Leuke voorvallen | deel 3

Als dj maak je veel mee, zoals het samenlopen van omstandigheden en incidenten die grappig uitpakken. Er zijn situaties waar je verwonderd over raakt en soms kun je achteraf ergens hartelijk om lachen. Omdat er in deze tijd op zich weinig te lachen valt, deel ik in een aantal fragmenten wat vrolijke verhalen en leuke voorvallen! In dit derde deel van de reeks een nieuw verhaal.

Deel 2 is hier te checken.

Geen grappen maken met de bruid
Een trouwerij die tot in de puntjes voorbereid was. Vlak voor kerst gepland in een kasteel in
Wassenaar, met oprijlaan, een vijver voor de deur en in de hal twee trappen die rondliepen.
Deze trappen bepaalden de hele entree. Echt prachtig.

De bruid had me tijdens een ontmoeting een briefing gegeven waaruit bleek dat zij alle controle had, of in ieder geval graag wilde hebben. Eén van de geplande hoogtepunten was de binnenkomst van het bruidspaar, vanaf de gigantische trappen. De vraag was of ik daarvoor een spotlight kon regelen. Zo eentje die je ook in films ziet, die kon bewegen en het duo op de trap minitieus zou volgen.

Die lamp was niet goedkoop en was nodig voor 1,5 minuut. Die tijd was berekend en stond ook in mijn script. Mariah Carey met All I Want For Christmas Is You zou volgens de planning tijdens die scene te horen zijn, gevolgd door de openingsdans in een andere ruimte. Tot op de seconde getimed allemaal. Alles was duidelijk voor mij.

De ceremoniedame stuurde mij een paar dagen later een mailtje, een hartsvriendin van de bruid. Zij had een plan bedacht om een ‘flashmob’ uit te voeren, samen met alle aanwezigen,
om de bruid en bruidegom aangenaam te verrassen. Halverwege de openingsdans zou
ik de song stoppen en de flashmob song instarten. “Leuk plan, doen we” dacht ik.

De dag van het feest
Ik was op de locatie gearriveerd en het sneeuwde flink zodat het
kerstplaatje compleet was. De gasten kwamen binnen en de avond ging van start. Het plan
werd in werking gesteld.

Het bruidspaar stond bovenaan de trap opgesteld. Ik zette Mariah Carey’s megahit op, liep naar de manshoge spotlight en lichtte het bruidspaar uit. Daarna snelde ik terug naar mijn dj-set om het openingsdansnummer op te zetten. Het ging perfect.

Tot het moment dat ik het openingsnummer stopte, twee seconden stilte aanhield en
vervolgens het ‘flashmobliedje aanzette. Alle aanwezigen namen direct hun positie in om
deel te nemen aan het dansje. In mijn ooghoek zag ik een witte vlek naderen. Aanstormen…
de woedende bruid!

Ze begon te schreeuwen naar me. Ik schrok enorm en kon alleen wijzen naar de ceremoniedame, die ook aan kwam rennen om mij te redden. Ik denk dat ik anders
mijn laatste plaatje weleens gedraaid had kunnen hebben. De bruid was ‘not
amused’ en het duurde een tijdje voordat ze kalmeerde. De flashmob werd aarzelend
ingezet maar het was niet echt een groot succes door de consternatie die veroorzaakt was.

Bijkomende bijzonderheid was dat een half uur later een persoon in een rolstoel vlak bij mijn
dj-booth kwam en met een handvat van die rolstoel een belangrijke kabel uit mijn set trok.
Ik zag het gebeuren maar kon het niet voorkomen. Alleen die kabel, niet de hele tafel of zo,
dus het viel allemaal wel mee.

Wel was die handeling genoeg om de muziek weer te doen stoppen voor een moment. Ik herstelde mijn apparatuur en kon snel verder. Zwetend, zag ik de bruid alweer naderen in gedachten…

 

Okkie Vijfvinkel (1968) is net als Obelix bij zijn geboorte in een ketel met toverdrank gevallen. Vandaar dat hij al van jongs af als een bezetene in de weer is. Vooral met muziek! Door zijn eeuwige aanwezigheid in het uitgaansleven, zijn dj-werk en zijn avonturen als zanger en drummer van diverse bands, is hij een niet meer weg te denken steunpilaar uit de Rotterdamse muziekscene.

Popweek Special: Eighty5ive x Clubtalks | Theater Zuidplein

Rotterdamse Popweek 2020 – Let’s Get Digital! 

De achtste editie van de Rotterdamse Popweek gaat op woensdag 25 november van start. Van woensdag 25 t/m zondag 29 november zetten we de muziekscene in de stad in de spotlight. Dit doen we met een aantal Popweek Specials die voornamelijk in een digitale of coronaproof vorm zullen plaatsvinden. Een van de Popweek Specials is Eighty5ive x Clubtalks!

Op zaterdag 28 november vindt in Theater Zuidplein de Popweek Special editie van Eighty5ive x Clubtalks plaats.

Theater Zuidplein en Eighty5ive slaan de handen ineen voor een serie van vier avonden met verschillende collectieven en platforms uit Rotterdam en daarbuiten. Gezamenlijk brengen zij avondvullend programma’s met muziek als rode draad. Thema’s als zelfontplooiing en female empowerment komen voorbij in een mix van talks, workshops, lokale showcases en meer!

Programma
De eerste organisatie die Eighty5ive in de Kleine Zaal van het gloednieuwe Theater Zuidplein uitnodigt is Club Talks, een talkshow voor en door creatives. Voor deze speciale editie pakken Eighty5ive en Club Talks groots uit. De eerste naam op het programma is niemand minder dan Raw Roets!

Club Talks
Host Sammie Sedano heeft samen met DJ Slimsalabiem een talkshow op Operator. Ook organiseert hij avonden waarbij verschillende sprekers uit de creatieve scene aanschuiven, aangevuld met livemuziek.

Eighty5ive
Eighty5ive werd eind 2011 opgericht door Daniël de Keizer en begeleidt en ondersteunt niet alleen artiesten als Gita Buhari, GreyHeads en Grown George, maar ook makers als Ivan Winter. Vanuit Rotterdam werkt het buro met allerlei organisaties en bedrijven binnen de muziek en cultuursector. Eighty5ive verzorgt o.a. programmering, boekingen en management, maar coacht en adviseert ook.

Rotterdamse Popweek
Voor het totale Rotterdamse Popweek programma kijk je op de speciale site!