Kom jammen in RAAF!

jammen raadPak je gitaar of andere instrumenten maar uit de kast, want op 20 februari is er bij RAAF een nieuwe jamsessie!

Hier geeft RAAF jou de kans om je talent te laten zien op het podium. Je mag elk instrument meenemen: piano, harp of gitaar; het maakt niet uit. Je mag altijd meespelen.

Ben je niet zo muzikaal weggelegd? Dan kan je altijd een lekker burgertje komen eten en genieten van de muziek in het dinercafé.

Extra informatie
Datum: donderdag 20 februari
Locatie: RAAF, Hillelaan 19, Rotterdam
Aanvang: 19:30 uur
Entree: gratis

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van RAAF.

Releaseparty The Sweet Release Of Death in Roodkapje

sweetOp 22 februari is het zover. Dan brengt Katzwijm Records (Space Siren, Lushus, Audiotransparent) het debuutalbum van The Sweet Release of Death, getiteld Bulb, uit. De band geeft daarom een feestje samen met Kleinindustrie, Cusack en Disko Matique in Roodkapje Rot(t)terdam.

The Sweet Release of Death is ontstaan als therapiegroep voor Alicia (zang/bas) Martijn (zang/gitaar) en Sven (drums).

Afgelopen zomer hebben zij hun debuutplaat opgenomen en getourd in Polen, waar zij onder andere op het Soundrive Festival (via Stage Europe Network) hebben gespeeld tussen namen als Still Corners, Connan Mockasin, Turbowolf en The Soft Moon. Ook stonden ze dezelfde zomer op Incubate en staat Polen voor voorjaar 2014 weer op het programma.

Bulb is opgenomen in een oude bollenschuur, omgeven door bloemkassen en een paar paarden. Geheel in lijn met de basic omgeving is de plaat van begin tot einde analoog opgenomen, gemixt en gemasterd. De productie is gedaan door Corno Zwetsloot in de Next To Jaap Studio en mastering door Zlaya @ LOUD. “De paarden aten gras en hebben niet meegewerkt aan de plaat, hoewel hun aanwezigheid wel gewaardeerd werd”, aldus de band

Tijdens de opnames heeft de band gekozen voor een open en eerlijke benadering van de nummers. Alles is live ingespeeld en bij het dubben is ervoor gekozen om zoveel mogelijk bij een ‘three piece’ sound te blijven en het minimalistische karakter van de nummers intact te houden. Geïnspireerd door de rauwe werkwijze van no wave bands als Blonde Redhead en Sonic Youth maken ze een eigen 2014-noise-pop-rock-no-wave-iets.

Extra informatie
Datum: zaterdag 22 februari
Locatie: Roodkapje, Teilingerstraat 128, Rotterdam
Aanvang: 20:30 uur
Entree: gratis

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van Roodkapje.