bestrijken een breed spectrum aan elektronische muziek variërend van house en disco tot hiphop en UK bass. Op donderdag 8 februari dropt Beau zijn kersverse ep Shadows In My Mind in BIRD. De show begint om 22.00u en de entree is gratis.

 4. Gravel Town – Got To Go (La Cancion Del Diablo)

  The American Roadshow presenteert de beste Amerikaans klinkende acts uit Nederland. Op vrijdag 9 februari staan Gravel Town en Half Way Station op het programma in de Bergsingelkerk. Gravel Town staat voor rauwe, authentieke en eerlijke muziek ’that cuts like a knife and brings you back to the country, rock & americana’ van de laatste decennia. Het nummer Got To Go (La Cancion Del Diablo) komt van het album Live Uit LLoyd 2016. De avond begint om 20.00u en de entree bedraagt een tientje. Bezoekers die hun kaartje in de voorverkoop halen, krijgen op de avond een gratis consumptie. Meer informatie hierover en hoe een kaartje te bestellen is te lezen in het Facebookevenement.

 5. Dichter – Voor Ons

  Het Nederlandse hiphop-landschap verandert sneller dan een Formule-1 rit van Max Verstappen. Zodra je een trend in de smiezen hebt, schieten er weer twee of drie langzij. De Rotterdamse rapper en producer Dichter is wat dat betreft een uitzondering. De in Ethiopië geboren Ferewe van Vugt staat juist bij heel veel dingen stil. Hiphop is voor hem het medium om verbanden tussen kunst, maatschappij en filosofie dieper te verkennen. Op vrijdag 9 februari presenteert Dichter de nieuwe ep Van Mij, Aan Jou, Voor Ons in V11. “De ep is in pure creatieve vrijheid gemaakt. De nummers hebben als grondslag een creatieve vrijheid: waarin ik mij niet laat sturen door de tijdgeest, het land waarin ik leef en werk, de luisteraar, hypes of trends”, licht Dichter toe. De V11 is vanaf 21.00u open en kaarten a €7,50 inclusief servicekosten zijn te verkrijgen via de website van Rotown. De supports worden verzorgd door Sammie Sedano en BrandWerk.

 6. Mark Du Mosch – Firefly

  Het Rotterdamse Clone Records is een winkel en platenlabel in één. In 1995 begonnen als specialist op het gebied van elektronische dansmuziek, maar inmiddels kun je er ook terecht voor jazz, soul, funk en zelfs wat klassiek. Naast de winkel in Station Hofplein is er ook een online store en worden er dagelijks bestellingen verzonden naar muziekliefhebbers over de hele wereld. Met een constante aanvoer van nieuwe muziek is er altijd wel een fijn plaatje te vinden als je even binnen loopt. Clone Records organiseert ook regelmatig label nights met artiesten uit eigen stal. Op vrijdag 16 februari is het de beurt aan DJ Stingray, Mark Du Mosch (live), Steve Motto en RAFF in BAR. De Clone Label Night begint om 23.00u en de entree bedraagt €10.

 7. NoizBoiz – Links/Rechts

  Het is eindelijk zover! Het nieuwe album van NoizBoiz ziet bijna het licht. Dit zal op zaterdag 17 februari groots worden gevierd in samenwerking met Milky Way Crew. Nationale en internationale bevriende artiesten zullen deelnemen aan de thuiswedstrijd van de Rotterdamse groep in Annabel. Grime-godfather Wiley, Ronnie Flex, Zwart Licht, DJ Maximumbbk, Wakeem & T. Dutty, Gomes, Team Oullie, DJ Abstract, StayFun en Jill Ann komen het feestje hard meevieren. De deuren gaan tegen middernacht open. Reguliere tickets kosten €15 en ‘early birds’ betalen slechts tien euro.

 8. Dax – The Bear

  Met Homegrown ontdek je in een ongedwongen sfeer (met een biertje erbij!) hét geluid van morgen. De beste jonge, muzikale talenten uit Rotterdam (en verder) staan op het BIRD-podium om hun toekomstmuziek te laten horen. Op donderdag 22 februari presenteert indiefolk singer-songwriter Dax haar debuutalbum My Bubble Is Kind Of A Mess. Verwacht autobiografische teksten, zonder filter en bovenal eerlijk. Misschien af en toe wel iets té eerlijk. Sommige songs zijn ontstaan vanuit gedichten, andere komen voort uit ophopende gedachten. Je kunt de chaos zien ontstaan, voelen groeien, tot de bom ontploft en de rust vervolgens wederkeert. Zoals altijd bij Homegrown begint het optreden om 22.00u en is de entree gratis.

POPnl en VNPF presenteren De Waarde van Pop 2.0

Met een panel tijdens de conferentie van het Eurosonic Noorderslag festival presenteerden Stichting POPnl en VNPF de publicatie De Waarde van Pop 2.0. De eerste editie van De Waarde van Pop 2.0 werd op 18 januari uitgereikt aan wethouder Cultuur van Groningen Paul de Rook tijdens het panel Presentatie Handreiking Waarde van Pop 2.0.

Deze publicatie is een handreiking voor wethouders, raadsleden en ambtenaren en biedt daarmee achtergrond, perspectief en handvatten voor een aantrekkelijk, duurzaam en onderscheidend popbeleid waar zowel burgers en muzikanten als gemeente, overheid en horeca van profiteren.

De Waarde van Pop 2.0 geeft aan de hand van vier maatschappelijke waarden uitleg op welke wijze popmuziek van waarde is en kan zijn voor gemeenten, horeca en burgers. Met de publicatie roept de popsector de gemeentelijke overheden op om kennis te nemen van deze maatschappelijke waarden die de sector biedt en wat deze hen kan opleveren. Daarbij worden wethouders, raadsleden en ambtenaren uitgenodigd om samen te werken aan een vruchtbaar gemeentelijk popklimaat.

De Waarde van Pop 2.0 is de opvolger van De Waarde van Pop uit 2013. Hier kun je de PDF-versie downloaden. Fysiek exemplaar bestellen kan via e-mail: wvp@popnl.nl o.v.v. ‘bestelling Waarde van Pop 2.0’ en je n.a.w.- gegevens. Verkoopprijs is: € 9,95 inclusief verzendkosten.