Popunie clipoverzicht Februari 2018

Het Popunie clipoverzicht van februari 2018 staat klaar! Uiteraard worden er ook in de winter gewoon nieuwe videoclips van Rotterdamse acts en bands uitgebracht en alles wat op onze radar is verschenen, hebben we hier op een rijtje gezet.

GOLD – You Too Must Die (Bestial Mouths – Devotion To Despair Remix)
Carol Might Know – Release
$hirak ft. SBMG – Beng
Dax – The Bear
Steff – Swoosh
Indigo Wings – Dat Ik Nooit Verdwijn (Soulhouse Studios livesessie)
DOOL – The Alpha
King Fanatic – Tricky Situation ft. Lord Fenda
Alberta Balsam – Ngelem
The Thing With Five Eyes – Alma
Dichter – Voor Ons
RAiK – Pirate9 feb
NoizBoiz – Doorgaan ft. DMC
Kevin – Niet Alleen ft. Emms
Gravel Town – Cradle of Joy, No2 (live at Bersingelkerk)
Robertino – Zweven In De Ruimte
Donna Lugassy – Laat Me Niet Alleen
Niyulah Melanin – Earlybirds
Woes Ploum – Noordereiland Dorp In de Rivier
Joyba – In Die Motion ft. Hef
Massa – DEHVN (live @ Popcentrale)
Darren Gardner – Stutter
GOLD – White Noise (Necro Deathmort Remix)
Wizard – Baby Kom Mee ft. VirgilVurr & Ameet Shewdat
Bryan van Putten – Falling
Naaz – Loving Love
Nesim Najih – Nieuwe Tijd
Vriend – Camping (live)
Lord Fenda ft. Lion Bobmano – Mooi Uma (Beautiful Woman)
The Grey Pants – Science Project
WARD – Sheets (Co-exist)
Dee’s Honeytones – I Got My Eyes On You (live @ Bluesfestival Delft)
Mayra Orchestra – In The Woods (live @ Oranjekerk)
Nohyae – Niemand
Analogue Dear – Faulkner Heroine ft. Luka
PaPa GoNi – Erzulie
Nelson Freitas – Mariana
Animistic Beliefs – Marianentrog Patrol
Quajong3ns – Elektriciteit
Martin Docters van Leeuwen – Waakliedje
Cesair – Surya Mantras
Equalz – Stop Met Typen
The Cruel Horizon – Blaming And Shaming ft. Mies & PeeBee
FMG – Only One ft. KM
Platypus – One Of Us
The Impact – Dos Caminos (live @ BIRD)
El Fatso – Fatsination
Donny ft. Lesje – A Million Ways
Omri Tindal – AlphA
Cartiez – De Wereld Is Gelogen
Alexandra Alden – Candles
Si Christina & Danilo Tavares – Mae Querida X Sodade (originals by Ildo Lobo & Cesaria Evora)
R.P.B. – I Failed

 

Luisteragenda maart 2018

Rotterdam bruist van de toffe live concerten! Om al dit enthousiaste en vaak nog onbekende talent overzichtelijk te promoten, heeft de Popunie een luisteragenda samengesteld in de vorm van een podcast.

Host en tevens muzikant Chris Anderson presenteert de podcast en vertelt waar en wanneer de diverse acts optreden. De lijst is samengesteld uit louter Rotterdamse acts die in maart optreden in de stad.

Dus wil je uit in Rotterdam en heb je zin in live muziek van eigen bodem? Check dan de Popunie Luisteragenda hieronder! Kijk in de Popunie Agenda voor meer informatie over deze events.

Onder de podcast de tracklist en uitgebreide informatie per act.

Tracklist

PaPa GoNi – Le Matin

Geïnspireerd door de natuur en de rijke West-Afrikaanse cultuur, maakt PaPa GoNi een eigenwijze mix van jazz, soul, pop en natuurlijk Pan-African grooves. Na twee ep’s is het de hoogste tijd voor het debuutalbum. Het album heeft de naam In Bloom gekregen en op het album verkent de band thema’s als spiritualiteit, zelfliefde en hoe we met de natuur omgaan. Dit alles natuurlijk vol energie en verrassende ritmes, allemaal in de aanstekelijke PaPa GoNi​ stijl. De album release is op vrijdag 2 maart in Podium Grounds.

The Soul Pilot – Lawless

Ferry Helmich is een user experience designer, maakt muziek en organiseert beatmaking sessies onder de naam The Beatmakers Union. Als The Soul Pilot won hij in 2013 de finale van de Grote Prijs van Rotterdam in de categorie Electronics. Hij treedt niet vaak op, maar op vrijdag 2 maart is hij te vinden in Sjatzi om zijn splitsingle Lawless/Craving te presenteren. Hier moet je bij zijn als je houdt van sexy summer vibes en moderne funk, boogie, disco en house.

Bourbon Avenue – Fighting With My Thoughts

Rock & soul-band Bourbon Avenue vertrok afgelopen zomer naar Boston (USA) om samen met Ed Vaulaskas en Pat Discenso te werken aan een nieuwe plaat. Op deze ep zijn invloeden te horen van artiesten als Otis Redding, Wilson Pickett, The Eagles en Allmann Brothers. De albumpresentatie is op zaterdag 3 maart in home sweet home Islemunda, wat gerust de thuisbasis genoemd mag worden van Bourbon Avenue.

Brandwerk – What Is Good

Waar tegenwoordig overal steeds meer water bij de wijn wordt gedaan, komt Brandwerk met Water Voor De Oogst. Het debuutalbum staat voor het proces van de afgelopen jaren met de blik op de toekomst. De zaadjes zijn geplant en nu is het tijd om te oogsten, met als eerste verse oogst de album release party in WORM op vrijdag 9 maart.

Cusack – Divide

Noisy dreampunkers Cusack brengen hun allereerste cassette Oysters uit en ter ere hiervan organiseren ze op vrijdag 9 maart een mini-festival in Roodkapje: The Night of Rotterdam Underground. Op deze avond zal Cusack zelf optreden en zijn er optredens van AC Berkheimer, The Sweet Release of Death en Climax Girls ft. Suu SurebruTer. Ook ziet de videoclip van de single Oysters het levenslicht. Om de single zelf nog even als een verassing te kunnen houden, is de B-kant Divide als track opgenomen in deze editie van de luisteragenda.

The Legendary Orchestra Of Love – Little Lick Of Paint

The Legendary Orchestra Of Love is naar eigen zeggen een vat vol tegenstrijdigheden. De band speelt aanstekelijke rock & roll. De liedjes vertellen absurde maar vermakelijke verhalen. Met een fundament van slechts bas, gitaar en drums weet het drietal van eenvoud een kunstvorm te maken. De nieuwe ep Holy Smokes zal op zaterdag 17 maart gepresenteerd worden in de Grauwe Hengst in Schiedam, maar op zaterdag 10 maart zijn de heren eerst nog  te zien op Barbiepop in Plan C in Rotterdam.

Loreley – Just Like Me

Op zondag 11 maart presenteert Loreley haar debuutalbum Stories in Podium Grounds. Anderhalf jaar heeft ze met haar band gewerkt aan 11 nieuwe wereldpop tracks. Het resultaat is een album dat uit zijn voegen barst van de positiviteit. Eerlijk, recht voor zijn raap, soms kritisch, maar altijd warm en vol gevoel. Dit is muziek waar de zon doorheen schijnt!

Kim Hoorweg – The Art Of Breathing Underwater

Al op haar veertiende tekende Kim Hoorweg bij het Amerikaanse label Verve. In de daaropvolgende jaren maakte de zangeres haar belofte-status waar met een Edison-nominatie en samenwerkingen met o.a. het Metropole Orkest, Benjamin Herman en Candy Dulfer. Fast forward naar 2018: Kim is inmiddels 25 jaar, heeft de stembanden van een doorgewinterde jazzdiva en komt met een nieuwe plaat genaamd Untouchable. Op deze plaat werkt ze samen met de virtuoze gitarist Raul Midón en wordt ze begeleid door de crème de la crème van de Nederlandse jazzscene. Voeg daar een dosis indie-jazz en dromerige synths aan toe en je hebt de perfecte optelsom voor een magische avond! De albumpresentatie vindt plaats op vrijdag 16 maart in BIRD.

Jacklust – Sangria Sunrise

Vier op zaterdag 17 maart St. Patrick’s Day Extravaganza met sleazepunkers Jacklust en folkpunkers Drunken Dolly bij Eurotrash United! Jacklust presenteert dan hun nieuwe single Sangria Sunrise en Drunken Dolly introduceert Rowdy Redhead, een drooggehopt rood biertje dat ze in samenwerking met Drift Brouwers hebben gebrouwen. Dit klinkt nu al als een St. Patrick’s Day om nooit (of slechts een deel ervan) te vergeten!

Alexandra Alden – Wild Honey And Thyme

Alexandra Alden is een singer/songwriter afkomstig van Malta, maar ze woont en werkt in Rotterdam. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan haar debuutalbum Wild Honey in de legendarische Rocktown Studios. De officiële albumpresentatie is op zaterdag 24 maart op Malta, maar Jazzcafé Dizzy presenteert met gepaste trots de Nederlandse Wild Honey Album Launch preview.

Carmen Forbes – Don’t Write Me Off

Singer/songwriter Carmen Forbes maakt al muziek sinds haar vijfde en schrijft liedjes sinds ze op haar tiende naar Nederland kwam. Hierbij laat ze zich graag beïnvloeden door haar favoriete artiesten: Lianne La Havas, Adele, Alicia Keys en Ella Henderson. Op zondag 25 maart presenteert zij haar debuut-ep Little White Lie in Podium Grounds.

WARD – Sheets (Co-exist)

Vorig jaar bracht WARD haar ep 3:00 AM uit, geschreven en geproduceerd in haar slaapkamer. Ze omschrijft zichzelf daarom als een ‘bedroom producer’ met als sound een experimentele dreamy indiepop die je niet vaak hoort. Intussen ligt de nieuwe ep Girls alweer klaar. Het nummer Sheets (Co-exist) gaat over hoe liefde iemand vrij kan laten voelen en dat is ook gelijk de rode draad van de ep. De presentatie van Girls is op vrijdag 30 maart in LOUD Rotterdam.

Standup ’69 – As It Comes

Dromerig en bedwelmend of juist stuwend en gierend: Standup ’69 slingert je heen en weer tussen roes en energie. Het Rotterdamse trio maakt eclectische indierock met invloeden uit pop, shoegaze en noise, dat zowel catchy, sfeervol als psychedelisch uit de hoek komt. Op zaterdag 31 maart is debuutplaat Communicate voor het eerst verkrijgbaar op cd en vinyl. Dit wordt gevierd met een optreden in V11.