Live-verslag: De release van DOOXS ‘Under My Tongue’

dsc_5753Vrijdag 25 november in Roodkapje SUB mochten Djoeke Boomsma en Aniek de Rooij dan eindelijk het podium op voor de release van hun debuut-ep Under My Tongue. Het duo maakt elektronische muziek onder de naam DOOXS en nadat zij vorig jaar de Sena Grote Prijs van Rotterdam wonnen in de categorie singer/songwriter, deden ze al voorzichtig wat showcases onder andere tijdens Eurosonic. De twee hebben ruim een jaar gewerkt aan deze ep en de bijbehorende videoclips. 

Djoeke en Aniek lijken precies de juiste edge te hebben om dit soort muziek te maken; niet te hard, maar zeker ook niet te soft. De muziek kent een hele fijne balans tussen duistere en intense electronics in combinatie met een melancholische en vooral heel prettige stem. Deze mix van muzikale ingrediënten heeft een hypnotiserende uitwerking op het publiek.

dsc_5626-web

Naast de muziek mag natuurlijk ook niet ongenoemd blijven dat DOOXS echt een compleet plaatje is. Beide dames zijn prachtig om naar te kijken en hebben precies de goede looks voor de muziek die ze maken. Alle details, zowel tijdens het optreden als in de clips, zijn op elkaar afgestemd en de muziek, bewegingen en stijl passen perfect bij elkaar.

Om de show helemaal af te maken maakt de band gebruik van verlichting die perfect aansluit op de muziek. Lichten knipperen op de beat en de belichting van achteren doet de muziek nog beter zijn betoverende werking doen.

In een interview met OPEN Rotterdam zegt Aniek na het optreden “Nu weer ff normaal doen”. Dat geeft het echte Rotterdamse en relaxte karakter weer, vind ik: nuchter blijven en hard werken, zelfs na zo’n geweldige ep-release. Dit is immers nog maar het begin.

De nieuwe ep Under My Tongue gaat over angst, kwetsbaarheid en over hoe goed een ander je kent. Het zijn thema’s die voor iedereen herkenbaar cover-under-my-tonguezijn maar waar niet vaak over gesproken wordt. In de dichterlijke teksten worden de gevoelens heel mooi verwoord. Ook dit is weer een voorbeeld van de compleetheid van de twee.

We gaan in de toekomst zeker nog meer zien van DOOXS maar voor nu kunnen we genieten van de ep via Spotify. Hij is ook op cd (Limited Edition) te koop, daarvoor moet je contact opnemen met de band via facebook of dooxsofficial@gmail.com. Volg de band op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en shows!

foto’s en tekst: Rosanna Meeder

 

POPUNIE_MUSICSUPPORT_RDAM_FCDit event werd mede mogelijk gemaakt met Popunie Music Support Rotterdam.

 

Music Support: Feaver komt terug in 2017 en sluit dit jaar af met een geheim concert

15032754_1281753675210407_888297934033622551_nFeaver gaat een nieuwe ep opnemen en de vooravond van de opnames geeft Rotterdams best bewaarde Americana geheim een exclusief en uiterst verborgen optreden. Het hele jaar was er geen teken van leven maar met de komst van nieuwe bassist Eddie Kuijpers en nieuwe liedjes bereidt de band zich voor op al het moois wat 2017 gaat brengen.

Aanstaande zaterdag 3 december om 20.00 uur uur is voor dit jaar dus de enige kans om de band in het echt te gaan zien. En dat dan ook nog op één van de mooiste onbekende plekken van onze geweldige stad! Kaartjes kosten slechts een tientje en er zijn nu nog zo’n 10 kaartjes beschikbaar!

Wil je er bij zijn stuur dan een mailtje naar feavermusic@gmail.com.

Extra informatie
Datum: zaterdag 3 december
Locatie: geheim (in Rotterdam)
Aanvang: 20.00 uur
Entree: €10,-
Facebookevent

POPUNIE_MUSICSUPPORT_RDAM_FCDit event wordt mede mogelijk gemaakt door Popunie Music Support Rotterdam.