Katzwijm presenteert: The Last Waltz

Last WaltzVlak voor zijn overlijden op 27 november 2014 schreef Corno Zwetsloot met zijn band nog twee nummers. Onstuimig, teder en gedreven: Space Siren guller en genadelozer dan ooit. Deze nummers zijn nu op single uitgebracht.

Songs For A Dead Pilot bundelt dit plaatje met een tweede single waarop Wolvon en Zea de band coveren, zowel in muziek als in het artwork. Twee schijfjes in één mooi pakketje. Vijf avonden lang viert Space Siren met bevriende bands deze release en de onvermurwbare hartstocht die besloten ligt in alles wat Zwetsloot deed en aanraakte. En nog steeds doorgalmt. Vijf keer Thanksgiving, met elke avond een speciale gast.

“This music should be played loud!”

Tourdata
29-01 Vechtclub, Utrecht: Zea, Wolvon, Arend B. Blauw, Space Siren dj’s
05-02 Simplon, Groningen: Zea, Wolvon, Arend B. Blauw, The Avonden, MC Richard James Foster en Space Siren dj’s + The Howl Ensemble
06-02 OCCII, Amsterdam: Zea, Wolvon, Arend B. Blauw, The Avonden, MC Richard James Foster en Space Siren dj’s + Dominic Waxing Lyrical (UK)
07-02 Next To Jaap Studio, Voorhout: Zea, Wolvon, Arend B. Blauw, The Avonden, MC Richard James Foster en Space Siren dj’s + Lena & Janneke
12-02 Worm, Rotterdam: Zea, Wolvon, Arend B. Blauw, The Avonden, MC Richard James Foster en Space Siren dj’s + The Sweet Release of Death
Space Siren – Evidence Collection Guidelines (clip by Alicia Bretón Ferrer – The Sweet Release of Death)

Extra informatie
Titel: Songs For A Dead Pilot
Formaat: 2 x 7″ / download / stream
Artiest: Space Siren; Wolvon; Zea
Uitgebracht door: Katzwijm (KZ013) ; Makkum Records (MR 14) ; Subroutine (SR063).
Datum: 26-01-2015

Voor meer informatie over de tour ga je naar de Facebook eventpagina.

Deze avond wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Zuid-Holland.

Live-verslag: Rotterdamse acts op en rondom ESNS 2015 [deel 3]

Onze razende reporter Annet was afgelopen weekend in Groningen voor Eurosonic/Noorderslag (ESNS) en het almaar groter wordende fringe programma. Ze bezocht de showcases van Rotterdamse bands en acts en maakte er voor ons een verslag van. Lees hoe het een aantal van hen vergaan is…

TSROD in Warhol

TSROD in Warhol

De kroeg in met Feaver, The Sweet Release Of Death en De Skaggerz
ESNS is een geweldig festival, maar soms heb je behoefte aan iets wat vuiger en minder regulier is, dan de reeds (bijna) gevestigde bands. Eigenlijk is elke dag een rondgang langs de Groningse kroegen wel een welkome afwisseling. Het smaakt er meer naar Groningen zelf, het bezoekerspluimage is wat diverser en de gesprekken zijn wat onverwachter (niet alleen over muziek).

Cloudhead Bookings, het Rotterdamse bookerslabel, heeft vrijdagavond de hele karavaan aan bands, op The Afterveins na, bij zich om te spelen op AlterSonic. The Sweet Release Of Death staat geprogrammeerd tijdens de showcases van Subroutine Records en Geertruida EuroSonic in de kroegen O’Ceallaigh en Warhol. En Feaver, De Skaggerz en Joe Madman & The Sidewalkers brengen de Tiki Bar van De Drie Gezusters in beweging.

Als je De Drie Gezusters betreedt is de routing naar Tiki Bar, ondanks de derde dag AlterSonic, nog wat onduidelijk voor het personeel. Wat er speelt weten ze niet, te druk met bedienen van gasten die nog aan hun avondmaal of uitgelopen VrijMiBo zitten. Maar op de bijna zolder staat het publiek voor Feaver al klaar in Tiki Bar. De tour van Feaver ligt, op dit optreden na, even stil. Zangeres, multi-instrumentalist Julia Reinhold is momenteel bezig met een soloalbum. Voor het in najaar 2015 te verschijnen album, werkt Julia samen met een violist, cellist en meerdere blazers. Verder geeft Julia les op de Herman Brood Academie.

Zanger, gitarist, bandleider Tjeerd Broere vertrekt binnenkort voor een maand op inspiratiereis. Bassist Danny Lelieveld is al enige tijd vervangen door Ronald de Jong, ook deze avond. Danny gaat mee op aanstaande Frankrijktour van Half Way Station, waarvan hij al een jaar vast bandlid is. De sfeer in het Tiki Bar gedeelte van De Drie Gezusters is open. Ook omdat kennelijk weinigen in het café de band kennen, is het nog wat rustig. Het optreden is er echter niet minder fraai door.

De Skaggerz in Tiki Bar

De Skaggerz in Tiki Bar

De Skaggerz brengt, zoals we gewend zijn, een ska-fissa zonder weerga. Met liedjes als Bla, Scuba, Rook Af En Toe en Pensioen, met een strak gespeeld skanking ritme, extra vet aangezet door saxofonist Lars Nebel, brengt De Skaggerz de eerste drie rijen publiek als projectielen in springbeweging. En terwijl de vloer ervan trilt, juint zanger Dirk het publiek nog eens extra op, met de vraag “vinden jullie het wel leuk?”.

Het intensieve tourschema van De Skaggerz die sinds 2011 spelen, heeft zijn vruchten afgeworpen. Tommy, Joachim, Yanick, Lars, Timothy en Dirk zijn zo op elkaar ingespeeld. Ze spelen de nummers zo geroutineerd dat al hun aandacht naar de feestende menigte kan gaan. De bandleden maken praatjes tussendoor met het publiek, vertellen wat over zichzelf, waardoor de band en zijn publiek één wordt. Bij het laatste nummer is de technicus van Tiki ook wat van slag en maakt de band onzichtbaar door de rookmachine voluit te zetten. Bij gebrek aan backstage, de beste manier om ongemerkt, langs het publiek door de rook, de zaal te verlaten. Het publiek wat beduusd na zo’n feest achterlatend…

Boaz van de Beatz ESNS Noorderslag_17-01-2015

Boaz van de Beatz bij Mr Polska

Boaz van de Beatz verspreidt muzikale feestconfetti van de beste soort
’t Is jaar 3 op rij dat Boaz van de Beatz tijdens Noorderslag optreedt, en een zaal vol verovert. Boaz staat wat timide achter Mr Polska, I Am Aisha, Ronnie Flex en z’n eigen sounddesk. Maar dat hoor je absoluut niet terug in de opzwepende beats die hij vanavond produceert. Boaz van de Beatz balanceert evenwichtig tussen drum’n’bass en gabber die hij zo verfijnd weet te doseren, dat het publiek optimaal geteaset wordt.

Zijn typische, internationaal geroemde, geluid explodeert uit de boxen en spat uiteen over het gehele publiek, wat tot zweten aan toe danst en stuitert; beats als de beste feestconfetti die je op deze avond kunt wensen. Mr Polska en Boaz presenteren deze avond een groot deel van de nummers, die vanaf 13 feb terug te vinden zijn op het album $noller, met daarop bijdrage van o.a. Ronnie Flex, I Am Aisha, Cartiez, Frans Duijts en RiFF RAFF. Aan de enorme feestpit te zien worden de liedjes van het album met zeer open armen ontvangen. Tijdens dit ESNS-weekend verscheen ook de single Ravotten van Mr Polska, Boaz van de Beatz m.m.v. Ronnie Flex.

Voorproefje nieuwe album:
http://www.youtube.com/watch?v=1an_atPvGzk”>https://www.youtube.com/watch?v=1an_atPvGzk
Mr Polska ft. I Am Aisha – Survivaltocht (prod. by Boaz)

Voor een interview van Mr Polska met Roosmarijn Reijmer van 3voor12, kijk je hier.

Ronnie Flex ESNS Noorderslag_17-01-2015

Ronnie Flex support Bokoesam

Ronnie Flex meest optredende gast
De niet te missen artiest op Noorderslag is wel Ronnie Flex (drievoudig podium beklimmer). ’t Begint al een uur nadat de eerste bands op het podium staan in de Oosterpoort. Tijdens de gig van Bokoesam en Idaly loopt Ronnie nonchalant rond tussen het publiek. Natuurlijk weet Ronnie dat hij dit publiek gaat bespelen, maar alsof hij met elke flow van zijn vrienden meegaat, beklimt hij wat beduusd het Binnenzaal-podium. De zaal was al wat in beweging dankzij de raps van Bokoesam. Maar tijdens het nummer Infrarood slaat de ontspannende houding van Ronnie Flex als een bliksemschicht over op het publiek, en vormt zich een kleine pit.

Een uur later heerst Ronnie Flex alweer op een ander podium. Aaibaar louche gekleed met kaki hoedje, dito bontjas, Batman-slip boven baggy trousers uitpiepend en met gouden glimlach kaapt hij de gehele Bovenzaal van de Oosterpoort. En ookal klinkt zijn laatste album als een opeenstapeling van hiphop met voornamelijk veel R’n’B, zijn optredens zijn als vanouds een feest, waar zijn waterval snelle raps, sneller dan de beats, regeren. Ook het stilstaande publiek wat alleen als toeschouwer is gekomen, is nog voor het einde van zijn optreden op Ronnie’s hand.

Net na middernacht zijn Mr Polska en Boaz van de Beatz aan de beurt in de Oosterpoort’s Kleine Zaal. Nog bezweet klimt Ronnie het podium op, voor optreden nr 3 die avond. Met zijn ogenschijnlijk onuitputtelijke energie om te entertainen, pookt hij nu het Mr Polska-publiek nog eens extra op, met de dit weekend uitgebrachte single Ravotten.

http://www.youtube.com/watch?v=nQjKT31fI4Q”>https://www.youtube.com/watch?v=nQjKT31fI4Q
Mr Polska ft. Ronnie Flex – Ravotten (prod. by Boaz)

Resumé
ESNS15 is een feest voor je oren en je gemoedstoestand; om zoveel nieuwe muzikanten te horen en zien spelen, en om bij oude bekenden te luisteren hoe ze zich de afgelopen periode verder ontwikkeld hebben. Voor sommige bands is het een kans om vaker in het buitenland of op festivals op te treden, of om financiers te vinden zodat een album eindelijk kan worden uitgebracht. Maar voor de meeste gaat ESNS gewoon om het plezier van het spelen.

Mijn blokkenschema ESNS15 was als een kleurplaat, zoveel wilde ik zien. ’k Vind het dan ook heel jammer dat ik de eveneens Rotterdamse muzikanten van The Hearted, Dillenburg, Das Ding en We Sell Guns heb gemist. Maar hé, het leven gaat door na ESNS, en zij blijven de komende jaren nog heel veel optreden. Tot gauw in de zalen en op festivals!

Annet KommaRiero Brugel